Mă aflam pentru prima dată în Harghita Băi. O stațiune montană frecventată, mai ales de locuitorii din Miercurea Ciuc și mai ales iarna, Harghita Băi ni s-a dezvăluit vara în toată splendoarea ei. Muntele are o frumusețe magică, arșița soarelui de vară neîndrăznind să deranjeze prea mult răcoarea înfiripată misterios în pădurile de brad. În aceeași măsură, iubesc muntele vara, așa cum îl ador iarna, când zăpada este regina anotimpului.

Cu toate că se află la 23 de kilometri de oraș, Harghita Băi este considerată parte a orașului Miercurea Ciuc. Se află în masivul Munţii Harghita, la 46 de kilometri de Odorheiul Secuiesc. Stațiunea este cunoscută pentru apele minerale şi mofetele sale, dar, renumită pentru că iarna, Harghita Băi este paradisul schiorilor. Este locul ideal pentru petrecerea vacanţelor cu familia sau cu prietenii.

De la Miercurea Ciuc, către Odorheiul Secuiesc drumul DN13A șerpuiește dându-ne o idee despre peisajele ce urmează să le vedem. Pe dreapta drumului se întrezăresc păduri de brad ce urcă în munte, ascunzând privirilor, deocamdată, stațiunea Băile Harghita. Munții Harghita sunt cei mai înalți munți ai Ținutului Secuiesc și, de aceea, mai sunt numiți și “Munții sfinți ai secuilor”. Cel mai înalt vârf are altitudinea de 1.801 metri. Peisajele oferite cu grație de Munții Harghita și bogăția apelor minerale au făcut ca, în această parte a Transilvaniei, Băile Harghita să devină destinație turistică.

10
Pensiunea Bella VitaHarghita Băi, județul Harghita

Pensiunea Bella Vita este una dintre pensiunile din Harghita Băi care ne-a fost gazdă. Pensiunea oferă condiții excelente de cazare. Are 7 camere, cu băi proprii și tot confortul necesar pentru o ședere plăcută și liniștită. Camerele au mobilier practic, două din ele putând fi dotate cu paturi suplimentare, au WiFi, TV prin cablu și minibar. Curate și aerisite, cu accesorii de bun gust, majoritatea camerelor au vedere către munte, oferind un peisaj de vis și vara și iarna.

Pensiunea Bella Vita are la parter, o bucătărie modernă, utilată cu tot ce este necesar și, de asemenea, o sală de mese, un living spațios cu șemineu. După o zi de plimbare prin zonă sau după o zi de schi, o seară plăcută la un pahar de vin, cu prietenii, în jurul șemineului este imaginea care poate fi realitate, dacă te cazezi la Pensiunea Bella Vita. Turiștilor pot fi serviți, la cerere, cu micul dejun și pensiunea poate asigura servicii de demipensiune.

La subsol, Pensiunea Bella Vita oferă turiștilor posibilitatea de a se relaxa în saună. Și, apropo de relaxare: în curtea pensiunii se află un grătar, un spațiu amenajat astfel încât, cu familia și cu copiii sau cu prietenii să îți tihnească o masă luată în aer liber. În curtea pensiunii se află un leagăn pentru copii și un teren de joacă.

Ceea ce deosebește Pensiunea Bella Vita de majoritatea pensiunilor este atenția pentru persoanele cu handicap motor cărora le este înlesnit accesul în pensiune, clădirea fiind proiectată cu rampă de acces.

4
Pensiunea Bella Vita

Câteva aspecte importante de reținut în legătură cu Pensiunea Bella Vita sunt: în curtea pensiunii este asigurată parcarea autoturismelor în condiții de siguranță, pensiunea este deschisă pe toată perioada anului.

Pentru turiștii dornici de mișcare, trebuie știut că în apropierea Pensiunea Bella Vita se află Parcul de aventură Balu. Parcul de aventură este construit pe o suprafaţă de 1.5 hectare, cu tiroliană, cu 120 trasee cu frânghii şi 105 elemente de joc având diferite grade de dificultate. Pista montană de ciclism, de aproximativ 7 kilometri lungime, este la dispoziția doritorilor de plimbări, putându-se închiria biciclete. Pensiunea Bella Vita se află la 50 de metri distanță față de pârtia de schi, tot în apropiere (100 de metri) se află un teren de sport.

Atunci când ești cazat la Pensiunea Bella Vita, în Harghita Băi, stațiune aflată într-un cadru natural de excepție, ar trebui să fie suficient să acorzi timp acestei stațiuni și împrejurimilor. Totuși, ai putea vizita orașul Miercurea Ciuc sau orașul Odorheiul Secuiesc. Vă sfătuiesc să vizitați aceste orașe nu în grabă, doar pentru a bifa niște obiective turistice, ci să le acordați suficient timp pentru a le cunoaște mai bine.

Articol scris de Adriana Roman

Fotografie de Adrian Satmaru

Galerie fotografii Pensiunea Bella Vita, Băile Harghita