Campania mea de vânătoare de tradiție, istorie, cultură și arhitectură a avut un succes, în această vară, într-unul dintre cele mai importante orașe din Transilvania, Sebeș. Anul înființării unuia dintre cele mai importante orașe din Transilvania medievală, 1150, este anul în care a apare cea de a șaptea cetate, cea care a dat numele provinciei “Siebenbürgen“. Conform lucrării lui Johannes Tröster, “Das alt und neue Teutsche Dacia”, apărută în 1666 la Nürnberg, acesta este anul înființării orașului Sebeș.
Oraș al turnurilor și fortificațiilor, Sebeșul se remarcă nu doar din punct de vedere istoric ci și din punct de vedere geologic, la doar 4 kilometri de acesta găsindu-se una dintre cele mai interesante formațiuni geologice din România, Rezervația Naturală Râpa Roșie. Sebeșul este orașul în care influențele se întrepătrund datorită faptului că de-a lungul timpului a făcut parte din mai multe comitate, în funcție de trendurile vremii și împărțirea administrativ teritorială, Sibiu, Alba, Hunedoara apoi, după 1968 din nou Alba.
A fost absolut firesc că gazdă în timpul șederii mele în Sebeș să fie cel mai vechi și în același timp cel mai nou hotel din Sebeș, Hotelul Leul de aur. Datând din anul 1417, Leul de Aur, este cel mai vechi han, dar transformările moderne l-au urcat la rangul de cel mai nou hotel cu camere de 3 și 4 stele din zonă. Proprietarii au pus mare accent pe păstrarea arhitecturii originale și pe tradiția hanului, astfel încât renovările au fost făcute în perfect acord cu arhitectura inițială și scopul hanului, acela de popas, răsfăț și relaxare. Fațada și spațiile originale ale hanului au fost păstrate. Modernitatea și-a spus cuvântul în accesoriile și facilitățile oferite clienților de Hotelul Leul de aur.

Este o plăcere singulară să vezi pe o stradă cu clădiri vechi, fațada aceasta care aduce aminte de vechiul și renumitul han.
Hotelul Leul de aur are 21 de camere cotate la 3 stele și 27 de camere cotate la 4 stele. Bunul gust, rafinamentul și eleganța se înscriu perfect în tradiția și cultura săsească a zonei. Toate camerele sunt dotate la standarde înalte, nelipsite fiind minibarul, aerul condiționat, internet WiFi și toate accesoriile necesare astfel încât sunt depășite așteptările oricărui client cazat aici, indiferent că vorbim despre oameni de afaceri sau turiști dornici de a vizita Sebeșul și împrejurimile sale.
Eleganța, rafinamentul și bunul gust estetic sunt evidente și în detaliile cu care au fost amenejate și decorate camerele. În 4 dintre camerele de 4 stele, camerele anotimpurilor, cromatica mobilierului și a accesoriilor inspiră pe rând starea și emoția dată de fiecare anotimp. Mici detalii, cum ar fi o lustră sau un telefon vintage, mobilier inspirat de tradiția săsească, se împletesc armonios cu modernitatea accesoriilor camerelor. Camera săsească, prin detalii discrete, te transpune în timpuri demult apuse, fiind, din nou, un tribut acordat trecutului cu respect și onoare.
Hotelul Leul de Aur atrage și clienții de business. Sala de conferințe poate găzdui orice fel de evenimente fie că este vorba de team building-uri, conferințe de presă, evenimente private, lansări de produse, ședințe executive sau traininguri, în dotarea acesteia intrând instalație de sunet, proiector, internet de mare viteză, ecran de proiecție.
La dispoziția turiștilor, în incinta Hotelului Leul de Aur este un bar, un restaurant și o cramă. Acestea sunt pregătite să asigure toate gusturile și pretențiile celor ce le calcă pragul. Servire de calitate înaltă și produse premium stau la dispoziția clienților.
În spațiile vechiului han și-a făcut loc o galerie comercială care include magazine de confecții, bijuterii, schimb valutar și ATM. Varietatea și calitatea produselor acoperă și cele mai exigente și rafinate gusturi.

Hotelul Leul de Aur poate fi asemuit unui oraș în miniatură unde sunt disponibile toate tipurile de activități pe care le puteți aborda indiferent că vă aflați în oraș în vacanță sau în interes de afaceri. Este spațiul elegant care îți poate deveni casă pentru câteva zile, spațiul unde tradiția săsească, prin delicatele tușe, este ținută în amintire și respectată.
Când te afli în Sebeș, cazat la Hotel Leul de Aur, nu uita să vizitezi:
- Râpa Roșie
- Cetatea Căpâlna
- Biserica Evanghelică Fortificată
- Parcul din Sebeș ce mai păstrează încă vechile șanțuri de apă ale cetății
- Halele Breslelor
- Casa Zapolya
- Turnul Studentului
- Cetatea veche din Sebeș.
Articol scris de Adrian Satmaru
Galerie fotografii Hotel Leul de Aur
Galerie fotografii camere – Hotel Leul de Aur
Galerie fotografii cramă, restaurant și recepție – Hotel Leul de Aur