Ne aflam în Gheorgheni pentru a treia oară și eram uimiți, din nou, de frumusețea acestui oraș care nu profită îndeajuns de ceea ce are de oferit. Localizarea sa este un atu de care, încă, nu se profită din punct de vedere turistic. Este amplasat între munți, este în apropierea lacului de baraj natural Lacul Roșu (la 25 de kilometri), stațiunea Praid cu faimoasele Salinele Praid (una dintre cele mai mari mine de sare din țară și Europa) se află la 60 de kilometri, stațiunea Izvoru Mureșului (unde se poate schia) se află doar la 20 de kilometri, se poate vizita stațiunea Borsec aflată la aproximativ 50 de kilometri. Mai mult de atât, în Gheorgheni se află căteva obiective de interes turistic ce nu trebuie ratate:

  • Biserica armeano-catolică „Nașterea Maicii Domnului”,
  • Biserica romano-catolică „Sfântul Nicolae”,
  • Casa veche parohială romano-catolică,
  • Liceul Teoretic Salamon Ernö.

Trebuie amintit faptul că paradisul cățărătorilor, cel mai frumos canion din Carpații Orientali se află la imediat după Lacul Roșu. Peisajul absolut fantastic oferit de Cheile Bicazului cu cei 8 kilometri de stânci verticale este o raritate în Europa.

13
Pensiunea Niki, Gheorgheni

Localitatea Lăzarea aflată în apropierea orașului Gheorgheni oferă turiștilor un castel renascentist atestat din secolul al XIV-lea, Castelul Lazar, fiind considerat cel mai atrăgător loc de întâlnire a nobilimii.

12
Pensiunea Niki, Gheorgheni

Una dintre pensiunile la care ne-am cazat atunci când am explorat Gheorgheni-ul și împrejurimile sale și pe care o recomandăm este Pensiunea Niki. Este situată în centrul orașului Gheorgheni și considerăm că este o locație de excepție.

camera spring
Pensiunea Niki, Gheorgheni

Pensiunea Niki oferă patru apartamente spațioase. Mobilierul modern, bucătării utilate cu tot ceea ce este necesar, spațiile create pentru relaxare ridică gradul de confort la nivelul maxim. Imaginează-ți cum este ca întors de la schi sau după o zi de cățărare să fii cazat într-unul dintre apartamentele acestea spațioase și moderne! Iată o mică descriere a fiecărui apartament: numit Winter, în primul apartament se pot caza lejer patru persoane. Apartamentul are un pat franțuzesc și un pat tip canapea pentru două persoane. Cel de-al doilea apartament, numit Spring oferă posibilitatea cazării a șase persoane. Acesta este dotat cu un pat franțuzesc, două paturi single și un pat tip canapea pentru două persoane.

14
Pensiunea Niki, Gheorgheni

Cel de-al treilea apartament, bineînțeles, numit Summer, poate caza până la șase persoane fiind dotat cu pat franțuzesc, două paturi single și un pat tip canapea pentru două persoane. Cel de-al patrulea apartament, numit Autumn, poate caza până la șapte  persoane având un pat franțuzesc, trei paturi single și un pat tip canapea pentru două persoane. 

winter
Pensiunea Niki, Gheorgheni

Fiecare apartament al pensiunii este dotat cu bucătărie complet utilată și un living generos unde te poți relaxa după o zi de drumeție și descoperiri. Scările interioare ale apartamentelor dau o notă aparte și un ton deosebit de eleganță. Culorile și tonurile de maro  ale mobilierului și accesoriilor contrastează plăcut cu albul pereților, creând o atmosferă plăcută și relaxantă.

2018-07-31-14-32-48_145b6048e0537f4.jpg.jpg
Pensiunea Niki, Gheorgheni

Zilnic se poate servi la Pensiunea Niki un mic-dejun englezesc, la parter fiind restaurantul care oferă un meniu european. Gelateria pensiunii oferă, credem noi, iar voi puteți verifica, cea mai bună înghețată din tot județul Harghita (!).

Bonusul este oferit cu dragoste! Este ospitalitatea gazdelor, grija lor pentru starea de bine și confort ale turiștilor.

Recomandăm Pensiunea Niki pentru excelența pe care o servesc cu eleganță!

Articol scris de Adriana Roman

Fotografii Pensiunea Niki