Căldura gazdelor te așteaptă

Mergeam de la Miercurea Ciuc spre Peștera Șugău. Era un început de vară timid iar verdele pădurilor era crud încă. La câțiva kilometri de drumul ce duce spre peșteră, văd pe partea dreaptă niște construcții din lemn foarte arătoase și cochete. Încetinesc puțin și văd scris la poartă Pensiunea Casa Maria. Hotărât, parchez în curtea pensiunii. Mă întâmpină o doamnă plină de voie bună, doamna Aurelia. Abia plecaseră niște turiști și era în pregătiri pentru primirea altora. Aici totul trebuie să se miște repede pentru că fluxul de turiști care vin și pleacă este foarte mare. Zona are un potențial turistic imens și asta se vede în lipsa locurilor de cazare în perioada în care obiectivele turistice naturale din zonă pot fi vizitate fără echipament special.

IMG_20180616_131637 copyPensiunea Casa Maria este situată aproape de ieșirea din localitatea Izvoru Mureșului spre Voșlăbeni, respectiv Gheorgheni. Este foarte ușor de reperat pentru că este chiar la stradă. Primul lucru care m-a făcut să zâmbesc încântat a fost curățenia din curte și iarba proaspăt tunsă. Nimic nu era lăsat la voia întâmplării. Leagănele de la locul de joacă pentru copii erau în perfectă stare, parcă așteptau să fie folosite, toboganul își aștepta mușterii, iar una dintre terase orientată către locul de joacă parcă își cerea clienții.

Toate ordonate așa cum trebuie, gospodărește. La un tur de curte am constatat că există două locuri pentru proțap, o plită de gătit cu cuptor, două locuri pentru grătar, toate acoperite. Deci, pentru amatorii de grătar la iarbă verde sau o mâncare la ceaun ori poate un berbecuț la proțap, acesta este locul ideal. Capriciile vremii nu sunt un impediment la Casa Maria, în curtea pensiunii poți să îți petreci relaxat zilele de concediu. Dacă ai chef de mișcare, pensiunea pune la dispoziție terenul de mini-fotbal și sala de sport proprie.

O clădire aparent micuță, ascunsă oarecum de verdele din curtea pensiunii, îmi atrage atenția. Un zâmbet înflorește pe fața doamnei Aurelia. Îmi explică cu mândrie că în acea clădire se regăsește un ciubăr cu apă sărată pentru tratament și o minisalină cu saună și este fericită pentru că poate oferi turiștilor, aici, în curtea ei, un tratament boieresc.

Pentru cei interesați de relaxarea într-un ciubăr cu apă sărată trebuie să știe că apa provine de la Praid sau Sovata, deci terapia de relaxare poate fi făcută cu succes și la Pensiunea Casa Maria din Izvoru Mureșului.

La Pensiunea Casa Maria poți alege, dacă sunt camere libere, camera preferată. Pensiunea are mai multe clădiri cu un total de 7 camere pregătite pentru cazarea a maximum 24 persoane. Camerele puse la dispoziție răspund cerințelor turiștilor, astfel, există un studio cu baie, bucătărie și dormitor, două apartamente cu terasă, frigider și bucătărie, două camere cu paturi simple și duble.

Oricând există posibilitatea completării cu paturi suplimentare deoarece este spațiu suficient, fără a crea aglomerație, camerele fiind mari și bine aranjate. Mobilierul camerelor și elementele ornamentale ale camerelor, lemnul mobilierului și camerele spațioase creează o atmosfera caldă, primitoare și liniștită, element foarte important dacă îți dorești să te relaxezi.

Am vizitat întregul complex și am ajuns la concluzia că Pensiunea Casa Maria este potrivită atât pentru familii cu copii cât și pentru cei care vor să facă drumeții în zonă, pentru grupuri ce vor să petreacă la un grătar, proțap sau să servească o mâncare delicioasă la ceaun, ori poate pentru turiști care vor să se relaxeze în natură la un fotbal și la o mâncare tradițională secuiască pe care doamna Aurelia o pregătește din tot sufletul.

Zona Izvoru Mureșului unde se află Casa Maria este perfectă pentru drumeții, alpinism, ciclism montan, schi și, cazați fiind la Casa Maria poți vizita următoarele obiective turistice:

  • Mănăstirea Izvorul Mureșului
  • Pârtia de ski Izvorul Mureșului
  • Lacu Roșu
  • Cetatea Balvanyos
  • Peștera Șugău

Am terminat cafeaua, am mulțumit pentru ospitalitate și am plecat mai departe în explorarea zonei cu gândul că am mai găsit un loc frumos, ospitalier, cu oameni minunați, tot în Mândra mea Harghita.