Aflați în drumurile noastre pentru cunoașterea îndeaproape a județului Harghita, am fost îndrumați către un loc sălbatic, dar primitor în același timp, Lacul Roșu. Cunoșteam locația de când eram copil, dar multe se schimbă în timp… Lacul Roșu ne-a primit la fel de cald ca de obicei, poate puțin prea colorat datorită ploilor din ultima perioadă, dar cioatele copacilor ne-au urat bun venit arătând cu degetul, parcă, locul de unde se deschide o priveliște feerică asupra zonei, vârful Ucigașul. La doar câteva sute de metri de coada lacului, pe valea Pârâului Oii, un drum forestier, dar practicabil cu orice fel de autoturism urcă în serpentine pe flancul Hășmașului descoperind privirilor un peisaj sălbatic, ireal, scos din cărțile de povești.

IMG_20180701_182930 copy

După aproximativ 10 minute, pe partea stângă, apare o cabană aproape înfiptă în munte. Urcăm până sus să dăm binețe și să admirăm peisajul. Ne întâmpină plină de voioșie și cu zâmbetul pe buze, Adriana Negru, proprietara cabanei. Servim o cafea aburindă și stăm la povești. Așa aflăm că, Pensiunea Izabel, căci despre ea vorbim, își deschide porțile pentru cei ce caută un loc retras, sălbatic, dar primitor, pentru amatorii de drumeții sau mountain bikeing, pentru ce vor să se relaxeze savurând aerul puternic ozonat al muntelui, departe de tumultul orașelor și grijile cotidiene. Căldura cu care am fost întâmpinați aduce, mai degrabă, cu o atmosferă familiară, destinsă, decât cu una scorțoasă specifică hotelurilor. Aflăm că doamna Adriana Negru este specializată în masaje cu uleiuri esențiale, masaje relaxante, terapie cu pietre calde, reflexoterapie, aromoterapie și tratamente prin medicina ayurvedică, cea mai veche medicină din lume provenită din India, aceste servicii putând fi achiziționate de către oaspeți contra cost.

WP_20180701_110 copy

Trebuie să recunoaștem că, primirea de care am avut parte, atmosfera familiară, împrejurimile pensiunii se îmbină perfect cu masajele de relaxare, Pensiunea Izabel fiind locația perfectă. La Pensiunea Izabel se vorbesc româna, maghiara, spaniola și basca. Dacă se dorește, de aici pot fi inchiriate biciclete sau se pot face drumeții în zonă, cu ghid.

 

Camerele sunt decorate în stil tradițional păstrând atmosfera familiară cu care am fost întâmpinați. Vorbim despre camere cu două sau trei paturi, locația fiind potrivită atât pentru familii de două persoane cât și pentru familii cu copii. Dintre facilitățile oferite putem specifica parcarea proprie, în curtea cabanei, accesul la televizor, bucătărie complet utilată la dispoziția oaspeților, foișor cu grătar, leagăn pentru copii și nu numai, frigidere la dispoziția oaspeților.

IMG_20180701_184240 copy

În proiect, pentru acest an piscină, iar pentru anul ce urmează încă un corp de clădire ce va găzdui 5 camere cu baie proprie. Am terminat cafeaua, am mulțumit gazdei pentru ospitalitate și deschiderea cu care am fost întâmpinați și am plecat cu gândul la îmbinarea absolut perfectă a locației cu masajul pentru relaxare.