Rezervația Pietrele Doamnei este o arie protejată de interes național ce corespunde categoriei a IV-a IUCN (rezervație naturală de tip mixt), situată în județul Suceava, pe teritoriul administrativ al orașului Câmpulung Moldovenesc.
Aria naturală cu o suprafață de 253 de hectare se află în versantul nordic al Munților Rarău, la o altitudine medie de 1.400 m, în partea nordică a orașului Câmpulung Moldovenesc, în imediata apropiere a rezervației naturale Codrul Secular Slătioara.

Rezervația naturală a fost declarată arie protejată prin Legea nr.5 din 6 martie 2000 (privind aprobarea Planului de amenajare a teritoriului național – Secțiunea a III-a – zone protejate) și reprezintă o zonă montană (stâncării, grohotișuri, văi, doline, păduri de conifere, păduri în amestec, pajiști, stepe, pășuni alpine) de un deosebit interes geologic, peisagistic, floristic și faunistic ce adăpostește un număr de specii de plante (floarea-reginei, papucul doamnei, argințica, jneapăn) și animale (cocoș de munte, minunița, ciocănitoare de munte) dintre care unele sunt foarte rare.
Pe teritoriul ariei naturale protejate se află o formațiune de stânci calcaroase cunoscută sub numele de Pietrele Doamnei, denumire de la care provine numele rezervației.

Căi de acces
- Din orașul Câmpulung Moldovenesc începe drumul care urmărește Valea Izvorului Alb ce urcă pe creasta Rarăului unde se află Cabana Rarău la altitudinea de 1.538 metri (14 kilometri pentru autovehicule, trei-patru ore cu scurtături pe potecă de picior, marcaj punct roșu).
- De la cabană la Pietrele Doamnei, pe potecă este o distanță de aproximativ un kilometru. Din drumul pe Valea Izvorului Alb se desface pe pârâul Limpedea, marcajul crucea galbenă, care duce în Vârful Rarău și la Cabana Rarău.
- Din Câmpulung Moldovenesc pe Valea Caselor, se trece prin rezervația Moara Dracului în Vârful Rarău și la cabană, marcaj cruce roșie.
- Din Valea Bistriței în satul Chiril, la Cabana Rarău, drum auto îngust, se merge cu piciorul trei ore, marcaj punct albastru.
- Din Vatra Dornei la Cabana Giumalău și, de aici, se merge pe creastă la cabană, marcaj banda roșie, care se continuă peste muntele Todirescu. Din Pojorâta pe Colbu se urmărește marcajul cruce galbenă urmat de bandă roșie, 17 kilometri.

Sunt nenumărate legende legate de provenința numelui Pietrele Doamnei, respectiv, proveniența numelui Masivului Rarău. Una dintre legende face referire la cea de a doua domnie a lui Petru Rareș, în retragerea din fața otomanilor spre Cetatea Ciceului. Se spune că acesta a găsit aproape de culmile Rarăului (care se numea, pe atunci Todirescu) adăpost pentru familia sa și pentru mare parte din avere sa. Legenda spune că atunci când turcii s-au apropiat și au încercat să pună mâna pe averea domnitorului o alunecare de teren i-a surprins și căderea stâncilor i-a ucis. Oamenii locului au dat muntelui salvator numele de Rarău iar stâncilor li s-a dat numele de Pietrele Doamnei.