ClimberTaxi este experiența pe care, cel puțin în acest moment, ai șansa să trăiești doar la Harghita Băi, unica stațiune din țară unde zăpada este prezentă timp de 120 de zile pe parcursul unui an.

ClimberTaxi, Harghita Băi

Ce este ClimberTaxi?

Aceasta este prima întrebare, dată fiind unicitatea conceptului și, apoi, ce experiență oferă turiștilor?

ClimberTaxi, Harghita Băi

Climber-ul este un ratrack pentru nivelarea pârtiilor de schi căruia i-a fost înlăturată partea din spate pentru nivelarea zăpezii și i-a fost adăugată o cabină încălzită prevăzută cu banchete pe care pot sta lejer 12 până la 14 persoane.

ClimberTaxi, Harghita Băi

Conceptul este nou, unic și creează un efect unic și de neuitat. Este o senzație absolut extraordinară să te deplasezi cu o mașinărie dotată cu șenile de 80 de cm pe un teren accidentat, prin pădure, printre brazi.

ClimberTaxi, Harghita Băi

Traseul pe care îl urmează climber-ul are 3 kilometri și pleacă de la baza telecabinei de serviciu pentru releul radio de lângă Vârful Piatra Bufniței. Altitudinea efectivă pe care se urcă este de 317 m, ia traseul se parcurge în aproximativ 20 de minute.

Traseu efectuat cu ClimberTaxi în Munții Harghita (Vârful Ciceu)

Drumul prin pădurea de brazi este absolut mirific, iar copacii crescuți drept pe pantele abrupte dau o senzație de puternică înclinație și, permanent, ai senzația că stai atât de înclinat încât în fiecare clipă poți cădea pe spate. Evident, este doar senzația dată de otolitele din urechea internă care se mișcă haotic odată cu mișcarea climber-ului.

Vedere asupra stațiunii Harghita Băi de pe Vârful Ciceu

Dată fiind altitudinea mare pe o distanță foarte scurtă este posibil să vi se înfunde urechile, dar senzația va dispărea rapid odată ce ați ajuns lângă releu, punctul terminus al urcușului.

Pe Vârful Ciceu 

Sus, lângă releu, e greu să-ți mai iei privirea de la peisaj. Imediat după Vârful Piatra Bufniței se deschide o priveliște extraordinară asupra Mădărașului, iar în direcția opusă se vede ca în palmă stațiunea Harghita Băi împreună cu cele 3 pârtii de schi. Pe platou, priveliștea este cu totul și cu totul deosebită.

Pe Vârful Ciceu 

Diferența de temperatură dintre stațiune și platoul pe care se ajunge este de cel puțin 5- 6 grade Celsius, astfel, zăpada este mult mai mare, cel puțin pe perioada iernii și vânturile sunt mut mai puternice.

Pe Vârful Ciceu 

Datorită vântului, zăpada depusă formează niște ace lungi, interminabile parcă, ce indică insistent direcția în care a bătut vântul. Ai senzația că niște piroane uriașe îndreptate în aceeași direcție te îndeamnă neîncetat să mergi într-acolo.

Vedere asupra stațiunii Harghita Băi de pe Vârful Ciceu

Brazii înclinați în direcția în care a bătut vântul și zăpada înghețată de pe crengi te introduc brusc într-un peisaj glaciar din care a senzația că nu vei mai ieși vreodată, dar imediat ce ai ridicat privirea și vezi întinderea nemărginită a cerului și văile Munților Harghita parcă te cuprinde o căldură interioară care te face să uiți de vântul aprig ce îți șfichiuie fața și de ceața care acum este, iar, peste două minute, dispare.

ClimberTaxi, Harghita Băi

Oricâte cuvinte aș folosi și oricâte figuri de stil, cu siguranță nu voi putea ilustra exact nici senzația și nici peisajul de care ai parte când ajungi sus. Măreția și frumusețea naturii de multe ori ne lasă fără cuvinte.

Pe Vârful Ciceu 

Așadar, cel mai bun lucru este să nu ratezi ocazia de a trăi ceva unic, inedit și de neegalat și să te urci în climber. Timp de două ore, cât durează drumul dus-întors plus pauza de sus, te vei transpune într-o altă lume, o lume în care ești mai aproape de natură, de nemărginitul cerului și, poate cel mai important, de apogeul frumosului.

Peisaj glaciar pe Vârful Ciceu 

La coborâre, nu uita să treci pe la Deer House Fast Food unde te vei bucura de ospitalitatea locului și de preparate gastronomice de excepție care îți vor condimenta perfect ziua.

Contact ClimberTaxi

Site, Pagina facebook

Telefon 0744.290.518, 0742.305.886

Adresa email evertonhagita@gmail.com

Articol scris de Adrian Satmaru

Fotografii de Adrian Satmaru