Burger-ul sau hamburger-ul este bine cunoscut datorită prezenței sale în majoritatea rețelelor de fast-food. În mod normal, burger-ul constă într-o chiftea din carne de vită la care se adaugă diferite legume și condimente, dar, de-a lungul timpului, burger-ul a căpătat alte valențe. Astfel, tot burger se cheamă și cel de porc, pui sau vegetarian, evident, denumirile fiind în concordanță cu ceea ce conține, respectiv pork burger, chicken sau veggie.

Burger de vită cu cartofi, Green Garden Resort Cicârlău

La Green Garden Resort Cicârlău am avut deosebita surpriză să constat că burger-ul este chiar burger. Carnea de vită folosită este din soiul Black Angus, iar sosurile și amestecul propriu-zis pentru chiftea sunt făcute de chef Dani Budai, după o rețetă proprie, gustul și aspectul încadrându-se perfect în preparatele cu care ne-a obișnuit până acum. Fiind rețetă proprie, aceasta nu poate fi dezvăluită, dar dacă fotografiile ar putea surprinde și gustul și mirosul, atunci, cu siguranță, indiferent dacă îți este foame sau nu, ai saliva neîncetat.

Burger de vită cu cartofi, Green Garden Resort Cicârlău

Burger-ul de la Green Garden Resort, pe lângă tradiționala chiftea, este foarte bine garnisit cu rucola, celebrele scrijele de cartofi, sos de brânză, tot rețeta lui chef Dani Budai și sos de brânză. Chifla este preparată tot la Green Garden Resort astfel că, burger-ul de vită cu cartofi, rucola, sos de burger și sos de brânză devine un produs creat în întregime în bucătăria restaurantului.

Burger de vită cu cartofi, Green Garden Resort Cicârlău

Pentru a întregi gustul absolut extraordinar, chef Budai mai adaugă la rețetă și două feliuțe foarte subțiri de bacon puțin afumat tras prin ulei, roșii și castraveți murați. Astfel, amestecul de gusturi este complet, iar platingul face ca tradiționalul burger să devină un produs asemuit, mai degrabă cu un produs de fine dining.

Pregătirea ingredientelor pentru burgerul de vită cu cartofi, Green Garden Resort Cicârlău

Chifteaua de carne este prăjită bine pe grătar fără adaosuri de ulei sau alte ingrediente. În momentul în care carnea este bine rumenită, chifla se feliază și se frige puțin în zeama lăsată de chiftea apoi începe prepararea propriu-zisă a platingului.

Prăjirea chiflei

Pe un pat de rucola, chef Budai a așezat cu grijă prima parte de chiflă prăjită, apoi a adăugat sosul de burger, rucola, roșii și castraveți murați, chifteaua de carne, sosul de brânză, feliile de bacon puțin trase în ulei, apoi a adăugat cealaltă jumătate de chiflă.

Începe aranjarea burgerului 

Garnitura de scrijele de cartofi a fost așezată cu tâlc pe patul de rucola, iar de aici, … este imposibil să nu ai poftă să savurezi o asemenea minune gastronomică.

Aranjarea burgerului și a platinului

La toate aceste ingrediente, dacă mai adaugi și atmosfera destinsă și relaxantă, crama ce te îmbie la o sticlă cu vin din colecția Green Garden Resort și peisajul maramureșean tradițional, ajungi la concluzia că ar merge și al doilea burger.

Burger de vită cu cartofi, Green Garden Resort Cicârlău

Cu siguranță, nici un cuvânt nu poate descrie, cu adevărat, gustul desăvârșit al burger-ului de vită de la Green Garden Resort din Cicârlău. Din acest motiv, nu pot decât să vă invit să degustați și să vă spuneți părerea. Pe mine m-a cucerit!

Articol scris de Adrian Satmaru

Fotografii de Adrian Satmaru