Polovragi, pentru mine un loc plin de amintiri plăcute, un loc unde am experimentat o incursiune în trecut, la fierăria lui Petre, un loc plin de istorie și tradiție, un loc unde natura a fost foarte darnică și a lăsat nenumărate peșteri și locuri neasemuuit de frumoase.

Toamnă ruginie în Polovragi

Peștera Polovragi, măiestrie a naturii, Cheile Oltețului, cele mai înguste chei din Europa, Mănăstirea Polovragi, loc de adâncă smerenie și liniște sufletească, Peștera lui Corneliu Săbăreanu, cel ce a fost ani la rând duhovnicul Reginei Maria, Crucea lui Ursache, ocrotitorul Novaciului și Polovragilor sau ruinele dacice sunt doar câteva din minunile pe care le poți vizita dacă te afli la Polovragi. De asemenea, ospitalitatea caracteristică Olteniei de sub Munte și frumusețea interioară a oamenilor completează perfect acest peisaj de basm oferit de mama natură.

Agropensiunea Jugul Țăranului, Polovragi, județul Gorj

O locație care se încadrează perfect în acest peisaj și te duce cu gândul la “a fost odată ca niciodată” este și Agropensiunea Jugul Țăranului. O denumire simbolică ce te duce cu gândul la truda țăranului. Această „trudă” permanentă iese perfect în evidență imediat ce ajungi la pensiune.

Agropensiunea Jugul Țăranului, Polovragi, județul Gorj

O curte frumos aranjată, verde, plină de flori, o verandă plină de flori în plin soare și zâmbetul sincer și deschis cu care ești întâmpinat îți dau de înțeles că ai intrat în curtea unor oameni buni.

Agropensiunea Jugul Țăranului, Polovragi, județul Gorj

Situată departe de traficul din centrul localității, Agropensiunea Jugul Țăranului din Polovragi vine în întâmpinarea musafirilor cu spații de cazare ce te transpun în trecut, lemnul fiind principalul element constructiv. Lemnul, fiind un produs natural, creează acea senzație de căldură, de bine și relaxare.

Cameră de la Agropensiunea Jugul Țăranului, Polovragi, județul Gorj

Decorațiunile interioare sunt făcute, aproape în întregime, manual, acest lucru scoțând în evidență dorința gazdei voastre de a fi totul așa cum a fost odată, când totul se făcea prin trudă, în timp îndelungat.

Cameră de la Agropensiunea Jugul Țăranului, Polovragi, județul Gorj

Toate spațiile de cazare sunt prevăzute cu baie proprie și toate condițiile necesare pentru a petrece un sejur de neuitat.

Cameră de la Agropensiunea Jugul Țăranului, Polovragi, județul Gorj

Titulatura de “agro” scoate în evidență faptul că tot ceea ce servești la masă este din fermă proprie sau de la producători locali autorizați. Gazda dumneavoastră este cea care vă va delecta papilele gustative cu preparate tradiționale locale care vă vor face să reveniți cu siguranță.

Sala de luat masa de la Agropensiunea Jugul Țăranului, Polovragi, județul Gorj

Camerele de la parter au vedere către curtea interioară, iar cele de la etaj oferă o priveliște de vis asupra împrejurimilor. Cheile Oltețului se văd, mândre, de pe terasă, iar munții din jur și liniștea fac din timpul petrecut aici un acumulator de relaxare și odihnă.

Spațiu de relaxare de la Agropensiunea Jugul Țăranului, Polovragi, județul Gorj

Spațiul verde disponibil și amplasarea lui în cadrul agropensiunii, în centrul curții, face deliciul copiilor și al adulților, deopotrivă, pentru că pot avea permanent prichindeii sub supraveghere. Veranda este locul ideal unde, în compania florilor și a liniștii vă puteți savura cafeaua sau puteți sta la o poveste cu gazdele și nu numai.

Detaliu decorativ la Agropensiunea Jugul Țăranului, Polovragi, județul Gorj

Agropensiunea Jugul Țăranului este prevăzută cu locuri de parcare și vă oferă acces la internet prin intermediul unei conexiuni wireless disponibilă pe toată suprafața proprietății.

Dn punctul meu de vedere, Agropensiunea Jugul Țăranului este locația potrivită pentru a te relaxa și a petrece clipe de neuitat în compania unor oameni minunați, iar împrejurimile pun la dispoziție locuri de un frumos izbitor indiferent de anotimp.

Articol scris de Adrian Satmaru

Fotografii de Adrian Satmaru