Indiferent cum te-ai gândi, fără să vrei, Oltul te duce către haiduci și la vremurile de altă dată. Văzut de sus, de pe dealurile domoale ce se aștern înaintea masivului Cozia, exact așa și pare, locul ideal unde te poți ascunde în codrii deși și unde, doar dacă ești foarte familiar cu locurile, poși ieși la liman. Ca un șarpe lung, Oltul se pierde în pădurile, parcă fără sfârșit, ale Dăeștiului, apoi apare iar pentru câteva clipe, urmând să-și găsească drumul către Râmnicu Vâlcea și, de aici, către Dunăre.

Comuna Dăești, cu satele aparținătoare Dăești, Băbuești, Fedeleșoiu și Sânbotin, prin așezarea sa geografică, a fost locul perfect pentru întemeierea castrelor romane, cu munții în spate și apa lîngă ele, dovezi ale existenței lor fiind chiar monede găsite ce datează încă din anii 33. Un loc cu o istorie de invidiat, un loc unde viața parcă a uitat să meargă mai departe, un loc unde o zi petrecută echivalează cu renașterea.

În acest ținut de liniște și reverie am găsit locul perfect pentru relaxare, Lake View Villas. Pe dealurile Băbueștiului, la doar câțiva kilometri de drumul național ce leagă Râmnicu Vâlcea de Sibiu, Lake View Villas acoperă toate necesitățile oricărei persoane care nu dorește altceva decât să se relaxeze.

Situat pe DC 17, Lake View Villas vine în întâmpinarea celor ce-i calcă pragul cu facilități pe care nu ți-ai fi putut imagina că le poți găsi aici, în acest colț de lume unde timpul parcă, fascinat, stă pe loc.

 

Trei vile identice, pe marginea lacului, urează musafirilor bun venit și te îmbie la relaxare cu un living la parter cu bucătărie open space și șemineu, un salon pentru servirea mesei, terasă la parter cu vedere spre lacul din spate unde se poate pescui și face plajă și cu două balansoare în față cu loc special pentru grătar și ciubăr.

La etaj, două camere primitoare cu balcoane ce dau deopotrivă către lac și către ciubăr lasă privirile să hălăduiască nestingherite către meleagurile Oltului.

Toate cele trei vile dispun de aceleași facilități, fiecare vilă având intimitatea proprie.

Bineînțeles, nu lipsesc nici animalele de companie, cățelul și pisica, companioni de nădejde pe toată perioada șederii voastre aici.

Parcarea se face în curtea complexului, iar accesul la internet se poate face prin intermediul unei conexiuni wireless disponibilă pe toată suprafața proprietății. Pentru doritori, Lake View Villas poate organiza și plimbări cu poneii, aceștia putând fi admirați în toată splendoarea lor, pe toată perioada șederii voastre aici.

De menționat este faptul că aici, la Lake View Villas, proprietarul deține și o fermă de vaci, deci aveți ocazia să vă aprovizionați, zilnic, cu lapte proaspăt și produse lactate din fermă proprie.

Pentru doritorii de drumeții, dealurile premergătoare masivului Cozia oferă o varietate de trasee, majoritatea ducând către castrele romane existente și către bisericile vechi din zonă, cea mai veche fiind situată la doar câteva sute de metri de Lake View Villas, biserica din Băbuești, construită undeva spre finalul secolului XV.

Fiind la început de drum, Lake View Villas promite să vină în întâmpinarea musafirilor și cu un foișor comun și cu alte facilități pe care le voi etala la momentul la care acestea vor fi disponibile.

În orice caz, ciubărul cu apă încălzită, liniștea, peisajul mirific, verdele și foșnetul copacilor fac din Lake View Villas locul perfect, departe de tumultul civilizației, unde poți savura fiecare clipă și te poți bucura de relaxarea mult visată.

Articol scris de Adrian Satmaru

Fotografii de Adrian Satmaru