Localitatea Moisei din județul Maramureș are un motiv nou de mândrie. În numeroasele mele articole scrise despre Moisei am scos în evidență păstrarea tradiției, dar și istoria frământată a acestui spațiu unic din Maramureș, de fiecare dată scriind și despre fascinantul peisaj oferit deopotrivă de Munții Maramureșului și Munții Rodnei.

Hotel Ivașcu, Moisei, județul Maramureș

Moisei-ul iese în evidență prin apariția unui hotel de 4 stele, chiar la intrarea în Rezervația Naturală Pietrosul Rodnei. Pe pârâul Izvorul Dragoș, chiar în capătul drumului ce duce în rezervație, pe partea stângă, o clădire unică ce se încadrează perfect în peisajul montan îți urează bun venit; este Hotelul Ivașcu.

Hotel Ivașcu, Moisei, județul Maramureș

Hotelul a fost deschis în august 2021, dar facilități și elemente de atracție pentru turiști apar de fiecare dată. Parcarea mai mult decât spațioasă, lemnul ce plachează întreaga fațadă și arhitectura în sine, fac din Hotelul Ivașcu o locație în perfectă armonie cu mediul înconjurător.

Recepție Hotel Ivașcu, Moisei, județul Maramureș

Cele 4 stele își spun cuvântul încă de la intrarea în clădire. Holul spațios și recepția impunătoare te fac să cobori glasul și să admiri vitrinele din sticlă și fotoliile sau canapelele comode unde te poți relaxa în așteptarea personalului care te va conduce către cameră sau în restaurant. Profesionalismul este atributul ce definește perfect Hotelul Ivașcu din Moisei.

Interior Hotel Ivașcu, Moisei, județul Maramureș

De la intrare, imediat în stânga, RestaVrant-ul Fairytale te întâmpină cu un spațiu imens, impunător,elegant și plin de lumină.

Restaurantul Hotel Ivașcu, Moisei – RestaVrant-ul Fairytale

Dispunerea oglinzilor, jocul luminii, aranjamentele florale discrete, eleganța mobilierului sunt doar câteva elemente care creează starea de feerie și, poate, de aici și numele restaurantului, RestaVrant-ul Fairytale.

Restaurantul Hotel Ivașcu, Moisei – RestaVrant-ul Fairytale

Preparatele fine dining din meniull RestaVrant-ul Fairytale sunt pregătite de chef Cristian Bere și vor fi subiectul unor articole care vă vor face, cu siguranță, măcar din curiozitate, să veniți și să apreciați adevărata artă culinară cu care Hotel Ivașcu iese în evidență.

Cameră de la Hotel Ivașcu, Moisei, județul Maramureș

Cele 29 de camere se împart în Standard Deluxe, Standard cu terasă, Premium, Jacuzzi și Jacuzii Platinum și vin în întâmpinarea musafirilor cu facilități care fac cinste celor 4 stele.

Cameră de la Hotel Ivașcu, Moisei, județul Maramureș

Curățenia, armonia culorilor și dispunerea mobilierului și accesoriilor conduc spre un confort extraordinar și o senzație de relaxare atât de mult căutată și savurată. Nimic nu se compară cu o muzică ambientală în surdină și o baie în jacuzzi la doar câțiva metri de patul unde vă puteți odihni în aștenuturile de un alb imaculat, impecabile și pufoase.

Cameră de la Hotel Ivașcu, Moisei, județul Maramureș

Priveliștea de pe terasă este acompaniată sublim de peisagistica sălbatică oferită de Pietrosul Rodnei și de rezervația naturală.

Pentru cinefili, Hotel Ivașcu pune la dispoziția musafirilor un cinematograf privat cu 21 de locuri dispuse în 3 alveole cu un design futurist și aparatură audio și video de ultimă generație. Cinematograful este disponibil numai pentru cei cazați.

Sala de fitness de la Hotel Ivașcu, Moisei, județul Maramureș

Iubitorii sportului se pot bucura la sala de fitness a Hotelului Ivașcu din Moisei de dotările și aparatura ultramodernă.

Sala de fitness de la Hotel Ivașcu, Moisei, județul Maramureș

Copiii se pot distra într-un spațiu, la interior, amenajat cu mobilier în miniatură, jucării și multe alte accesorii dragi celor mici.

Pentru amatorii de plimbări motorizate, ATV-uri noi stau la dispoziție, contra cost, și se pot parcurge două trasee predefinite. Unul este până la Izbucul Izei, pe lângă Cascada Măgura, iar cel de-al doilea duce către stațiunea turistică Borșa.

Pentru evenimente și nu numai, o sală de conferințe dotată cu aparatură modernă stă la disoziția celor ce doresc să organizeze evenimente la Hotel Ivașcu.

La cerere, un salon pentru masaj vă poate detensiona și oferi relaxarea de care aveți nevoie pentru un sejur perfect.

Indiferent că vii pentru un weekend, pentru un sejur prelungit sau pentru un eveniment, la Hotel Ivașcu din Moisei vei găsi permanent liniște, relxarea și confortul de care ai nevoie.

Pentru pasionații de drumeții, potecile Pierosului Rodnei sau ale Munților Maramureșului te întâmpină și te acompaniază cu un peisaj de vis și un aer curat și puternic ozonat. Astfel, Cascada Măgura, Izvorul Albstru al Izei, Cascada Calor sau vârful Pietrosu și lacurile glaciare din Munții Rodnei sunt doar câteva din traseele ce pot fi parcurse.

Odată dacă ajungi la Hotel Ivașcu, este absolut imposibil să nu revii pentru a te bucura din nou de facilitățile de excepție și ospitalitatea tipic maramureșeană.

Articol scris de Adrian Satmaru

Fotografii de Adrian Satmaru