Isverna, un loc unde Geanțul Isvernei amintește că pe aici a trecut Iovan Iorgovan sau Hercule în lupta cu Hidra, un loc unde legende forbesc despre comoara sârbilor ce a fost îngropată într-una dintre peșterile de aici, un loc unde oieritul și tradiția sunt la loc de cinste, un loc unde frumusețea oamenilor este în concordanță cu peisajul rupt din basmele de frații Grimm, un loc unde un zâmbet și un suflet cald găsești în fiecare de casă.

Pensiunea Steaua Munților, Isverna, județul Mehedinți

Aici, la Isverna, am avut plăcerea să cunosc promotorul turismului din zonă, cel care a ridicat la rang de destinație turistică localitatea Isverna, Marian Balaci, proprietarul Pensiunii Steaua Munților din Isverna, cel care s-a implicat total în crearea Muzeului Satului “Domnica Trop”din Isverna și, nu în ultimul rând, cel care găzduiește la Pensiunea Steaua Munților, Atelierul “Ie de Isverna”, un muzeu lucrativ unde, ocazional, Oana Istrate și Silvia Triță, fac demonstrații și duc mai departe tradiția iilor oltenești.

Oana Istrate și Silvia Triță, duc mai departe tradiția iilor oltenești, în cadrul Atelierului “Ie de Isverna”

Pensiunea Steaua Munților din Isverna este ușor de găsit pentru că se află pe drumul ce duce către centrul localității, pe partea dreaptă a drumului comunal 50, DC50, drum de acces către primcipalele obiective turistice din zonă.

Pensiunea Steaua Munților, Isverna, județul Mehedinți

O clădire pe două etaje tronează sub principalele steaguri ale Europei. În fața Pensiunii Steaua Munților un banner cu mesajul “Colț de Rai Isverna” informează că aceasta este hashtag-ul sub care este promovată Isverna..

Imagine de la balconul camerei de la Pensiunea Steaua Munților, Isverna, județul Mehedinți

Pensiunea este locul de unde, fie că dorești să iei o masă tradițională, să te bucuri de ospitalitatea locului, să organizezi un eveniment, să petreci o noapte de neuitat într-un peisaj de vis, să ajungi la cele mai importante obiective din zonă cu ATV-ul, cu calul sau pe jos, se pleacă.

Atv-uri gata de plecare în excursie

Tot aici, fie că este vorba de nea Nicu, administratorul pensiunii sau de Marian Balaci, proprietarul pensiunii, cu siguranță vei găsi răspunsuri la toate întrebările legate de zonă, de legendele de aici și de obiectivele turistice la care poț ajunge. Tot aici te poți informa despre ghizi locali sau despre alte activități pe care le poți desfășura pe toată durata șederii.

Din meniul tradițional de la restaurantul Pensiunii Steaua Munților

Pensiunea Steaua Munților din Isverna este o construcție pe două etaje care asigură toate condițiile necesare petrecerii unui seju de neuitat. Restaurantul, cu specific tradițional, pune la dispoziția musafirilor preparate gastronomice tradiționale, care, cu siguranță îți vor rămâne la suflet și te vor face să revii cu plăcere de fiecare dată.

Cameră la Pensiunea Steaua Munților, Isverna, județul Mehedinți

Camerele pensiunii, cu pat matrimonial sau cu 2 paturi sau 3 paturi te găzduiesc pe toată perioada sejurului și îți oferă curățenia, confortul și toate cele necesare pentru a te simți cu mult mai bine ca acasă.

Cameră la Pensiunea Steaua Munților, Isverna, județul Mehedinți

Mărimea pensiunii și a restaurantului fac din Pensiunea Steaua Munților din Isverna locul potrivit pentru organizarea unui eveniment, fie că este vorba despre un eveniment privat sau unul de firmă. Accesul la internet este asigurat pe toată suprafața proprietății prin intermediul unei conexiuni wireless.

Așa este la Pensiunea Steaua Munților din Isverna când se petrece

Dacă ești pasionat de fotbal, Pensiunea Steaua Munților din Isverna este locul ideal unde, Marian Balaci, arbitru de fotbal, te poate duce în lumea fascinantă a acestui sport minunat. Tot aici, cu ajutorul aceluiași Marian Balaci, îți poți planifica excursiile în zonă la principalele obiective turistice sau excursii sezoniere la stânele din împrejurimi.

Caii pregătiți pentru o partidă de călărie în împrejurimile Isvernei

Indiferent pentru motivul pentru care te afli aici, nu uita să vizitezi, Poiana Beletina, obiectiv emblematic pentru Isverna, peștera Isverna, Geanțul Isvernei, Cheile Coșuștei cu izvorul, cascada și Vârful lui Stan, cel mai înalt vârf al Munților Mehedinți.

Un vin fiert după o excursie pe cinste încălzește inimile

În caz că nu ai ajuns până acum la Isverna, este momentul să te gândești serios că aici vei găsi liniștea de care ai atât de multă nevoie, relaxarea într-un peisaj de vis și tradiția la ea acasă. Mergi măcar odată, a doua oară, cu siguranță, vei sta mai mult și te vei îndrăgosti de locuri și de oameni.

Articol scris de Adrian Satmaru

Fotografii de Adrian Satmaru și Pensiunea Steaua Munților