Indiferent pe unde te plimbi și ce locuri vrei să vizitezi, cu sigurață îți vei pune inevitabila întrebare, “eu unde mănânc?”. În cazul în care te afli în Mehedințiul Montan, la poalele Geanțului Isvernei sau în apropiere, răspunsul este Restaurantul Clau și Vasy din Isverna.

Restaurantul Clau și Vasy, Isverna, județul Mehedinți

Puține sunt restaurantele care se pot mândri cu preparate făcute din ingrediente din fermă proprie, iar Restaurantul Clau și Vasy, pot spune cu mâna pe inimă, că este unul dintre ele.

Ciupercă din ferma proprie – Restaurantul Clau și Vasy, Isverna, județul Mehedinți

Astfel, afumătura, jambonul, ciolanul afumat, cârnații, mușchiulețul de porc, coastele sau ciupercile, legumele ți fructele sunt toate din ferma proprie.

Mușchiuleț afumat de porc – Restaurantul Clau și Vasy, Isverna, județul Mehedinți

Nu mică mi-a fost mirarea când Vasy (Vasile Breană), proprietarul restaurantului, mi-a propus să facem un tur al fermei, după ce am degustat o porție de sarmale cu mămăligă cum rar poți savura.

Jambon afumat – Restaurantul Clau și Vasy, Isverna, județul Mehedinți

Trebuie să recunosc faptul că, deși eram sătul după sarmalele absolut geniale, la vederea mușchiulețului de porc afumat sau a jambonului bine condimentat și uscat, am avut senzația că, parcă, ar mai intra ceva.

Ferma de ciuperci – Restaurantul Clau și Vasy, Isverna, județul Mehedinți

Restaurantul Clau și Vasy din Isverna este unicul restaurant din zonă unde poți servi peparate din gastronomia locală tradițională, dar și preparate din bucătăria internațională. Dar, dacă tot ai ajuns aici, este absolut necesar să te bucuri de gustul tradiției ridicat la rang de artă de Clau (Claudia Breană), maestrul de ceremonii din bucătăria restaurantului.

Sarmale cu mămăligă și kaiser afumat – Restaurantul Clau și Vasy, Isverna, județul Mehedinți

Indiferent că vrei să servești o masă sau să organizezi un eveniment, Restaurantul Clau și Vasy îți stă la dispoziție cu un spațiu suficient cât să acomodeze 250 de persoane fără a avea sentimentul că este aglomerat. Suprafața spațiului, organizarea meselor și a traseelor pentru servit preparatele sunt astfel gândite încât să permită și existența unui ring de dans, nelipsit de la evenimente. Datorită spațiului vast, Restaurantul Clau și Vasy se pretează perfect pentru organizarea de evenimente de mici și medii dimensiuni, indiferent că este vorba de evenimente personale sau de firmă.

Restaurantul Clau și Vasy, Isverna, județul Mehedinți

Pentru cei care doresc să se bucure de peisajul de poveste oferit cu dărnicie de natură, terasa din spatele restaurantului este locul perfect. Tot aici, în liniște, aproape de natură, te poți bucura de poveștile miturile și legendele zonei spuse chiar de Vasy, cel care se va asigura în permanență că totul este în regulă iar timpul petrecut de voi aici este de cea mai bună calitate.

Restaurantul Clau și Vasy, Isverna, județul Mehedinți

De asemenea, dacă nu vrei să ieși din confortul locației din Isverna unde ești cazat, dar vrei să deguști din preparatele de la Restaurantul Clau și Vasy, indiferent că vrei să mănânci un preparat tradițional sau o pizza, poți apela cu încredere la sistemul takeaway. Doar faci comandă și, la ora stabilită, vii și îți ridici preparatele proaspăt pegătite.

Spațiu de relaxare la Restaurantul Clau și Vasy, Isverna, județul Mehedinți

Din punctul meu e vedere, cel mai bun lucru este să te delectezi cu un preparat tradițional, apoi să-ți faci siesta la umbră, în curtea restaurantului, petrecând ceva timp într-unul din hamacele pregătite de-a lungul pârâului de la poalele Munților Mehedinți.

Aperitiv rece – Restaurantul Clau și Vasy, Isverna, județul Mehedinți

Pentru a fi siguri că preparatele servite au compania necesară, pentru serile de sfârșit de săptămână, muzica live creează atmosfera perfectă.

Indiferent că ești în trecere, că vii dintr-o drumeție sau, pur și simplu, vrei să simți tradiția gastronomică locală sau să iei masa într-o atmosferă specială, Restaurantul Clau și Vasy din Isverna este cel mai potrivit loc.

Articol scris de Adrian Satmaru

Fotografii de Adrian Satmaru și Restaurantul Clau și Vasy