Puține sunt locurile unde te simți și ești tratat în conformitate cu standardul afișat. Spre plăcuta mea surpriză, la Băile Herculane, într-un oraș care are de spus o istorie zbuciumată, veche de mai bine de 2000 de ani, am avut parte de un tratament și o primire de 5 stele, așa cum este specificat și pe frontispiciul clădirii. O clădire cu o arhitectură veche, ce aduce aminte de istoria Imperiului Austriac, dar cu dotări și servicii demne de era actuală.

Pensiunea Jojo Imperial Resort & SPA, Băile Herculane

Este vorba despre Pensiunea Jojo Imperial Resort & SPA, din Băile Herculane, situată aproape de zona centrală, într-un cadru pitoresc cu panorama către Munții Cernei și Munții Domogled.

Pensiunea Jojo Imperial Resort & SPA, Băile Herculane

Arcadele mari, încăperile înalte și marmura pardoselii te fac să cobori vocea și să ai grijă pe unde pășești. Permanent cu zâmbetul e buze și îndatoritor, personalul ce deservește Pensiunea Jojo Imperial Resort & SPA este la datorie, iar profesionalismul de care dă dăvadă nu îl găsești decât în locațiile de excelență.

Recepția Pensiunii Jojo Imperial Resort & SPA, Băile Herculane

La interior este imposibil să nu remarci eleganța recepției cu lobby bar. Armonia culorilor recepției și a mobilierului creează senzația de confort și relaxare, criterii obligatorii ale eleganței.

Restaurantul Pensiunii Jojo Imperial Resort & SPA, Băile Herculane

Restaurantul are zone cu separeuri și este, de asemenea, un spațiu elegant. Spațiul generos inundat de lumina naturală sunt elemente de efect, în armonie cu mobilierul cu tonuri de art deco.

Vedere către Vârful Colariu de la Pensiunea Jojo Imperial Resort & SPA, Băile Herculane

Clădirea pensiunii în ansamblu dar și decorul interioarelor creează senzația de confort, de eleganță și se înscrie perfect în peisajul de un pitoresc neasemuit.

Cameră de la Pensiunea Jojo Imperial Resort & SPA, Băile Herculane

Camerele mari, bine structurate și organizate perfect, au priveliștea către peisajul de vis oferit de Domogled, iar dotările și facilitățile te fac să te simți ca un nobil în propriile-i încăperi. Atenția la detalii și designul sunt armonizate perfect, astfel că, la Pensiunea Jojo Imperial Resort & SPA, este imposibil să nu găsești câte o surpriză plăcută la fiecare pas.

Cameră de la Pensiunea Jojo Imperial Resort & SPA, Băile Herculane

Toate camerele și apartamentele sunt deservite de lift. Tot aici, la Pensiunea Jojo Imperial Resort & SPA, veți găsi și un apartamnt special conceput pentru persoanele cu dizabilități, semn că proprietarii au avut în vedere absolut toate aspectele necesare în ceea ce privește turiștii care le calcă pragul.

Piscina interioară de la Pensiunea Jojo Imperial Resort & SPA, Băile Herculane

La interior, o piscină cu apă încălzită îți va asigura tot confortul necesar, iar partea de relaxare și SPA culminează cu servicii de hidroterapie, cabinete medicale pentru tratamente complexe, diferite tipuri de masaj terapeutic și de relaxare, dușuri emoționale, saună uscată, saună umedă, cromoterapie și zonă de promenadă.

Sală de relaxare de cromoterapie – Pensiunea Jojo Imperial Resort & SPA, Băile Herculane

La exterior Pensiunea Jojo Imperial Resort & SPA oferă turiștilor spre bucuria trupului și a minții o piscină imensă cu vedere la Masivul Domogled prevăzută cu șezlonguri pentru plajă și apă încălzită.

Piscina exterioară de la Pensiunea Jojo Imperial Resort & SPA, Băile Herculane

De la piscina exterioară există acces direct către terasă, astfel că, dacă dorești să servești ceva, personalul pensiunii este permanent la dispoziția ta.

Terasa Pensiunii Jojo Imperial Resort & SPA, Băile Herculane

Dacă ai ajuns aici, la Băile Herculane, nu uita că orașul are o istorie palpabilă și că centru vechi se expune răbdător și îți permite să cunoști din cultura civilizațiilor ce s-au perindat pe aici de-a lungul timpurilor, iar dacă ești pasionat de natură, Masivul Domogled îți pune la dispoziție o gamă foarte variată de trasee atât pentru cei experimentați cât și pentru cei mai puțin experimentați.

Piscina exterioară de la Pensiunea Jojo Imperial Resort & SPA, Băile Herculane

Pasionaților de istorie și natură le recomand traseul Împărătesei Sisi, unde poți admira natura desăvârșită din cele trei foișoare dispuse de-a lungul Domogledului și poți cunoaște un crâmpei din istoria locului acesta fascinant.

Articol scris de Adrian Satmaru

Fotografii de Adrian Satmaru și Pensiunea Jojo Imperial Resort & SPA, Băile Herculane