De multe ori, atunci când îți programezi un sejur, parcă ai vrea și altceva în afară de ceea ce îți oferă locația unde ești cazat. Parcă dorești ceva deosebit, poate să schimbi peisajul sau poate doar să testezi și măiestria altora în a găti, diferită de cea a locației unde ești cazat. Un astfel de loc, unde merită să deguști bucătăria tradițională locală sau să te bucuri de o pizza bine făcută, foarte consistentă cu un blat preparat sub ochii tăi, este Restaurantul Pizzerie Cristal din Băile Herculane.

Restaurantul Pizzerie Cristal, Băile Herculane, județul Caraș Severin

Băile Herculane, cunoscută fiind ca cea mai veche stațiune turistică din România, dar și ca una dintre cele mai vechi stațiuni balneare din Europa are de oferit extrem de multe, atât din punct de vedere istoric și cultural câi și din punct de vedere peisagistic și balnear. Apele termale de aici te ajută nu doar în afecțiunile oaselor ci și în cele ale ochilor sau stomacului. Varietatea foarte mare de servicii balneare face din această stațiune un loc ideal pentru tratament.

Restaurantul Pizzerie Cristal, Băile Herculane, județul Caraș Severin

Dacă mai adăugăm și cele peste 40 de trasee turistice pe care le poți face, dar și varietatea de obiective istorice ajungem la concluzia că Băile Herculane este potrivită pentru orice fel de turism și în orice anotimp. Indiferent de cât de cald sau frig este afară, apele termele vin din pământ la aceeași temperatură, efectul curativ fiind același, iar multitudinea de obiective și peisajul motan, se știe deja, este o încântare indiferent de anotimp.

Restaurantul Pizzerie Cristal, Băile Herculane, județul Caraș Severin

Indiferent că vii de la tratament, că ai fost într-o drumeție sau vrei să deguști un preparat tradițional, Restaurantul Pizzerie Cristal vine în întâmpinarea ta cu un meniu variat atât din bucătăria tradițională locală cât și din bucătăria internațională.

Restaurantul Pizzerie Cristal, Băile Herculane, județul Caraș Severin

Localizat chiar în centru stațiunii, Restaurantul Pizzerie Cristal pune la dispoziția clienților 3 spații pentru servit masa, o terasă exterioară chiar la drumul principal, cu vedere către parc, un spațiu la interior și o terasă parțial închisă, care te lasă să vezi și frumusețile din zonă, în același timp ferindu-te de soarele arzător sau de vitregiile unei zile mai puțin plăcute din punct de vedere meteorologic.

Tochitura bănățeană la Restaurantul Pizzerie Cristal, Băile Herculane, județul Caraș Severin

Preparatele gastronomice de aici, practic, au influențe din toate zonele țării și nu numai, dar merită să încerci tochitura bănățeană cu ou deasupra și mămăliguță sau ciorba de fasole în pâine, două delicii specialitatea bucătarului.

Ciorbă de fasole în pâine la Restaurantul Pizzerie Cristal, Băile Herculane, județul Caraș Severin

Datorită fluxului foarte mare de clienți, preparatele sunt permanent proaspete, iar măiestria bucătarului se regăsește în orice preparat pe care hotărești să îl servești.

Pizza la cuptor cu lemne la Restaurantul Pizzerie Cristal, Băile Herculane, județul Caraș Severin

Dacă ai înclinații către bucătăria italiană, Restaurantul Pizzerie Cristal îți poate oferi o gamă foarte variată de pizza coaptă la cuptor cu lemne, partea cea mai interesantă fiind aceea că, acest preparat se pregătește chiar în fața ta, începând de la blat și toppinguri până la coacerea în cuptor. O idee strălucită și iată cum este convins clientul de calitatea preparatului pe care îl servește.

Tochitura bănățeană la Restaurantul Pizzerie Cristal, Băile Herculane, județul Caraș Severin

Dacă totuși, preferi să deguști orice fel de preparat de aici în confortul propriu, unde ești cazat, bine de știut este că Restaurantul Pizzerie Cristal face și lăvrări pe teritoriul stațiunii Băile Herculane, astfel că, te ppoți bucura de o masă pe cinste chiar în locul unde ești cazat.

Pizza la cuptor cu lemne la Restaurantul Pizzerie Cristal, Băile Herculane, județul Caraș Severin

Concluzia este una singură, indiferent pentru care motiv te afli în Băile Herculane, nu uita să tragi o fugă până în centrul stațiunii, la Restaurantul Pizzerie Cristal și să te bucuri de preparatele gastronomice locale și de ospitalitatea bănățeană.

Artiol scris de Adrian Satmaru

Fotografii de Adrian Satmaru și Restaurantul Pizzerie Cristal