Atunci când alegem un sejur sau doar un weekend pentru petrecerea timpului liber, cu toții căutăm un “colț de rai” unde să avem parte de liniște, relaxare și odihna mult dorită. Astfel am descoperit, într-un peisaj magic, în stațiunea Semenic, Pensiunea “Colț de Rai”.

Pensiunea “Colț de Rai”, stațiunea Semenic, județul Caraș Severin

Administrativ teritorial, stațiunea Semenic aparține de localitatea Văliug, dar renumele a fost obținut înainte de 1989 fiind considerată Perla Banatului Montan. Accesul în stațiunea Semenic se face fie din Slatina-Timiș către Reșița, fie din Reșița, din ambele sensuri fiind necesară parcurgerea unei părți bune din Transsemenic. Vestea bună este că drumul pe Transsemenic este foarte bun și poate fi parcurs cu orice fel de autoturism pe toată perioada anului. Vestea mai puțin bună este că cei 7 kilometri de la Transsemenic până în stațiunea Semenic ar putea constitui o problemă pentru cei cu mașini cu garda mai mică la sol. Oricum, deși starea drumului impune anumite restricții, peisajele care se deschid privirilor vă vor face cu siguranță să ignorați micile neajunsuri specifice zonelor înalte unde vitregiile naturii creează probleme neîncetat.

Pensiunea “Colț de Rai”, stațiunea Semenic, județul Caraș Severin

Străjuită de cele două vârfuri, Piatra Goznei și Semenic, stațiunea Semenic este o locație perfectă pentru practicarea sporturilor de iarnă având în vedere că aici zăpada se poate păstra chiar și jumătate de an. Apropierea de Reșița și Timișoara, face ca stațiunea Semenic să fie preferată de bănățeni, atât pentru distanța mică ce trebuie parcursă cât și pentru facilitățile de cazare și masă existente aici.

Restaurantul Pensiunii “Colț de Rai”, stațiunea Semenic, județul Caraș Severin

Un astfel de loc, care satisface cerințele turiștilor, atât pentru cazare cât și pentru masă, este Pensiunea “Colț de Rai” unde am avut parte de o primire de excepție într-un cadru natural de iarnă adevărată.

Restaurantul Pensiunii “Colț de Rai”, stațiunea Semenic, județul Caraș Severin 

Dacă nu este ceață, clădirea Pensiunii “Colț de Rai” se poate vedea chiar de pe drumul ce merge către stația meteo. O clădire amplasată perfect de unde ai prilejul să admiri tot platoul Munților Semenic și să te bucuri de un sejur perfect, la înălțime, în compania unor gazde ospitaliere savurând tradiționalele preparat bănățene.

Restaurantul Pensiunii “Colț de Rai”, stațiunea Semenic, județul Caraș Severin 

Pensiunea “Colț de Rai” face parte din acea categorie de locații de cazare unde, indiferent de perioada anului, căldura cu care ești întâmpinat și zâmbetul sincer al gazdelor te fac să revii ori de câte ori ai ocazia.

Zonă de socializare la Pensiunea “Colț de Rai”, stațiunea Semenic, județul Caraș Severin 

La intrare, te întâmpină restaurantul decorat în stil medieval, care te duce cu gândul la preparatele cavalerești și la vinul de casă, gând ce nu este departe de preparatele servite aici. Bineînțeles, pe perioada de iarnă nu lipsește vinul fiert sau țuica fiartă, ideale pentru cei ce au petrecut ceva timp în zăpada de afară.

Cameră la Pensiunea “Colț de Rai”, stațiunea Semenic, județul Caraș Severin  

Chiar lângă restaurant, o scară îți sugerează că pe acolo este accesul către camerele decorate într-o paletă de culori pale, odihnitoare, care, în combinație cu lemnul masiv și cu așternuturile cu miros de proaspăt te conduc spre lumea minunată a viselor. Din confortul camerelor nu lipsește baia proprie, curățenia și accesul la internet prin conexiune wireless, astfel că, indiferent dacă vrei să te odihnești sau să parcurgi nenumăratele trasee din Munții Semenic, la Pensiunea “Colț de Rai” vei găsi permanent tot confortul necesar.

Cameră la Pensiunea “Colț de Rai”, stațiunea Semenic, județul Caraș Severin  

Pe perioada de iarnă pârtiile de schi stau la dispoziția turiștilor, iar dotările centrelor de închiriere de echipament de sezon și monitorii de schi aduc aici atât pe cei care doresc să petreacă timp la schi cât și pe cei care vor să învețe să practice cel mai iubit sport de iarnă.

Cameră la Pensiunea “Colț de Rai”, stațiunea Semenic, județul Caraș Severin  

Pe perioada verii, pe lângă peisajul de vis de aici, poți ajunge lejer la Vârfurile Semenic, Piatra Goznei și la Lacul Vulturilor aflat la doar 1,5 kilometri de pensiune.

Cameră la Pensiunea “Colț de Rai”, stațiunea Semenic, județul Caraș Severin  

Un lucru este cert, ospitalitatea cu care ești primit, curățenia și preparatele tradiționale bănățene precum și frumusețea excepțională a peisajelor oferite de Munții Semenic sunt doar câteva din atributele care te vor face să vizitezi această locație sau, dacă ai venit odată, te vor face să revii cu plăcere.

Articol scris de Adrian Satmaru

Fotografii de Adrian Satmaru