Parcul Național Domogled – Valea Cernei se află pe teritoriul administrativ a trei județe, Gorj, Mehedinți și cea mai mare suprafață, pe teritoriul județului Caraș Severin. Marcată de cascade, arbori seculari, peisaje carstice cu aspect selenar, Valea Cernei atrage prin sălbăticie, frumusețe și, poate cel mai important, apropierea de natură și sentimentul de liniște și relaxare al apelor prăvălite de la înălțime. Pe cursul acestui râu mirific, am găsit, la Isverna, o locație care se află în perfectă concordanță cu natura, Casa Valea Cernei.

Casa Valea Cernei, Isverna, județul Mehedinți

Situată pe drumul ce leagă orașul Târgu Jiu de stațiunea Băile Herculane, Casa Valea Cernei este un colț de rai pe malul râului Cerna, ce a sfredelit în stânca dură a Munțlor Mehedinți.

Casa Valea Cernei, Isverna, județul Mehedinți

Cum vii de la Târgu Jiu și mergi către Băile Herculane, este imposibil să nu remarci construcția ce se înalță pe partea dreaptă a drumului. O clădire impunătoare care atrage privirile de cum apare în raza viziuală. Dacă stau bine să mă gândesc, exact asta m-a atras: localizarea și împrejurimile.

Curtea și locul de joacă de la Casa Valea Cernei, Isverna, județul Mehedinți

Mergând către Băile Herculane, instinctiv am intrat în parcare doar pentru a vedea ce anume ascunde această clădire integrată perfect în peisaj. Atunci, am avut ocazia să cunosc gazdele, o familie din Craiova, familia Milcu, care s-a dedicat turismului. Și, … de aici începe istoria.

Peisaj de la fereastra Casei Valea Cernei, Isverna, județul Mehedinți

Din dorința de a se retrage, măcar pentru weekend, undeva, departe de tumultul vieții de oraș, familia Milcu  achiziționat acest teren în anul 2006 din dorința de a construi o casă de vacanță. Dorința s-a transformat în realitate, dar construcțiile făcute la acel moment nu au fost suficient de încăpătoare pentru familie și prieteni. Datorită acestui lucru și a faptului că mulți trecători întrebau de cazare, au hotărât să se extindă.

Spațiu de relaxare la Casa Valea Cernei, Isverna, județul Mehedinți

În anul 2018, a luat naștere Casa Valea Cernei, casă cu porțile deschise către orice musafir care îi trece pragul.

Spațiu de relaxare la Casa Valea Cernei, Isverna, județul Mehedinți

Casa Valea Cernei este structurată pe două etaje, cu demisol, unde toți cei care vin aici au parte de ospitalitate, liniște, curățenie, mâncare tradițională și mult bun gust.

Cameră de la Casa Valea Cernei, Isverna, județul Mehedinți

Camerele sunt structurate în așa fel încât să maximizeze spațiul și să asigure relaxarea și liniștea atât de necesare pentru petrecerea unui sejur de neuitat.

Cameră de la Casa Valea Cernei, Isverna, județul Mehedinți

Mobilierul de bun gust și atmosfera de liniște din pensiune sunt ingredientele unui sejur garantat reușit.

Cameră de la Casa Valea Cernei, Isverna, județul Mehedinți

Casa Valea Cernei dispune de o sală de mese la demisol cu decorații tradiționale și niște culori alese de așa natură încât să inducă liniștea și relaxarea. Dacă ai venit cu propriile produse, ai la dispoziție bucătăria comună și foișorul cu grătar, dar dacă ai venit nepregătit pentru masă, ai ocazia să deguști din preparatele tradiționale pregătite de familia Milcu.

În proiect, cu finalizare imediată, este deschiderea unui punct gastronomic local, lucru ce reliefează perfect dorința gazdelor pentru satisfacerea preferințelor culinare ale tuturor celor care le calcă pragul.

Sala de mese de la Casa Valea Cernei, Isverna, județul Mehedinți

Pensiunea surprinde și atrage oaspeții prin localizarea sa, mărimea camerelor, numeroasele facilități oferite și așezarea pe terasa râului Cerna. Aici ai ocazia să faci plajă pe malul râului, să te relaxezi în hamac la umbra copacilor sau să savurezi liniștea din mediul înconjurător.

Foișorul Casei Valea Cernei, Isverna, județul Mehedinți

Nici cei mici nu au fost lăsați deoparte, astfel că, prichindeii se pot bucura de un spațiu de joacă mai mult decât generos prevăzut cu o căsuță la înălțime, leagăne și multe alte facilități pe care le lăsăm ca surpriză.

Curtea și locul de joacă de la Casa Valea Cernei, Isverna, județul Mehedinți

Dacă tot ești la Casa Valea Cernei, nu uita să te bucuri de minunile din zonă, Cascada Vânturătoarea, Podul lui Dumnezeu, Câmpul cu lapiezuri, Cheile Tamnei, cătunele din Munții Cernei, Cheile Corcoaiei sau stațiunea Băile Herculane.

Ca o concluzie, Casa Valea Cernei, pentru mine, reprezintă un loc de poveste, un loc unde, pe lângă condițiile perfecte de cazare, ai parte de ospitalitate, liniște, relaxare și bun gust, adică toate cele necesare pentru un sejur excelent.

Articol scris de Adrian Satmaru

Fotografii de Adrian Satmaru