Termenul de pizzerie este larg cunoscut și recunoscut ca fiind o locație cu bucătărie cu specific italian, dar iată că, la Băile Herculane, pe lângă unicitatea din punctul de vedere istoric și cultural, am întâlnit un unicat din punct de vedere gastronomic: Pizzeria Grecească Dimitrios.

Pizzeria Grecească Dimitrios, Băile Herculane

Aici, la Pizzeria Grecească Dimitrios, am descoperit un meniu bogat și variat, preparat de chefi bucătari cu experiență. La toate acestea mai adăugăm și experiența de peste 19 ani în materie de gastronomie și profesionalismul și atenția cu care se face servirea, obținem localul ideal unde poți servi preparate absolut extraordinare într-un mediu relaxant, pe malul râului Cerna.

Pizzeria Grecească Dimitrios, Băile Herculane

Pizzeria Grecească Dimitrios, un brand pentru Băile Herculane, din vara acestui an, se află într-o nouă locație, pe strada Zăvoiului, la numărul 1. Locația actuală este amplasată de așa natură încât interiorul oferă o capacitate de 52 de locuri, iar exteriorul, respectiv terasa de pe malul râului Cerna, o capacitate de 80 de locuri.

Pizzeria Grecească Dimitrios, Băile Herculane

Această capacitate face ca Pizzeria Grecească Dimitrios să constituie locația ideală pentru organizarea diferitelor evenimente, personale sau de firmă.

Pizzeria Grecească Dimitrios, Băile Herculane

Interiorul localului este asftel compartimentat încât să mențină și să întrețină o atmosferă intimă și relaxantă. Culorile designului interior se îmbină perfect cu atmosfera liniștită, de local de familie, unde vii pentru relaxare și pentru a savura preparate gastronomice de excepție.

Pizzeria Grecească Dimitrios, Băile Herculane

Terasa de pe malul Cernei este amplasată astfel încât, bazinul cu apă din curte să accentueze starea de intimitate, iar susurul Cernei să completeze perfect senzația de relaxare specifică zonei montane de excepție.

Pizza Rhodos, Pizzeria Grecească Dimitrios, Băile Herculane

Așa cum sugerează și numele localului, produsul de bază este pizza, dar această pizza este reinventată și transpusă în stil grecesc. Astfel blatul de pizza este de fapt, o lipie grecească, iar topingurile se regăsesc în ingrediente cu specific grecesc. Personal, am savurat cu o deosebită plăcere o Pizza Rhodos, un preparat de excepție care reunește gustul lipiei grecești cu cel al kaiserului și al baconului afumat, al măslinelor și al ciupercilor proaspete. Pe lângă toate acestea, servirea ireproșabilă și profesionalismul celor de aici, de la Pizzeria Grecească Dimitrios, au reușit să transforme o seară obișnuită într-una de excepție.

Zacuscă de casă și lipie grecească (pita), Pizzeria Grecească Dimitrios, Băile Herculane

Pe lângă nenumăratele sortimente de pizza, meniul a la carte conține o varietate foarte mare de preparate pe bază de porc, vită și pește, salate și deserturi de excepție, specialități ce vor fi tratate în alte articole ulterioare care vă vor convinge că merită să serviți aici cel puțin o masă pentru a vă convinge de măiestria și profesionalismul celor de la Pizzeria Grecească Dimitrios. Dintre aceste preprate amintesc doar Mușchiulețul de porc în crustă de piper cu sos de nuci, cu legume mexicane, Chateau Briand cu Ciuperci și Pizza Dimitrios, toate acestea fiind specialitatea bucătarului.

Papanași cu dulceață de afine, Pizzeria Grecească Dimitrios, Băile Herculane

Un alt aspect foarte important de reținut este că Pizzeria Grecească Dimitrios are și serviciu de delivery, astfel că poți comanda ceea ce dorești din meniu, oriunde te-ai afla în Băile Herculane.

Experiența mea la Pizzeria Grecească Dimitrios m-a făcut să revin de fiecare dată cu plăcere și să îmi doresc să degust, măcar o dată, fiecare preparat, doar pentru a mă bucura de servirea și atmosfera de aici.

Articol scris de Adrian Satmaru

Fotografii de Adrian Satmaru