Thermae la fel ca și balneae aduc aminte de epoca romană unde aceste cuvinte erau, invariabil, legate de procesul de îmbăiere. Având în vedere că discutăm despre Băile Herculane, aceste două concepte devin ceva normal, natural și cât se poate de sănătos.

Atestată încă de pe vremea romanilor, stațiunea Băile Herculane a cunoscut atât suișuri cât și coborâșuri, perioadele de apogeu find cele din epoca romană și cele din vremea Imperiul Austriac. Urme ale acestor două mari perioade de glorie se regăsesc și în zilele de astăzi, istoria și longevitatea acestei stațiuni fiind definitorii pentru orașul Băile Herculane. De asemenea, arhitectura impresionantă a peisajului și dărnicia naturii fac din acest loc un spațiu cu un foarte mare potențial turistic.

Thermae D’Olimpia & SPA Adults Only 14+, Băile Herculane, județul Caraș Severin

Dacă adăugăm și apele termale cu nenumărate proprietăți curative ajungem la un pol adevărat al turismului, un pol cu un potențial fantastic, atât pentru localnici cât și pentru turiști. Pentru a surprinde, măcar parțial, acest potențial, am ales o locație de cazare în concordanță cu ce are de oferit stațiunea Băile Herculane, o locație situată pe unul din etajele superioare, într-o zonă liniștită, o locație care întruchipează excelența și profesionalismul pe toate planurile, Thermae D’Olimpia & SPA Adults Only 14+.

Grădina interioară a Thermae D’Olimpia & SPA Adults Only 14+ 

Odată intrat în grădina interioară, Thermae D’Olimpia & SPA Adults Only 14+ îți oferă o surpriză plăcută și îți dai seama că ai făcut alegerea perfectă pentru vacanța ta.

Grădina interioară a Thermae D’Olimpia & SPA Adults Only 14+ 

O terasă intimă maschează piscina cu apă încălzită, protejată de un acoperiș retractabil din sticlă, oferindu-i caracterul de unicitate în stațiune.

Piscina cu acoperiș retractabil de la Thermae D’Olimpia & SPA Adults Only 14+

Aici, indiferent că plouă sau este soare ești înconjurat de o stare de bine și de relaxare, la acest lucru contribuind, bineînțeles, și peisajul stâncos, absolut extraordinar, oferit de Munții Mehedinți. Aici, te poți bucura de un coconut eat & drink cât se poate de natural și de firesc, într-un decor desprins, parcă, din grădina raiului.

Curtea interioară cu piscină de la Thermae D’Olimpia & SPA Adults Only 14+

Spațiul dedicat SPA-ului și relaxării se compune dintr-o varietate de facilități care îți asigură detensionarea și liniștea atât de necesare. Printre acestea menționez aromoterapia, cromoterapia și jacuzzi profesional cu sare cu 9 tipuri de hidromasaj și cascadă iluminată.

Piscina cu acoperiș retractabil de la Thermae D’Olimpia & SPA Adults Only 14+

Începând de la 1 octombrie 2021 va fi dată în folosință și partea de kinetoterapie, facilitate necesară atât pentru relaxare cât și pentru terapie, astfel,  Thermae D’Olimpia & SPA Adults Only 14+ devine alegerea perfectă. Pentru a beneficia de tratament balnear, proprietarii pot facilita accesul la bazine cu apă termală aflate la o distanță nesemnificativă de pensiune.

Cameră de la Thermae D’Olimpia & SPA Adults Only 14+

Thermae D’Olimpia & SPA Adults Only 14+ pune la dispoziția oaspeților apartamente și camere duble, spații care datorită confortului face ca șederea aici să fie un etalon în ceea ce privește odihna și relaxarea. Cromatica folosită, organizarea camerelor și liniștea sunt doar câteva din punctele forte ale acestei pensiuni, restul rămânând să le descoperiți dumneavoastră.

Living apartament la Thermae D’Olimpia & SPA Adults Only 14+

Printre facilitățile oferite de  Thermae D’Olimpia & SPA Adults Only 14+ se numără și parcarea privată cu barieră, conceptul de Open Bar, acceptarea în pensiune a animalelor de companie și transportul tur-retur, la orice oră, de la și la gara din Băile Herculane, acest lucru făcându-se cu mașini de ultimă generație.

Cameră de la Thermae D’Olimpia & SPA Adults Only 14+

Așa cum stă bine unei locații exclusiviste, și băuturile servite sunt de excepție, majoritatea acestora fiind de import din categoria premium.

Pentru a face ca timpul dumneavoastră petrecut aici să fie și mai bine pus în valoare, pentru doritori,  Thermae D’Olimpia & SPA Adults Only 14+ organizează excursii la obiective patrimoniu UNESCO din Serbia. De asemenea, se organizează excursii și în Clisura Dunării sau la obiectivele turistice de interes din Băile Herculane.

Cameră de la Thermae D’Olimpia & SPA Adults Only 14+

Pentru doritorii de drumeții, Munții Mehedinți pun la dispoziție o varietate extraordinară de trasee, multe dintre ele tematice, cum ar fi Traseul Foișoarelor sau Crucea Albă, ambele tresee având o bogată încărcătură istorică și legendară în același timp.

Grădina interioară a Thermae D’Olimpia & SPA Adults Only 14+ 

Pentru cei pasionați de hiking, Masivul Domogled și nu numai vin în întâmpinarea dumneavoastră cu o serie de obiective care vă vor captiva cu siguranță, dintre acestea menționând doar Domogledul Mare, Poteca Pisicii sau Cascada Vânturătoarea.

Pentru pasionații de istorie și cultură, Centrul Vechi al stațiunii Băile Herculane vă poate introduce în atmosfera de altă dată, indiferent că este vorba despre epoca romană sau cea austriacă.

Un lucru este cert, un sejur petrecut la  Thermae D’Olimpia & SPA Adults Only 14+ este ceea ce își dorește fiecare pentru o vacanță mai mult decât reușită de care să-ți aduci aminte cu plăcere și care să te facă se revii oricând cu nerăbdare.

Articol scris de Adrian Satmaru

Fotografii de Adrian Satmaru și Thermae D’Olimpia & SPA Adults Only 14+