Vegheat de Parângul Mare, orașul Novaci se poate mândri cu păstrarea tradiției de-a lungul timpului, orașul fiind, în majoritate, locuit de strămoșii oierilor din Mărginimea Sibiului prigoniți la sfârșitul secolului XIV și începutul secolului XV. Aici, la Novaci, ai ocazia să deguști adevăratele preparate tradiționale ciobănești și te poți bucura de ospitalitatea și frumusețea oamenilor.

Casa Teo, Novaci, județul Gorj

Un asemenea loc, care te va face să revii cu siguranță, este Casa Teo, o locație unde oamenii îți vor fi întotdeauna aproape și vor face în așa fel încât perioada petrecută aici să fie o adevărată vacanță bine meritată.

Foișor la Casa Teo, Novaci, județul Gorj

Situată la baza muntelui, Casa Teo, îți pune la dispoziție un spațiu de relaxare mai mult decât generos, dotat cu foișoare retrase, care îți asigură intimitatea și liniștea, hamace poziționate între pomii din livadă, un spațiu special amenajat pentru a prepara un grătar delicios și, bineînțeles, o cămară garnisită cu tot felul de produse tradiționale al căror gust este pur și simplu imbatabil.

Spațiu de relaxare la Casa Teo, Novaci, județul Gorj

Familia Teodorescu, Loredana și Sorin, doi oameni dintr-o bucată, tot timpul bucuroși de oaspeți, vă vor delecta cu bunătățile și poveștile locului.

Interior de la Casa Teo, Novaci, județul Gorj

Camerele Casei Teo sunt specifice construcțiilor din zona montană, astfel că, lemnul vă va fi un companion de nădejde pe toată perioada șederii aici.

Interior de la Casa Teo, Novaci, județul Gorj

Luminatoarele din tavan vă lasă să admirați frumusețea stelelor înainte de a adormi asigurând, în același timp, pe perioada zilei, o lumină naturală perfectă pentru toată încăperea.

Cameră de la Casa Teo, Novaci, județul Gorj

Camerele au baie proprie și toate condițiile necesare astfel încât sejurul petrecut aici să fie exact ceea ce v-ați dorit.

Cameră la Casa Teo, Novaci, județul Gorj

Livingul Casei Teo păstrează aceeași îmbinare armonioasă între modern și tradițional și pune la dispoziție un loc pentru socializare prevăzut cu fotolii, mese și scaune și o canapea , toate orientate în așa fel încât televizorul să poată fi privit indiferent unde te-ai așeza.

Interior de la Casa Teo, Novaci, județul Gorj

Bineînțeles, nu lipsește nici accesul la internet care se face printr-o conexiune wireless disponibilă pe toată suprafața proprietății.

Curtea amenajată cu hamace de la Casa Teo, Novaci, județul Gorj

Hamacele dintre meri, băncile de la umbra nucilor, foișorul flancat de viță de vie și terasa de la intrare flancată de mușcate creează o imagine idilică și o atmosferă relaxată unde te poți odihni în voie și savura fiecare picătură de liniște.

În curtea Casei Teo, Novaci, județul Gorj

Unul dintre principalele puncte de atracție turistică din zonă este Drumul Regilor sau Transalpina, cu acces către Pasul și Vârful Urdele, Stâna Ștefanu și Stâna Cărbunele. De asemenea, pe perioada anotimpului friguros, pârtiile de schi de la Rânca sunt deschise și așteaptă cu nerăbdare să fie ocupate de iubitorii sporturilor de iarnă.

În curtea Casei Teo, Novaci, județul Gorj

La doar câțiva kilometri, Peștera Muierilor și Cheile Galbenului din Baia de Fier sau Peștera și Mănăstirea Polovragi sau Cheile Oltețului din Polovragi, sunt obietive turistice care trebiesc neapărat vizitate.

Pentru iubitorii de turism montan și treking, masivul Parâng este mai mult decât darnic, majoritatea traseelor plecând chiar din Novaci. De aici, aveți ocazia să vizitați lacurile glaciare din Parâng sau să faceți o tură de creastă.

Articol scris de Adrian Satmaru

Fotografii de Adrian Satmaru