La doar câțiva kilometri de localitatea Baia de Fier, pe drumul către Novaci, în satul Cernădia, sat aparținător de Baia de Fier, am avut plăcuta surpriză să descopă un loc cu totul și cu totul special, Pensiunea MedAless.

Pensiunea MedAless, Cernădia, județul Gorj

De pe drumul principal, respectiv drumul ce leagă Polovragiul de Novaci și mai departe, de Transalpina și Obârșia Lotrului, nu se vede mare lucru, dar, odată ce ai apucat să intri în curtea interioară totul capătă alte valențe. Arhitectura deosebită a clădirii, piscina cu apă filtrată de un albastru asemeni cerului, decorațiunile din curtea interioară, stilul de aranjare al aleilor grădinii și ospitalitatea gazdelor te fac să te simți ca în rai. Cel puțin, asta a fost senzația mea atunci când am ajuns la Pensiunea MedAless din Cernădia.

Pensiunea MedAless, Cernădia, județul Gorj

De la intrare te întâmpină aleile frumos ornamentate cu arbuști și tufe de trandafiri, alei ce te conduc către două terase acoperite, unde te poți feri de razele soarelui pe perioada toridă a verii. Piscina, cu sezlonguri și umbrele pentru soare te îmbie să te răcorești în apa curată, iar personalul pensiunii, amabil și ospitalier, te servește cu tot ceea ce ai nevoie.

Masă biliard la Pensiunea MedAless, Cernădia, județul Gorj

În cazul în care ți-ai făzut plinul de soare și dorești să te retragi la interior, mesele de biliard sau masa pentru tenis de masă îți oferă un alt timp de entertainment, iar o pizza savuroasă te așteaptă aburindă, abia scoasă din cuptor.

Barul Pensiunii MedAless, Cernădia, județul Gorj

Barul Pensiunii MedAless te așteaptă să deguști cele mai alese băuturi, iar restaurantul te îndeamnă să te așezi la o masă și să savurezi preparatele gătite aici, preparate specifice bucătăriei continentale.

Spațiul amenajat pe terasă pentru servirea mesei – Pensiunea MedAless, Cernădia, județul Gorj

Interiorul Pensiunii MedAless este în perfectă concordanță cu exteriorul.

Spațiul amenajat pe terasă pentru servirea mesei – Pensiunea MedAless, Cernădia, județul Gorj

Modernul și bunul gust se împletesc perfect și pun la dispoziția oaspeților atât camere cu pat matrimonial și paturi twin cât și camere cu trei paturi sau apartamente, toate amenajate la cele mai înalte standarde atât din punct de vedere al spațiului cât și al confortului și facilităților oferite.

Cameră la Pensiunea MedAless, Cernădia, județul Gorj

În zilele toride de vară, la Pensiunea MedAless din Cernădia nu vei duce lipsă de aer condiționat sau băuturi reci nici dacă ești în cameră.

Cameră la Pensiunea MedAless, Cernădia, județul Gorj

Minibarul, spațiul de cazare, curățenia și prospețimea așternuturilor vor fi prietenii dumneavoastră de nădejde pe toată perioada sejurului petrecut aici.

Cameră la Pensiunea MedAless, Cernădia, județul Gorj

Spațiul de care dispune Pensiunea MedAless, condițiile și restaurantul fac în așa fel încât locația să fie perfect pentru organizarea evenimentelor de mici și medii dimensiuni, indiferent că este vorba despre evenimente de firmă sau private. Bineînțeles, dintre facilități nu lipsește nici accesul la internet care se face prn conexiune wireless și este disponibil pe toată suprafața proprietății.

Pe balconul unei camere la Pensiunea MedAless, Cernădia, județul Gorj

Dacă tot ești la Cernădia, Baia de Fier, nu uita să te delectezi admirând Cheile Galbenului sau făcând o drumeție de neuitat la Peștera Muierilor aflată la doar câțiva kilometri de Pensiunea MedAless.

Piscina Pensiunii MedAless, Cernădia, județul Gorj

Pentru pasionații de drumeții este bine de știut că Baia de Fier este unul dintre punctele de acces către Munții Parâng. Aici, veți găsi, la foarte mică distanță, Șura Haiducilor, Peștera de la Șură, Peștera Urșilor, Peștera de la Închisoare și multe altele, obiective despre care gazdele dumneavoastră vă vor da cu bucurie toate informațiile necesare.

Pentru doritori, Mănăstirea Polovragi, Peștera Polovragi și Cheile Oltețului sunt doar la câțiva kilometri distanță, peisajele de aici fiind de domeniul fantasticului.

Pensiunea MedAless din Cernădia reprezintă locul perfect pentru relaxare care asigură toate condițiile necesare petrecerii unei vacanțe de poveste.

Articol scris de Adrian Satmaru

Fotografii de Adrian Satmaru