Un cadru natural de excepție, ospitalitate specifică pentru Oltenia de sub Munte, o foarte mare varietate de obiective turistice, loc de pornire către Munții Parâng pentru iubitorii de drumeții în natură și istorie încă din antichitate. Cu aceste lucruri se poate mândri Baia de Fier, localitate cunoscută pentru celebrele exploatări miniere din era romană, unde fierul era extras și spălat, prin devierea râurilor, în gropi imense. Ulterior, localitatea a devenit cunoscută pentru singura exploatare de grafit din țară, exploatare ce a fost închisă în anul 1994.

Pensiunea Andreea, Baia de Fier, județul Gorj

Localitatea Baia de Fier se poate mândri cu faptul că se află localizată, din punct de vedere geografic, la egală și foarte mică distanță de principalele obiective turistice din zonă. Astfel, Cheile Galbenului și Peștera Muierilor pun în evidență măreția peisajului oferit de Munții Parâng, Șura Haiducilor, Peștera Urșilor și Peștera de la Închisoare străjuiesc Cheile Oltețului și oferă o priveliște de basm asupra Munților Căpățânii.

Pensiunea Andreea, Baia de Fier, județul Gorj

La foarte mică distanță, pe versantul opus al Cheilor Oltețului, Munții Căpățânii pun în valoare Peștera și Mănăstirea Polovragi, Peștera lui Săbăreanu, Peștera cu Ascunsă și Peștera cu trei intrări. Iată deci, că Baia de Fier, din punct de vedere geografic și turistic este o mină de aur.

Pensiunea Andreea, Baia de Fier, județul Gorj

Pentru a putea explora aceste minunății, am ales o pensiune care să-mi ofere absolut tot ce am nevoie. Așa am ajuns la Pensiunea Andreea. Așezată la mică distanță de centrul localității, Pensiunea Andreea m-a așteptat cu un cadru natural de excepție, o liniște unde puteai asculta cum crește iarba și o ospitalitate cum rar mi-a fost dat să întâlnesc.

Pensiunea Andreea, Baia de Fier, județul Gorj

Pensiunea Andreea cuprinde patru corpuri de clădire și un total de 24 de camere, cel mai nou corp fiind cotat la patru stele, un corp modern dotat cu aer condiționat pentru zilele toride și cu toate accesoriile necesare care rivalizeaază cu brio cu dotările unui hotel de patru stele.

Pensiunea Andreea, Baia de Fier, județul Gorj

Celelalte trei corpuri sunt cotate la trei stele, dar condițiile de cazare nu diferă foarte mult. Indiferent de corpul de clădire în care vei fi cazat, vei avea parte de o cameră spațioasă cu vedere către curtea interioară sau către Munții Parâng sau Căpățânii.

Cameră de la Pensiunea Andreea, Baia de Fier, județul Gorj

Așternuturile albe, mirosul de prospăt și dotările camerelor vor aigura un sejur perfect indiferent de numărul de zile pe care alegi să-l petreci aici.

Cameră de la Pensiunea Andreea, Baia de Fier, județul Gorj

Bineînțeles, nu lipsește accesul la internet care se face prin conexiune wireless și este disponibil pe toată suprafața proprietății.

Pensiunea Andreea, Baia de Fier, județul Gorj

Fiecare corp de clădire are propria parcare în curtea pensiunii, astfel că siguranța mașinilor dumneavoastră este asigurată.

Terasa Pensiunii Andreea, Baia de Fier, județul Gorj

Restaurantul Pensiunii Andreea are specific continental, dar specializarea bucătarului este bucătăria tradițională românească.

Ciorbă de perișoare de la Restaurantul Pensiunii Andreea, Baia de Fier, județul Gorj

Aici am avut ocazia să degust o pâine extraordinară, cu semințe, coaptă în cuptor cu lemne, o plăcintă fenomenală și o ciorbă de perișoare în care gustul zarzavaturilor proaspete mi-a dat de înțeles că tot ceea ce se servește aici este ori cu produse din fermă proprie ori cu produse de la producătorii locali din zonă.

Pensiunea Andreea, Baia de Fier, județul Gorj

Dată fiind colaborarea Pensiunii Andreea cu diverse stâni din zonă, stâni la care se pot organiza și excursii și degustări, aveți garanția produsului natural, cu un gust de excepție și garanția calității că ceea ce serviți este 100 % bio.

Pâine cu semințe și alte bunătăți la Restaurantul Pensiunii Andreea, Baia de Fier, județul Gorj

Grija pentru detalii, ospitalitatea și gradul de implicare al familiei Mihuțescu, gazdele dumneavoastră, vă vor asigura un sejur de poveste care vă va face să reveniți de fiecare dată cu plăcere și inima deschisă.

Date fiind anvergura proprietății și facilitățile oferite, Pensiunea Andreea din Baia de Fier este locația ideală pentru evenimente, indiferent că este vorba despre evenimente de firmă sau evenimente private.

Articol scris de Adrian Satmaru

Fotografii de Adrian Satmaru