Cunoscută ca fiind o localitate întemeiată de ciobanii veniți din mărginimea Sibiului, Novaci impresionează nu numai prin produsele tradiționale de oaie, dar și prin ospitalitatea oamenilor. Situată la poalele Munților Parâng, orașul Novaci constituie principala cale de acces către Transalpina venind dinspre Oltenia de sub Munte. De asemenea, pe perioada iernii, localitatea Novaci constituie unica variantă de acces către stațiunea Rânca, celebră pentru pârtiile de schi.

Pensiunea Mihaela, Novaci , județul Gorj

Pentru a explora Novaciul și împrejurimile sale, am ales ca locație de cazare, o pensiune departe de tumultul orașului, undeva la poalele Parângului, dar, în același timp, aproape de civilizație, Pensiunea Mihaela.

Pensiunea Mihaela, Novaci , județul Gorj

Pensiunea Mihaela m-a întâmpinat cu porțile larg deschise, cu ospitalitatea caracteristică Olteniei de sub Munte.

Pensiunea Mihaela, Novaci , județul Gorj

Parcarea se face în fața pensiunii sau în curte, iar două porți imense din fier forjat te îndeamnă să le treci pragul.

Pensiunea Mihaela, Novaci , județul Gorj

Două foișoare mari, acoperite, dotate cu grătar, cuptor și loc pentru ceaun sunt puse la dispoziția turiștilor unde iți poți prepara singur grătarul, dar este bine să iei în calcul faptul că mâncarea tradițională pregătită aici este un deliciu pe care cu siguranță nu vrei să-l ratezi.

Foișor la Pensiunea Mihaela, Novaci , județul Gorj

Pe perioadă caldă, o piscină te îndeamnă să te răcorești, iar locul de plajă privat îți asigură intimitatea și relaxarea de care ai nevoie pentru a petrece un sejur de neuitat. Pentru odihnă activă, disponibile sunt o masă de biliard și o masă pentru tenis de masă.

Piscina din grădina Pensiunii Mihaela, Novaci , județul Gorj

În spatele pensiunii, locul de joacă pentru copii prevăzut cu tobogane și leagăne este prevăzut cu un spațiu verde imens, un teren de minifotbal și, deliciul copiilor, un ponei blând și drăguț care se lasă încălecat fără nici un fel de riscuri.

Loc de joacă la Pensiunea Mihaela, Novaci , județul Gorj

Pensiunea Mihaela este compusă din mai multe corpuri de clădire dispuse în aceeași curte și pune la dispoziția turiștilor camere matrimoniale, cu paturi duble sau camere triple, în funcție de necesități și de dorințele celor care-i calcă pragul.

Cameră de la Pensiunea Mihaela, Novaci , județul Gorj

Camerele pensiunii sunt mari, aerisite și organizate în așa fel încât să aveți la dispoziție spațiul necesar pentru un confort sporit.

Cameră de la Pensiunea Mihaela, Novaci , județul Gorj

Din camere nu lipsește aerul condiționat, televizorul și, bineînțeles accesul la internet care se face prin conexiune wireless și este disponibil pe toată suprafața proprietății.

Cameră de la Pensiunea Mihaela, Novaci , județul Gorj

Pensiunea Mihaela dispune de o sală pentru servit masa și de o bucătărie pusă la dispoziția turiștilor echipată și utilată cu toate cele necesare.

Sală pentru servit masa la Pensiunea Mihaela, Novaci , județul Gorj

Un atu foarte important al acestei locații este curățenia, iar ospitalitatea gazdelor încununează cu succes sejurul dumneavoastră petrecut aici.

Bucătăria Pensiunii Mihaela, Novaci , județul Gorj

Pentru cei care doresc să facă drumeții în zonă, bine de știut este faptul că, pe perioada verii și începutului de toamnă vă puteți deplasa pe Transalpina și admira minunațiile naturii, la doar câțiva kilometri se află Peștera Muierilor și Cheile Galbenului, apoi Peștera Polovragi și Cheile Oltețului, obiective turistice pe care nu trebuie să le ocoliți.

În curtea Pensiunii Mihaela, Novaci , județul Gorj

De asemenea, la distanță foarte mică se află celebrele opere ale lui Brâncuși de la Târgu Jiu, Coloana Infinitului, Masa Tăcerii și Poarta Sărutului.

Din punctul meu de vedere, Pensiunea Mihaela reprezintă locul unde te poți bucura de ospitalitatea caracteristică Olteniei de sub Munte, este locul de unde poți face excursii în zonă fără a parcurge distanțe prea mari, iar condițiile de cazare și facilitățile oferite fac din sejurul petrecut aici o vacanță de neuitat.

Articol scris de Adrian Satmaru

Fotografii de Adrian Satmaru