Baia de Fier aflată pe Valea Galbenului, străjuită de faimoasele Chei ale Oltețului, este o atracție din punct de vedere turistic. Cel mai cunoscut obiectiv este Peștera Muierilor, cu intrare din Cheile Galbenului. Alte  obiective turistice de o mare importanță sunt ansamblurile carstice de la Șura Haiducilor sau Peștera Iedului și, de asemenea, cetățile dacice, rămășițele drumului roman de la poalele Parângului care ajungea până la Castrul Zidit de la Târgu Jiu.

Pensiunea Casa Maria, Baia de Fier, județul Gorj

O locație de excepție aflată într-un peisaj extraordinar, unde ai parte de aer pur al muntelui  și, bineînțeles, de ospitalitatea Olteniei de sub munte și de preparatele gastronomice tradiționale locale este Pensiunea Casa Maria din Baia de Fier. Pensiunea se află la mai puțin de 500 metri de Peștera Muierilor.

Curtea și piscina Pensiunii Casa Maria, Baia de Fier, județul Gorj

Curtea pensiunii este frumos organizată și oferă turiștilor posibilitatea de a se relaxa într-un mediu natural de excepție. Astfel, Pensiunea Casa Maria pune la dispoziția turiștilor un foișor elegant, unde poți să te retragi după o bine meritată baie de soare pe șezlong sau baie în piscină.

Curtea Pensiunii Casa Maria, Baia de Fier, județul Gorj

Locul acesta, Pensiunea Casa Maria, este parcă destinat pentru cei ce doresc să petreacă un sejur activ. Aici, doritorii vor putea să se bucure de o vacanță activă deoarece pensiunea pune la dispoziție aparate de fitness, scutere electrice sau biciclete pentru drumeții în zonă, dar și o masă de biliard și una de tenis.

Masă biliard la Pensiunea Casa Maria, Baia de Fier, județul Gorj

Interioarele Pensiunii Casa Maria sunt spațioase și aerisite.

Hol acces către camere – Pensiunea Casa Maria, Baia de Fier, județul Gorj

Astfel, pensiunea pune la dispoziția turiștilor camere mobilate modern, cu baie proprie și tot ceea ce este necesar pentru un sejur relaxant.

Cameră la Pensiunea Casa Maria, Baia de Fier, județul Gorj

Camerele sunt luminoase, aerisite și foarte curate. Paturile generoase și lenjeria imaculată sunt o certitudine pentru un somn odihnitor.

Cameră la Pensiunea Casa Maria, Baia de Fier, județul Gorj

Camerele Pensiunii Casa Maria sunt dotate cu televizoare cu numeroase canale, iar din fiecare cameră se poate admira natura în toată frumusețea ei, indiferent de anotimp.

Cameră la Pensiunea Casa Maria, Baia de Fier, județul Gorj

Perspectiva oferită de peisajul natural care se desfășoară frumos în fața ochilor este la îndemâna tuturor. Balcoanele generoase ale pensiunii sunt adevărate puncte de belvedere.

Terasa Pensiunii Casa Maria, Baia de Fier, județul Gorj

La cerere, pentru grupuri, proprietarii Pensiunii Casa Maria, oameni deosebiți, vă pot pregăti un meniu tradițional: tocan de oaie, balmoș, pomana porcului, carne de vânat sau pui de țară, ciorbe felurite cu ingrediente de curte. Masa se poate servi în spațiul special amenajat.

Sala de mese de la Pensiunea Casa Maria, Baia de Fier, județul Gorj

Renumit în meniu este păstrăvul cu cartofi dar și preparate tradiționale, cum ar fi puiul umplut și drobul de miel, toate pregătite cu produse din ferma proprie.

Păstrăv cu cartofi de la Pensiunea Casa Maria, Baia de Fier, județul Gorj

Pensiunea Casa Maria are wi-fi gratuit pe toată suprafața proprietății iar parcarea mașinilor turiștilor se poate face în curtea pensiunii.

Loc de joacă la Pensiunea Casa Maria, Baia de Fier, județul Gorj

Copiii pot să se zbenguie în curtea pensiunii și să se joace folosindu-se de peretele de cățărare și de tobogane.

Piscina Pensiunii Casa Maria, Baia de Fier, județul Gorj

Cea mai frumoasă amintire de aici, de la Pensiunea Casa Maria, este o ședință de bălăceală și lenevire în piscină admirând Cheile Galbenului.

Articol scris de Adriana Roman

Fotografii de Adrian Satmaru