Localitatea Baia de Fier, cunoscută mai ales pentru unica mină de grafit din România, dar și pentru celebrele gropi de spălare a minereului de fier din perioada romană, surprinde prin bogăția și abundența obiectivelor turistice. Peștera Muierilor, Cheile Galbenului, Crucea lui Ursache, Peștera de la Închisoare, Peștera Urșilor, Șura Haiducilor, Peștera de la Șură sunt doar câteva din obiectivele turistice care se pot vizita pe plan local. La doar câțiva kilometri, Peștera Polovragi, Mănăstirea Polovragi și Cheile Oltețului sunt alte obiective turistice de un foarte mare interes.

Curtea Pensiunii Melissa, Baia de Fier, județul Gorj

De aici, se poate ajunge foarte ușor la Crucea lui Ursache din Polovragi, ruinele îngropate ale cetății dacice, Oborul Jidovilor și Peștera Ascunsă. Iată deci, doar câteva din obiectivele turistice care te fac să vii și să râmăi la Baia de Fier cel puțin 4 sau 5 zile. La o distanță de doar câteva zeci de kilometri se poate vizita satul Olari din Horezu sau Mănăstirea Bistrița, Mănăstirea Hurezi și Trovanții de la Costești.

Pensiunea Melissa, Baia de Fier, județul Gorj

Pentru a vizita o parte din aceste obiective, am ales o pensiune din Baia de Fier, ceva mai retrasă, pentru a beneficia de liniște și relaxare.

Curtea Pensiunii Melissa, Baia de Fier, județul Gorj

Așa am ajuns la Pensiunea Melissa, o pensiune al cărei nume a fost dat de o minune de fată care poartă cu mândrie costumul tradițional ungurenesc. Gazdele dumneavoastră, o familie tânără, orientată către ospitalitatea oferită turiștilor, a reușit să construiască un paradis de care este aproape imposibil să te desparți.

Curtea Pensiunii Melissa, Baia de Fier, județul Gorj

Curtea imensă plină de verde, pomi fructiferi, hamace la umbra deasă a frunzelor, o piscină disponibilă pe perioada verii și locuri special amenajate pentru plajă sunt doar câteva din atracțiile de exterior.

Foișorul Pensiunii Melissa, Baia de Fier, județul Gorj

La Pensiunea Melissa vă puteți bucura de umbra și comoditatea oferită de un foișor din lemn construit între copaci, foarte aproape de zona de grătar.

Zona grătarului de la Pensiunea Melissa, Baia de Fier, județul Gorj

Dacă tot am pomenit de zona de grătar, gazdele dumneavoastră au amenajat o adevărată bucătărie acoperită în aer liber, utilată cu toate cele necesare. Locul special amenajat pentru grătar vă dă posibilitatea preparării atât a tradiționalului grătar sau mici cât și a preparatelor la ceaun.

Foișorul Pensiunii Melissa, Baia de Fier, județul Gorj

Bucătăria acoperită este prevăzută cu loc pentru servit masa, aragaz, chiuvetă și o multitudine de flori care completează perfect atmosfera liniștită și relaxantă de la Pensiunea Melissa.

Interior de la Pensiunea Melissa, Baia de Fier, județul Gorj

Interiorul pensiunii vă va surprinde prin spațiul foarte mare de care dispun camerele, paturi rotunde și coloane în interior, perfect asortate cu mobilierul și designul modern al camerelor.

Cameră de la Pensiunea Melissa, Baia de Fier, județul Gorj

Fiecare cameră are prevăzut un spațiu pentru lucru, în cazul în care veniți în interes de afaceri, puțin retras față de restul camerei.

Cameră de la Pensiunea Melissa, Baia de Fier, județul Gorj

Modernul și curățenia sunt definitorii pentru interiorul Pensiunii Melissa.

Interior de la Pensiunea Melissa, Baia de Fier, județul Gorj

O terasă parțial acoperită este disponibilă la etajul pensiunii, terasă de la care se poate admira măreția și frumusețea Munților Parâng.

Terasă de la Pensiunea Melissa, Baia de Fier, județul Gorj

Pensiunea pune la dispoziția turiștilor o bucătărie complet utilată unde vă puteți prepara bucatele pe care doriți să le serviți și o sală pentru servit masa, parte integrantă a livingului pensiunii.

Bucătăria Pensiunii Melissa, Baia de Fier, județul Gorj

Printre facilitățile oferite de Pensiunea Melissa figurează parcarea în fața pensiunii și, bineînțeles, accesul la internet care se face cu ajutorul unei conexiuni wireless disponibilă pe toată suprafața proprietății.

Sala de mese de la Pensiunea Melissa, Baia de Fier, județul Gorj

Tot aici, la Pensiunea Melissa, puteți degusta o dulceață autentică de casă sau siropuri din diferite fructe și flori, un deliciu pe care gazdele dumneavoastră le-au preparat și sunt mai mult decât fericite să vi le ofere.

Curtea Pensiunii Melissa, Baia de Fier, județul Gorj

Ca o concluzie, Pensiunea Melissa din Baia de Fier constituie locul perfect pentru a petrece un sejur de câteva zile, iar ospitalitatea și căldura gazdelor vor face din vacanța dumneavoastră un sejur mai mult decât reușit.

Articol scris de Adrian Satmaru

Fotografii de Adrian Satmaru