Retrasă față de drumul principal, la doar câteva zeci de metri de Poiana Mănăstirii ce găzduiește Tabăra de sculptură “Simboluri Dacice” și Mănăstirea Polovragi, Pensiunea Nadina din Polovragi vă așteaptă cu porțile larg deschise și cu ospitalitatea tipică Olteniei de sub munte.

Pensiunea Nadina, Polovragi, județul Gorj

Curtea mare, frumos cosită și aranjată, găzduiește clădirea pensiunii propriu zise și un foișor acoperit cu grătar utilat cu toate cele necesare.

Pensiunea Nadina, Polovragi, județul Gorj

Indiferent că aveți nevoie de un simplu grătar, o plită sau un cuptor, aici veți găsi tot ceea ce ste nevoie pentru a prepara orice fel de mâncare. Bineînțeles, de la foișor, nu lipsește locul pentru servit masa, care face din șederea aici cadrul perfect pentru a admira deschiderea impunătoare a celor două masive, Parâng și Căpățânii, care marchează intrarea în Cheile Oltețului.

Vedere către Cheile Oltețului din curtea Pensiunii Nadina, Polovragi, județul Gorj

Interiorul Pensiunii Nadina este astfel decorat încât să maximizeze spațiul, iar culorile alese de așa natură încât să creeze acea senzație liniștitoare și relaxantă de căldură și intimitate.

Cameră la Pensiunea Nadina, Polovragi, județul Gorj

Camerele mari și aerisite, cu ferestre mari, sunt foarte bine organizate, iar terasele au ieșire către peisajul feeric al Cheilor Oltețului. Cuvântul de ordine care etichetează perfect Pensiunea Nadina este curățenia, iar gazdele dumneavoastră fac tot ceea ce este posibil pentru ca timpul petrecut aici să fie de cea mai bună calitate.

Cameră la Pensiunea Nadina, Polovragi, județul Gorj

Pensiunea Nadina pune la dispoziția musafirilor 2 bucătării complet utilate, unde vă puteți prepara mâncarea pe care doriți să o consumați pe perioada șederii dumneavoastră.

Bucătărie la Pensiunea Nadina, Polovragi, județul Gorj

Bineînțeles, nu lipsesc nici locurile pentru servit masa și cele pentru relaxare.

Bucătărie la Pensiunea Nadina, Polovragi, județul Gorj

Cât sunteți la Pensiunea Nadina din Polovragi puteți să luați în calcul și o plimbare pâna la Mănăstirea Polovragi care se află la foarte mică distanță, Cheile Oltețului și Peștera Polovragi, obiective turistice marcante, care definesc zona și Oltenia de sub munte.

Spațiu de relaxare la Pensiunea Nadina, Polovragi, județul Gorj

Pentru cei pasionați de drumeție, Crucea lui Ursache, vechile ruine ale cetății dacice de pe platoul Pietrei Albe, Oborul Jidovilor, Cabana Bârlogul Lupilor și Peștera Ascunsă sunt obiective turistice pe care trebuie să le vizitați. Până la Crucea lui Ursache se poate ajunge pe traseu marcat, dar este recomandabil ca celelalte obiective turistice să le parcurgeți cu ghid. Aceste informații le puteți lua de la recepția Pensiunii Nadina.

Balconul unei camere la Pensiunea Nadina, Polovragi, județul Gorj

Printre facilitățile oferite de Pensiunea Nadina se numără și accesul la internet care se face printr-o conexiune wireless și este disponibilă pe toată suprafața proprietății și parcarea, care se face în curtea pensiunii.

Din punctul meu de cvedere, Pensiunea Nadina este unul din locurile perfecte pentru familiile cu copii, unde te poți relaxa în liniște alături de cei dragi. Spațiul verde și așezarea retrasă față de drumul principal face ca Pensiunea Nadina să fie locul perfect pentru cei care apreciază liniștea și frumusețea naturii.

Articol scris de Adrian Satmaru

Fotografii de Adrian Satmaru