La doar câteva zeci de metri de drumul județean, pe drumul ce duce către Mănăstirea Polovragi, foarte aproape de Tabăra de Sculptură “Simboluri dacice”, pe partea stângă, Pensiunea Elisa își așteaptă musafirii cu porțile larg deschise și cu ospitalitatea tipică celor din Oltenia de sub munte.

Pensiunea Elisa, Polovragi, județul Gorj

Fie că vrei să te relaxezi sau cauți un loc de cazare pentru o vacanță cu copiii, Pensiunea Elisa este tipul de locație care asigură un sejur de excepție.

Pensiunea Elisa, Polovragi, județul Gorj

Așezarea geografică, la doar câteva sute de metri de Cheile Oltețului, spațiul verde și condițiile de cazare sunt principalele atribute care fac din Pensiunea Elisa locația perfectă.

Pensiunea Elisa, Polovragi, județul Gorj

De cum intri în curte este imposibil să nu remarci livada de pomi fructiferi din partea stângă și spațiul verde imens.

Livada Pensiunii Elisa, Polovragi, județul Gorj

Pe partea dreaptă se găsește pensiunea propriu zisă, cu intrare atât dinspre curte cât și dinspre foișorul cu grătar.

Foișor și loc de joacă pentru copii – Pensiunea Elisa, Polovragi, județul Gorj

Pe partea stângă, retras față de drumul de intrare, se află locul de joacă pentru copii ceea ce face din Pensiunea Elisa una dintre locațiile perfecte pentru familiile cu copii. Locul de joacă este utilat cu toate cele necesare pentru ca cei mici să se simtă perfect. Aici există și un foișor acoperit ceea ce face ca supravegherea celor mici să fie la îndemâna părinților.

Foișor și grătar la Pensiunea Elisa, Polovragi, județul Gorj

Pe partea cealaltă a curții, un foișor acoperit prevăzut cu grătar și chiuvetă asigură prepararea mâncărurilor pentru cei care aleg să stea la Pensiunea Elisa.

Bucătăria Pensiunii Elisa, Polovragi, județul Gorj

Pensiunea propriu zisă se compune dintr-o bucătătie complet utilată, un salon pentru servit masa și un living, la parter, și camerele spațioase, foarte luminoase, curate și bine organizate, la etaj.

Sala de servit masa la Pensiunea Elisa, Polovragi, județul Gorj

Camerele Pensiunea Elisa sunt în număr de 8 și pot găzdui până la 20 de persoane.

Cameră la Pensiunea Elisa, Polovragi, județul Gorj

Indiferent că este vorba despre camere pentru două sau patru persoane, mărimea și buna compartimentare asigură confortul necesar pentru ca timpul petrecut aici să te facă se revii ori de câte ori ai ocazia.

Cameră la Pensiunea Elisa, Polovragi, județul Gorj

De la Pensiunea Elisa poți ajunge foarte ușor, în plimbare, la Mănăsirea Polovragi, Cheile Oltețului și Peștera Polovragi. Dacă ești pasionat de drumeții, Crucea lui Ursache, ruinele fostei cetăți dacice, Cabana Bârlogul Lupilor și Peștera Ascunsă sunt obiective pe care trebuie să le iei în calcul. Până la Crucea lui Ursache este drum marcat, dar este recomandabil ca pentru celelalte obiective turistice să apelzi la un ghid local. Aceste informații vă vor fi oferite la recepția Pensiunii Elisa.

Curtea Pensiunii Elisa, Polovragi, județul Gorj

Peisajul extraordinar, arul curat și liniștea de aici completate de ospitalitatea gazdelor vor face din perioada petrecută aici sejurul mult visat și, cu siguranță, veți dori să reveniți.

Articol scris de Adrian Satmaru

Fotografii de Adrian Satmaru