Te-ai întrebat vreodată cum ar fi să îți petreci vacanța undeva, într-un loc învăluit de mituri și legende, un loc unde adierea domoală a vântului trecut prin cele mai înguste chei din Europa să-ți mângăie ziua și zâmbetul gazdei să-ți ureze “Bună dimineața”?

Pensiunea Ovitur, Polovragi, județul Gorj

Răspunsul est foarte simplu, Pensiunea Ovitur din Polovragi. Aici, am găsit ceva unic, proprietarul pensiunii, o persoană cu peste 40 de ani de experiență în domeniul turismului și al lucrului cu oamenii. Aici l-am găsit pe domnul Ovidiu Dumitrescu, un personaj unic, un personaj pentru care satisfacția maximă este zâmbetul și mulțumirea celui care-i trece pragul. Un personaj care este imposibil să nu-ți rămână în suflet, un personaj dedicat muncii pe care o face, un personaj care face totul cu pasiune. De altfel, așa s-a născut și Pensiunea Ovitur, din pasiune.

Pensiunea Ovitur, Polovragi, județul Gorj

Munca și poveștile domnului Ovidiu sunt companionul de nădejde în serile când carnea sfârâie pe grătar sau te delectezi la o degustare de cognac, whiskey de casă sau vin, toate acestea fiind oferite din tot sufletul de cel care a făcut o pasiune din acest lucru, proprietarul pensiunii.

Pensiunea Ovitur, Polovragi, județul Gorj

Pensiunea Ovitur constituie locul unde vii ca musafir și pleci ca prieten, este locul unde te simți mai bine ca acasă, unde atmosfera locului și liniștea sunt ceva ce nu vei putea uita vreodată. Dacă mai adăugăm și ospitalitatea domnului Ovidiu, ajungem la o singură concluzie, Pensiunea Ovitur constituie locul perfect pentru relaxare.

Curtea Pensiunii Ovitur, Polovragi, județul Gorj

Chiar de la intrare te întâmpină o boltă imensă de viță de vie, pe partea stângă, iar la dreapta un spațiu verde plin de flori. După ce treci de vița de vie, ajungi la intrarea în pensiune. Răcoarea binevenită în zilele toride de vară sau căldura plăcută în zilele friguroase te îmbrățișează într-un mod plăcut, iar livingul îți urează bun venit într-o paletă cromatică ce îndeamnă la relaxare și confort.

Livingul Pensiunii Ovitur, Polovragi, județul Gorj

Spațiile mari, bine organizate și delimitate sunt concepute în așa fel încât să maximizze senzația de confort.

Livingul Pensiunii Ovitur, Polovragi, județul Gorj

Camerele Pensiunii Ovitur sunt mari, luminoase, foarte curate, iar așternuturile albe, imaculate, te îndeamnă la odihnă și relaxare.

Cameră la Pensiunea Ovitur, Polovragi, județul Gorj

Din living se poate ieși pe terasa acoperită din fața pensiunii sau se poate ajunge în salonul pentru servit masa, salon deservit de o bucătărie complet utilată unde vă puteți prepara singuri bucatele pe care doriți să le serviți.

Al doilea living de la Pensiunea Ovitur, Polovragi, județul Gorj

Imediat după sala de servit masa se poate ieși în curtea interioară a pensiunii unde vă întâmpină o altă terasă acoperită prevăzută cu grătar, cuptor, plită, chiuvetă și toate accesoriile necesare pentru pregătirea mesei în aer liber.

Una din terasele Pensiunii Ovitur, Polovragi, județul Gorj

Bineînțeles, domnul Ovidiu vă va face un tur pentru a vă prezenta mândria pensiunii, crama, unde vinurile vechi, cognacul și whiskey-ul de casă așteaptă să fie degustate și cămara de produse tradiționale care vă va da cu siguranță idei de a pregăti diverse feluri de mâncare.

Crama Pensiunii Ovitur, Polovragi, județul Gorj

Tot aici, la Pensiunea Ovitur vei afla toate informațiile necesare dacă dorești să vizitezi obiectivele turistice din zonă.

Imagine de la terasa Pensiunii Ovitur, Polovragi, județul Gorj

Astfel, pentru cei dornici de drumeții, Cheile Oltețului, Crucea lui Ursache, Oborul Jidovilor, Bârlogul Lupilor sau Peștera Ascunsă sunt principalele obiective pe care nu trebuie să le ratezi. Recomandabil este ca Oborul Jidovilor, Bârlogul Lupilor și Peștera Ascunsă să fie vizitate doar cu ghid turistic, traseul fiind nemarcat, dar toate aceste informații se pot obține de la Pensiunea Ovitur. Pentru cei care doresc să se purifice sufletește, Mănăstirea Polovragi are permanent porțile deschise.

Deși într-o zonă foarte pitorească și liniștită, unde natura îți oferă posibilitatea vizitării multor obiective turistice, Pensiunea Ovitur îți oferă posibillitatea conectării la realitatea virtuală, având acces la internet disponibil pe toată suprafața proprietății, prin intermediul unei conexiuni wireless.

Un lucru este sigur, la Pensiunea Ovitur din Racovița, Polovragi, ajungi ca musafir și pleci ca prieten cu dorința de a reveni ori de câte ori vei avea ocazia.

Articol scris de Adrian Satmaru

Fotografii de Adrian Satmaru