Tabloul naturii oferit de despicătura adâncă și îngustă a celor mai înguste chei din Europa, Cheile Oltețului, masivitatea aparent impenetrabilă a Munților Parâng și Căpățânii, pajiștile verzi dar și ospitalitatea proprietarilor și serviciile de calitate sunt doar câteva din aspectele care te fac să vii și să revii la Pensiunea Lardi din Polovragi.

Pensiunea Lardi, Polovragi, județul Gorj

Situată aproape de ieșirea din Polovragi spre Baia de Fier, în curtea Pensiunii Lardi intri din drumul județean, parcurgi un drum de câteva zeci de metri și, apoi, se deschide în fața ta locul care îți va deveni acasă pentru perioada vacanței.

Pensiunea Lardi, Polovragi, județul Gorj

Proprietatea cuprinde trei corpuri de clădire, toate cu vedere către Cheile Oltețului și curtea interioară. Indiferent în ce corp de clădire vei alege o cameră, calitatea serviciilor este aceeași, iar la fereastra camerei peisajele oferite de natura înconjurătoare sunt adevărate tablouri ce te încarcă de energie și vitalitate.

Pensiunea Lardi, Polovragi, județul Gorj

Nenumărate foișoare acoperite, prevăzute cu grătar, cuptor și plită așteaptă să fie utilizate, locul vast de joacă pentru copii, locurile special amenajate pentru a prepara mâncăruri la ceaun sau șezlongurile pentru plajă îți dau de înțeles că te afli într-o locație de unde cu greu vei dori să mai pleci.

În curtea Pensiunii Lardi, Polovragi, județul Gorj

Indiferent de corpul de clădire unde ești cazat, camerele sunt mari, spațioase, foarte curate și frumos organizate și decorate.

Cameră la Pensiunea Lardi, Polovragi, județul Gorj

Balcoanele au vedere către Cheile Oltețului și curtea interioară a pensiunii.

Cameră la Pensiunea Lardi, Polovragi, județul Gorj

Camerele pensiuniii sunt spațioase, decorațiunile interioare creează senzația de relaxare, confortul șederii tale aici fiind asigurat de mobilierul nou și modern .

Cameră la Pensiunea Lardi, Polovragi, județul Gorj

Dacă ești o persoană matinală nu este cazul să-ți faci probleme pentru cafeaua sau ceaiul de dimineață pentru că acestea sunt din partea casei și se regăsesc în bucătăria pensiunii.

Bucătăria Pensiunii Lardi, Polovragi, județul Gorj

Bucătătria Pensiunea Lardi este, literalmente, imensă, dotată cu toate cele necesare pentru prepararea oricăror tipuri de mâncăruri și este concepută în așa fel încât câteva familii să poată găti fără a se incomoda unii pe alții.

Bucătăria Pensiunii Lardi, Polovragi, județul Gorj

Adiacent bucătăriei mai există un spațiu pentru pregătit tot felul de preparate care nu necesită un spațiu prea vast, este locul ideal pentru a pregăti mâncarea pentru copii.

Curtea Pensiunii Lardi, Polovragi, județul Gorj

Facilitățile și spațiul pus la dispoziție de Pensiunea Lardi face ca această locație să fie ideală pentru familiile cu copii.

Curtea Pensiunii Lardi, Polovragi, județul Gorj

Parcarea se face în curtea interioară pensiunii, iar accesul la internet este realizat printr-o conexiune wireless și este disponibilă pe toată suprafața proprietății.

Foișoarele de la Pensiunea Lardi, Polovragi, județul Gorj

Dacă ajungi la Pensiunea Lardi din Polovragi, nu uita să vizitezi Cheile Oltețului, Peștera și Mănăstirea Polovragi, iar dacă ești pasionat de drumeții, Crucea lui Ursache, vechile ruine dacice, Oborul Jidovilor, Bârlogul Lupilor și Peștera Ascunsă sunt obiective pe care nu trebuie să le ratezi. Ultimele trei obiective este ideal să le parcurgi însoțit de ghid turistic pentru că se află pe trase nemarcate, dar aceste informații precum și informații despre ghidaj se pot obține de la recepția pensiunii.

Foișor de la Pensiunea Lardi, Polovragi, județul Gorj

Gazdele voastre, oameni frumoși și ospitalieri, vă stau permanent la dispoziție cu informații și detalii despre zonă, iar șederea voastră la Pensiunea Lardi va fi ceva ce cu greu veți putea uita, curățenia și aerul curat de munte fiind principalele atribute ale acestei locații.

Articol scris de Adrian Satmaru

Fotografii de Adrian Satmaru