Într-o zonă unde, în vremuri imemoriale, uriașii sălășluiau nestingheriți, unde dacii îl venerau pe Zamolxe și unde Ursache căpitan de plai ocrotitor al Novacilor și Polovragilor, la marginea pădurii de salcâmi, în localitatea Polovragi, am găsit liniștea, ospitalitatea și m-am bucurat de plăcerile oferite de gastronomia tradițională la Pensiunea Casa din salcâmi.

Pensiunea Casa din salcâmi, Polovragi, județul Gorj

Așezată într-o zonă foarte liniștită, la 5 kilometri de drumul național, în Poiana Mănăstirii, Pensiunea Casa din salcâmi are de oferit o gamă foarte variată de servicii și facilități.

Pensiunea Casa din salcâmi, Polovragi, județul Gorj

Camerele mari, spațioase, cu balcon și terasă cu vedere atât la Cheile Oltețului cât și la pădurea de salcâmi asigură confortul necesar petrecerii unui sejur departe de tumultul aglomerărilor urbane, alături de de gazde ospitaliere, păstrătoare ale tradițiilor locale.

Cameră la Pensiunea Casa din salcâmi, Polovragi, județul Gorj

Camerele pensiunii sunt confortabile, aerisite, iar somnul și relaxarea sunt asigurate de proximitatea naturii generoase.

Cameră la Pensiunea Casa din salcâmi, Polovragi, județul Gorj

Pensiunea Casa din salcâmi se bucură de un bun renume pentru bucătăria tradițională, pentru serviciile oferite și pentru varietatea serviciilor oferite.

Bunătăți de la Pensiunea Casa din salcâmi

Astfel, aici, poți servi tradiționalul tocan de oaie cu mămăliguță, pâine de casă coaptă în cuptor cu lemne sau platouri tradiționale, toate făcute cu ingrediente de la producătorii locali autorizați.

Celebrul tradiționalul tocan de oaie pregătit la ceaun

Spațiul de care dispune Pensiunea Casa din salcâmi este potrivit pentru organizarea de evenimente de mici și medii dimensiuni, restaurantul putând servi cu lejeritate 80 de persoane.

Restaurantul Pensiunii Casa din salcâmi, Polovragi, județul Gorj

Terasa restaurantului este perfectă pentru cei care doresc să servească masa afară, iar în curtea interioară, foișoarele disponibile fac deliciul clor care doresc să savureze liniștea locului și peisajele absolut încântătoare oferite de Cheile Oltețului, Munții Parâng și Munții Căpățânii.

Terasa Restaurantului Pensiunii Casa din salcâmi, Polovragi, județul Gorj

Nici cei mici nu au fost uitați, astfel că, aici, la Pensiunea Casa din salcâmi, prichindeii se pot zbânțui în voie în spațiul verde din curtea interioară sau se pot bucura de tobogane, trambuline și leagăne dispuse în imediata apropierea foișoarelor.

Foișorul și locul de joacă din curtea Pensiunii Casa din salcâmi, Polovragi, județul Gorj

Pentru cei care sunt pasionați de drumeții, Crucea lui Ursache are traseul de plecare la aproximativ 500 de metri de Pensiunea Casa din salcâmi, Cheile Oltețului și Peștera Polovragi se află la doar 1 kilometru. De la Crucea lui Ursache se mai poate ajunge, doar cu ghid, la Oborul Jidovilor și la Peștera Ascunsă. Informații despre ghizi și ghidaj se pot obține de la recepția pensiunii. De asemenea, Mănăstirea Polovragi aflată la 500 de metri de pensiune este locul ideal pentru cei care doresc să se purifice sufletește.

Interior Pensiunea Casa din salcâmi, Polovragi, județul Gorj

Pentru a beneficia cât mai mulți musafiri de ospitalitatea și clipele minunate ce pot fi petrecute la Pensiunea Casa din salcâmi, în viitorul apropiat, va mai fi disponibilă o construcție, aproape identică, ce va pune la dispoziție aceleași facilități ca cele actuale, dar pe baza acestui subiect voi reveni cu detalii după finalizarea lucrărilor.

Vedere către Cheile Oltețului de la Pensiunea Casa din salcâmi, Polovragi, județul Gorj

Pensiunea Casa din salcâmi reprezintă o locație unde te poți bucura de ospitalitatea specifică Olteniei de sub Munte, de preparatele gastronomice tradiționale și de liniștea atât de necesară relaxării și remontării.

Articol scris de Adrian Satmaru

Fotografii de Adrian Satmaru