Acolo unde munții aproape că își ating tâmplele, unde apele tumultoase ale Oltețului sapă necontenit în calcarele milenare ale masivelor Căpățânii și Parâng, la poalele celor doi coloși, în localitatea Polovragi, am descoperit un loc unde ospitalitatea oamenilor, curățenia, liniștea și facilitățile oferite fac deliciul oricărui turist care calcă pragul Pensiunii Angela.

Pensiunea Angela, Polovragi, județul Gorj

La doar câteva sute de metri de centrul localității Polovragi, pe partea stângă de cum vii de la Horezu și mergi către Baia de Fier, Pensiunea Angela te întâmpină cu porțile larg deschise. De aici poți admira cei doi pereți stâncoși care delimitează Cheile Oltețului sau, în zilele cu atmosfera limpede, te poți bucura de priveliștea Crucii lui Ursache care se profilează mândră pe cerul albastru.

În curtea Pensiunii Angela, Polovragi, județul Gorj

Gazdele dumneavoastră, Angela și Vasile Giurgiu, au amenajat pentru musafiri un spațiu verde mai mult decât generos cu foișor și grătar unde serile de vară sunt o adevărată desfătare. Pensiunea Angela nu oferă masă, dar oferă toate cele necesare pentru a vă pregăti singuri preparatele dorite.

Foișorul Pensiunii Angela, Polovragi, județul Gorj

Grătarul este dotat cu toate cele necesare și, adiacent, include și cuptor cu lemne, loc pentru ceaun, plită cu lemne, dar și o mini bucătărie de vară dotată cu aragaz, chiuvetă și blat de lucru. Tot aici veți găsi și spațiul necesar pentru servit masa în zilele în care temperatura de afară permite acest lucru.

Foișorul Pensiunii Angela, Polovragi, județul Gorj

La interior, Pensiunea Angela oferă oaspeților o bucătărie imensă dotată cu toate cele necesare, de la plită și cuptor până la vesela necesară pregătirii oricărui preparat gastronomic.

Bucătăria Pensiunii Angela, Polovragi, județul Gorj

Tot în bucătărie există și un spațiu pentru servit masa, foarte generos, ideal pentru zilele mai reci sau pentru serile ploioase.

Sala de mese a Pensiunii Angela, Polovragi, județul Gorj

Toate camerele Pensiunii Angela din Polovragi sunt dotate cu baie proprie și sunt concepute și organizate în așa fel încât să aveți parte de spațiul necesar pentru a petrece un sejur de neuitat.

Cameră la Pensiunea Angela, Polovragi, județul Gorj

Ferestrele mari asigură lumina naturală atât de necesară, iar detaliile de interior maximizează senzația de confort. Curățenia este atributul principal al acestei locații, iar ospitalitatea familiei Giurgiu completează perfect sejurul petrecut aici.

Cameră la Pensiunea Angela, Polovragi, județul Gorj

Printre facilitățile oferite de Pensiunea Angela se numără și parcarea în fața sau în curtea pensiunii și, bineînțeles, accesul la internet care se face prin conexiune wireless disponibilă pe toată suprăfața locației.

În curtea Pensiunii Angela, Polovragi, județul Gorj

Dacă ajungeți la Polovragi, nu uitați că aici aveți o varietate foarte mare de obiective turistice de vizitat, potrivite pentru toate gusturile. Pentru cei pasionați de natură și drumeție, Cheile Oltețului, Peștera Polovragi, Crucea lui Ursache, Oborul Jidovilor, Ruinele Cetății Dacice sau Peștera Ascunsă sunt doar câteva din obiectivele care pot fi vizitate în imediata apropiere. Pentru cei care doresc să-și găsească liniștea sufletească, Mănăstirea Polovragi și Biserica de lemn din Polovragi vă așteaptă cu porțile larg deschise. Pentru cei pasionați de istorie, cultură și tradiție, Muzeul Polovragi și Căminul Cultural vă stau la dispoziție cu o serie de expoziții ale portului popular și a altor obiecte care au făcut parte din viața de zi cu zi a localnicilor.

Articol scris de Adrian Satmaru

Fotografii de Adrian Satmaru și Pensiunea Angela

Date de contact pentru Pensiunea Angela

Telefon 0722 232 352

Adresă: DC22 836A, Polovragi 217365