Gheorgheni este un oraș important al județului Harghita, un oraș cu un mare potențial turistic, o localitate unde tradiția armeană și cea secuiască, deopotrivă, și-au pus amprenta asupra arhitecturii și gastronomiei. Aici, La Gheorgheni se află cea mai mare comunitate de armeni din România.

Vila Transylvania, Gheorgheni, județul Harghita

Zona cea mai populată și cea mai agreată, este numită de localnici Felszeg (cuier), zona de sus, o zonă liniștită, departe de tumultul orașului. Aici, în Felszeg, am ales să stau pentru câteva zile, la Vila Transylvania, o locație care, pe mine, m-a lăsat fix “ca la dentist”, adică, cu gura căscată.

Vila Transylvania, Gheorgheni, județul Harghita

Vila Transylvania se află în extremitatea nordică a orașului la doar câteva sute de metri de centrul municipiului Gheorgheni și, din punctul meu de vedere, este locația perfectă pentru un sejur de vis, într-un oraș reprezentativ al județului Harghita.

Vila Transylvania, Gheorgheni, județul Harghita

Vila Transylvania, unicul boutique hotel din zonă, este locul ideal în care poți simți deopotrivă ospitalitatea locului, căldura gazdelor, te poți bucura de liniștea și relaxarea mult visată, poți cunoaște gastronomia locală, într-un spațiu elegant și de bun gust.

Cameră la Vila Transylvania, Gheorgheni, județul Harghita

Camerele pensiunii sunt mari, luminoase, compartimentate în așa fel încât să maximizeze confortul, iar băile, imense, satisfac și cele mai exigente gusturi.

Cameră la Vila Transylvania, Gheorgheni, județul Harghita

Fiecare cameră are decorul propriu, ambianța fiecăreia este elegantă și de bun gust. Spațiul camerelor este generos și simplitatea, culorile și, totodată, eleganța decorurilor sunt motive care fac relaxarea firească.

Cameră de baie la Vila Transylvania, Gheorgheni, județul Harghita

La Vila Transylvania din Gheorgheni se poate servi un mic dejun continetal, dar pentru masa de seară, gazdele dumneavoastră pun la dispoziție o bucătărie complet utilată unde vă puteți prepara masa de seară sau un foișor acoperit prevăzut cu grătar, loc pentru ceaun și toate cele necesare pentru o seară așa cum se cuvine.

Bucătăria Vilei Transylvania, Gheorgheni, județul Harghita

Pentru o mai bună desfășurare a evenimentelor, foișorul de la Vila Transylvania este prevăzut și cu bere la butoi, care reprezintă unul din ingredientele perfecte pentru obținerea unei cine de neuitat aici, în depresiunea Giurgeului.

Foișorul Vila Transylvania, Gheorgheni, județul Harghita

De aici, de la Vila Transylvania, se pornește către cel mai bine dotat și mai modern observator de urși din România, observatorul de urși de la Borzont, aflat la doar 20 de kilometri. Aici, veți putea admira animalele sălbatice în mediul lor natural, gazdele dumneavoastră, familia Egyed,  fiind mari iubitori ai naturii și vieții sălbatice.

Spațiu pentru relaxare la Vila Transylvania, Gheorgheni, județul Harghita

Spațiul existent la Vila Transylvania este perfect pentru familii cu copii, evenimente de mici dimensiuni sau o vacanță de neuitat într-un loc istoric, cu totul și cu totul special.

Grădina Vilei Transylvania, Gheorgheni, județul Harghita

Facilitățile oferite turiștilor aici, la Vila Transylvania, camerele și băile spațioase, parcarea în curtea vilei și accesul la internet de pe toată suprafața proprietății sunt punctele forte care determină turiștii să se felicite pentru că au ales Vila Transylvania.  La toate acestea putem adăuga și ospitalitatea gazdelor combinată cu posibilitățile de relaxare și vizitare a zonei și iată rețeta unui sejur de vis.

Foișorul Vilei Transylvania, Gheorgheni, județul Harghita

Pentru pasionații de drumeții, Munții Hășmaș sau Hăghimaș, locul de izvorâre al Oltului, Mureșului, Bicazului și Trotușului reprezintă o adevărată desfătare, iar pentru cei care sunt mai comozi, Cheile Bicazului și Lacul Roșu sunt cele mai importante obiective turistice din zonă la care se poate ajunge pe cale rutieră.

Curtea Vilei Transylvania, Gheorgheni, județul Harghita

Pentru pasionații de istorie și arhitectură, orașul Gheorgheni reprezintă un izvor nesecat de inspirație și cunoaștere, iar centrului orașului, cu arhitectura sa oroginală, reprezintă un punct important de pornire.

Indiferent pentru care motiv ajungi la Gheorgheni, fie că e vorba de o vacanță, curiozitate sau un eveniment restrâns, Vila Transylvania este locul unde toate cerințele tale vor fi îndeplinite, iar reușita vizitei este garantată.

Articol scris de Adrian Satmaru

Fotografii Vila Transylvania