Tendința de a “da iama” la prima zăpadă bună pentru schi sau săniuș este prea bine cunoscută și iată că, în drumurile noastre, am întâlnit și pârtia perfectă pentru cei care vor relaxare, spațiu suficient de mișcare, un spațiu decent, unde poți servi o masă caldă sau un ceai fierbinte după o porție bună de sport și mișcare în zăpadă.

Pârtia de schi Oprea

La doar 10 kilometri de Întorsura Buzăului, la Valea Mare, pe drumul care leagă Întorsura Buzăului de Covasna sau Reci, am descoperit în această primăvară Pârtia de schi Oprea.

Amplasarea Pârtiei de schi Oprea

Este o pârtie ideală pentru începători și pentru cei de nivel mediu sau pentru cei care au nevoie de spațiu pentru a încerca niște mișcări mai tehnice, mai îndrăznețe.

Pârtia de schi Oprea

Pârtia de schi Oprea se află între două zone împădurite și are grad de dificultate ușoară, o lungime de 587,1 metri, o diferență de nivel de 105,7 metri, o lățime minimă de 30 de metri și o înclinație medie de 18 %.

Vedere generală asupra Pârtiei de schi Oprea

Parcarea se face în apropierea stației inferioare a teleschiului, se trece pe lângă locul special amenajat pentru servirea mesei sau a băuturilor, apoi pe lângă centrul pentru închirierea echipamentului, în cazul în care nu îl aveți pe cel personal, urmând să ajungeți la stația inferioară a teleschiului.

Pârtia de schi Oprea

În cazul în care nu este suficientă zăpadă, personalul specializat al pârtiei pune în funcțiune unul dintre cele trei tunuri pentru zăpadă artificială care deservesc cu prisosință Pârtia de schi Oprea.

Centrul pentru închirieri de echipamente este dotat cu toate cele necesare pentru petrecerea câtorva ore la schi. Calitatea echipamentelor este de la medie spre superioară.

Centrul pentru închirieri de echipamente

De asemenea, de menționat este faptul că, pentru cei pasionați de săniuș, Pârtia Oprea vine cu soluția perfectă, o pârtie pentru sanie în vecinătatea pârtie pentru schi. Ca și în cazul schiului, la centrul de închiriere se pot găsi toate cele necesare și pentru acest sport.

Centrul pentru închirieri de echipamente
Toaletele sunt foarte bine întreținute și curate, iar spațiul de deservire a clienților este optimizat în așa fel încât să fie evitată aglomerația excesivă.
 
Locul pentru servit masa este generos, curat și bine aprovizionat, astfel că, după o porție zdravănă de zăpadă, vă puteți relaxa liniștiți, la căldură, savurând o mâncare caldă sau un ceai fierbinte pentru punerea sângelui în mișcare și reîncărcare cu energie pentru încă o tură.

Acestea sunt motivele pentru care consideer, Pârtia Oprea locul ideal de relaxare și de practicare a sporturilor de iarnă, fără aglomerație.

Articol scris de Adrian Satmaru

Fotografii de Adrian Satmaru și Pârtia Oprea