Aflat în apropierea zonei de graniță dintre județele Buzău, Brașov și Covasna, orașul Întorsura Buzăului este situat în Depresiunea Întorsura Buzăului, o zonă de un pitoresc desăvârșit, unde este atât de facil să te îndrăgostești de natura sălbatică și neatinsă de tehnologie și mâna omului. Întorsura Buzăului este flancat la nord de Munții Clăbucetele Întorsurii, cu înălțimi de 1.000 până la 1.200 de metri iar pajiștile și pădurile de foioase și conifere oferă în orice anotimp o paletă cromatică deosebită.

Întorsura Buzăului, județul Covasna

Am poposit pe aceste meleaguri vreme de câteva zile, pentru a aduce informații proaspete din zonă și am stat la o pensiune, Pensiunea La Moară din Întorsura Buzăului, loc pe care îl recomandăm tuturor, în orice anotimp și iată de ce.

Pensiunea La Moară, Întorsura Buzăului, județul Covasna

Așezată pe drumul de ieșire din Întorsura Buzăului către Buzău, dar la ceva distanță de drumul național, Pensiunea La Moară dispune de un spațiu foarte generos pentru cei ce-i calcă pragul.

Pensiunea La Moară, Întorsura Buzăului, județul Covasna

La prima vedere, din drum, pare o pensiune micuță, dar odată ce intri în parcare se dezvăluie privirilor imensitatea terenului, dar și posibilitățile de recreere disponibile. Chiar la intrare, se regăsește restaurantul rustic, din lemn masiv cu mesele frumos ordonate, care crează o ambianță plăcută, de intimitate și liniște. Aici, gazdele voastre vă servesc cu profesionalism preparate din bucătăria internațională, dar și din cea locală.

Pâine pe vatră la Pensiunea La Moară, Întorsura Buzăului

Un deliciu tradițional care ar trebui să nu lipsească de la nici o masă este pâinea de casă ce se face aici, la Pensiunea La Moară, pe vatră, la foc de lemne.

Alăturat de restaurant se regăsește corpul principal al Pensiunii La Moară, unde turiștii cazați au la dispoziție o bucătărie dotată cu toate accesoriile necesare petrecerii unui sejur complet.

Bucătăria pusă la dispoziția turiștilor – Pensiunea La Moară, Întorsura Buzăului

De menționat este faptul că atât cafeaua cât și berea, la butoi, sunt din partea casei și sunt disponibile tuturor celor care se cazează aici, la Pensiunea La Moară. 

Cameră la Pensiunea La Moară, Întorsura Buzăului

Camerele Pensiunii La Moară sunt organizate în așa fel încât spațiul disponibil să fie suficient pentru a crea confortul necesar, iar curățenia și liniștea sunt punctele forte ale acestei locații.

Living la Pensiunea La Moară, Întorsura Buzăului

Interioarele pensiunii sunt calde și primitoare și, aici, la Pensiunea La Moară, descoperiți multe zone de relaxare care sunt mai mult decât binevenite după o tură de drumeții prin zonă.

Interior Pensiunea La Moară, Întorsura Buzăului

Imediat în spatele parcării, două case din lemn masiv asigură un living generos cu spațiu pentru dormit la etaj cu acces pescară interioară tot din lemn masiv.

Curtea Pensiunii La Moară, Întorsura Buzăului

Aici, căldura dată de culoarea lemnului și decorațiunile interioare te fac să te simți ca într-o cabană de munte cu singura diferență că toate facilitățile sunt asigurate, inclusiv baia proprie și accesul la internet prin conexiune wireless.

Cameră la Pensiunea La Moară, Întorsura Buzăului

În spatele corpului principal al Pensiunii La Moară se intinde un teren vast. Este un spațiu pentru relaxare, plimbări și, aici, poți face mișcare deoarece un teren pentru fotbal cu posibilitatea de transformare în teren de tenis de câmp sau teren pentru volei stă la dispoziția turiștilor.

Foișorul Pensiunii La Moară

Sala de evenimente a Pensiunii La Moară poate găzdui cu ușurință 250 de persoane și este retrasă față de pensiune, astfel că turiștii cazați aici să nu fie deranjați de eventualele zgomote ce vin dinspre această sală.

Sala de evenimente a Pensiunii La Moară

Tot pe acest teren există și câteva căsuțe tip camping, care asigură intimitatea și confortul celor cazați aici, căsuțe care crează senzația că sunt complet izolate în munți.

Curtea Pensiunii La Moară, Întorsura Buzăului

Liniștea care te înconjoară aici, la Pensiunea La Moară, și ospitalitatea gazdelor sunt două aspecte principale care te vor face să revii de fiecare dată cu plăcere.

Pentru cei pasionați de călătorii, Rezervația de zimbri Valea Zimbrilor, Ansamblul fortificațiilor de la Prejmer, Cascada Urlătoare și Masivul Ciucaș sunt doar câteva din obiectivele pe care nu trebuie să le excludeți din programul de vizitare.

Articol scris de Adrian Satmaru

Fotografii de Adrian Satmaru și Pensiunea La Moară