Așa cum spuneam în articolul anterior, și în vremurile moderne, nu doar cele trecute, luna martie are foarte multe semnificații: natura se îmbracă cu straie verde crud și pastel, pajiștile se umplu de mici frumuseți colorate devenind covoare de flori, aerul proaspăt și energia naturii ne chemă afară, iar noi sărbătorim persoanele dragi din viața noastră cu cadouri inedite.

Iată mai jos 3 idei de vacanță care vă vor oferi o experiență de neuitat, asta dacă nu știi cu ce să surprinzi persoana iubită de 8 martie:

Zabola Estate, Zabola

Zabola Estate, Zabola, județul Covasna

Indiferent de scopul vizitei tale la Zabola, aici, cu siguranță te vei relaxa trăindu-ți povestea nobliară pe care doar acest domeniu îl oferi. Zăbala, cu casele de oaspeți din secolele XVIII, XIX, este locul ideal pentru tine și pentru persoana iubită.

Zabola Estate, Zabola, județul Covasna

Domeniul Zabola se întinde pe 500 de hectare undeva la umbra Carpaților Răsăriteni și are 50 de hectare de parc englez care se afundă în sute de hectare de pădure. Parcul oferă multe locuri de relaxare și reverie. Are două lacuri, are pavilioane, terase, saună în pădure, iar pe domeniu și înafara lui te poți plimba cu caleașcă. Natura generoasă care înconjoară domeniul este de importanță deosebită și este altă atracție deosebită pentru turiști.

Zabola Estate, Zabola, județul Covasna

Citește mai multe despre Domeniul Zabola, aici.

Pensiunea Meander, Băița

Pensiunea Meander, Băița

Cândva renumit pentru băile sale termale cu sulf, Băița este un mic sat aflat la doar 35 de kilometri de Cluj-Napoca, chiar lângă orașul Gherla. Aici, printre dealurile sale domoale, pe o vale liniștită, departe de orașele gălăgioase, este o altă lume, un univers creat de om, ideal pentru iubitorii de liniște, natură, odihnă și ospitalitate.

Pensiunea Meander, Băița

Pensiunea Meander este creată să reflecte întru totul aceste valori pentru confortul și recreerea deplină, atât fizică cât și psihică, a oaspeților.

Pensiunea Meander, Băița

Clădirea pensiunii are o suprafață de 1000 mp și a fost construită și mobilată rustic, folosindu-se materiale naturale și combină elemente de arhitectură organică cu motive populare vechi. Vei întâlni armonia în fiecare detaliu, în fiecare colț al pensiunii și al grădinii.

Pensiunea Meander, Băița

Fiecare colț este o mărturie a  exigenței. Pensiunea Meander este un loc unic ce se exprimă prin unicitatea mobilierului și a accesoriilor, dar și prin prezența delicată a obiectelor meșteșugărești și a exponatelor de artă plastică.

Citește mai multe despre Pensiunea Meander, aici.

Kormos Residence, Brăduț

Kormos Residence, Brăduț

Undeva, în Munții Harghitei, pe cursul pârâului Kormos, se află o comună Brăduț, cu câteva sate Tălișoara, Doboșeni, Filia și Brăduț, reședința. La doar 58 de kilometri de Sfântu Gheorghe și, spre nord, la o aruncătură de băț de județul Harghita, se află acest spațiu unde istoria și-a lăsat urmele aproape la fiecare pas. Biserici vechi, monumente istorice, un castel din 1669, un conac din 1713 sunt doar câteva dintre obiectivele turistice aflate în Brăduț.

Kormos Residence, Brăduț

Cabana de vânătoare construită în anul 1984 și a aparținut cuplului Ceaușescu a devenit Kormos Residence. Cabana este cea originală, atât din punct de vedere al arhitecturii cât și al designului interior. Multe spații din interior aduc aminte de cuplul Ceaușescu: au fost păstrate arme ale liderului comunist și unul dintre automobilele lui, în holul de la parter, colecția de fotografii amintește de momentele cuplului petrecute la Kormos Residencedar și colecția valoroasă de trofee de animale.

Kormos Residence, Brăduț

La solicitarea oaspeților, vara se organizează plimbări cu căruța trasă de cai, sesiuni de pescuit, plimbări prin pădurile din apropiere cu bicicletele, se poate merge la stână sau la observator de unde se pot vedea animalele sălbatice, se pot face excursii off-road sau un meșter bucătar poate pregăti în curte un gulaș, cum doar aici, în Covasna poți savura. Iarna se faceplimbări cu sania trasă de cai.

Kormos Residence, Brăduț

Astăzi, Kormos Residence, cu parfumul său original, își așteaptă turiștii ce iubesc natura și au curiozitatea de a locui pentru o vreme, acolo unde, pe vremuri, cuplul Ceaușescu își petreceau vacanțele.

Kormos Residence, Brăduț

Citește mai multe despre Kormos Residence, aici.

Răsfață ființa pe care o iubești cu o vacanță de neuitat!

Articol scris de Adriana Roman

Fotografii de Adrian Satmaru, Zabola Estate, Pensiunea Meander