Localitatea Moisei, cunoscută și recunoscută pentru păstrarea tradiției atât din punct de vedere etnografic și cultural cât și din punct de vedere culinar, este una dintre locațiile care are de oferit ceva nou ori de câte ori o vizitezi. Deși am vizitat această localitate de mai bine de 10 ori în ultima perioadă, de fiecare dată am fost surprins descoperind ceva inedit. Căldura și ospitalitatea cu care ești primit aici, în Moisei, sunt singurele elemente constante și te fac să revii de fiecare dată cu plăcere.

Pensiunea Perla Nordului,, Moisei, județul Maramureș

La doar 50 de meri de centrul localității, am descoperit o pensiune care-și poartă cu mândrie numele, Perla Nordului.

Pensiunea Perla Nordului,, Moisei, județul Maramureș

O curte spațioasă flancată de băncuțe, aleile pietruite, o fântână arteziană impunătoare și un peisaj feeric oferit de Munții Rodnei te întâmpină aici, la Perla Nordului.

Pensiunea Perla Nordului,, Moisei, județul Maramureș

Deși se află în centrul localității, Perla Nordului se bucură de o intimitate aparte datorită amplasării acesteia într-un intrând ferit de aglomerația drumului național, un intrând ce duce către malul Vișeului, un loc de poveste unde auzi doar susurul râului și păsările care își fac de cap printre ramurile copacilor.

Livingul Pensiunii Perla Nordului,, Moisei, județul Maramureș

Intrarea în pensiune este impunătoare ca și clădirea, iar livingul în care intri rivalizează cu aula recepțiilor din hotelurile de lux. O imensă deschidere și un zâmbet cald îți urează bun venit la Pensiunea Perla Nordului.

Livingul Pensiunii Perla Nordului,, Moisei, județul Maramureș

De regulă, pensiunea se închiriază integral și dispune, în total, de 6 camere repartizate în 3 clădiri. Clădirea principală este compusă din 4 dormitoare, un living imens (cel de la intrare), o bucătărie complet utilată pusă la dispoziția turiștilor și toate facilitățile necesare petrecerii unui sejur de neuitat la poalele Pietrosului Rodnei.

Bucătăria Pensiunii Perla Nordului,, Moisei, județul Maramureș

Celelalte două clădiri includ fiecare câte o cameră dublă cu o suprafață mai mult decât generoasă, cu baie proprie și toate facilitățile necesare. Amplasamentul proprietății asigură liniștea și condițiile necesare pentru odihnă și relaxare.

Cameră la Pensiunea Perla Nordului,, Moisei, județul Maramureș

Camerele pensiunii sunt spațioase iar elementele de mobilier și decorațiunile camerelor asigură tot confortul necesar pentru turiștii ce își doresc un sejur de relaxare.

Cameră la Pensiunea Perla Nordului,, Moisei, județul Maramureș

Printre facilitățile oferite de Pensiunea Perla Nordului se numără accesul la internet prin conexiune wireless disponibilă pe toată suprafața pensiunii, accesul la foișor dotat cu grătar, cuptor, rotisor, piatră vulcanică și loc pentru ceaun, parcarea în curtea pensiunii și accesul la o grădină de vară unde mirosul florilor și verdele crud te transpun într-o lume unde unde domină liniștea și relaxarea.

În curtea Pensiunii Perla Nordului,, Moisei, județul Maramureș

Ordinea, curățenia, ospitalitatea și preparatele tradiționale servite la micul dejun sunt doar câteva din atuurile care recomandă Pensiunea Perla Nordului.

Dacă ești cazat aici, cu siguranță vei vrea să vizitezi Mănăstirea Moisei, Monumentul Masacrului de la Moisei și Casa Memorială, Tăul lui Ciumău, un loc unic în Maramureș, sau Cascada Măgura, un obiectiv natural absolut fantastic. În cazul în care ești amator de plimbări mai lungi, poți admira peisajele încântătoare ale Munților Maramureșului mergând cu mocănița pe Valea Vaserului sau poți face o drumeție de neuitat la Cascada Cailor.

Articol scris de Adrian Satmaru

Fotografii de Adrian Satmaru și Pensiunea Perla Nordului