Moisei, o localitate care abundă în tradiție, o localitate care are de oferit de fiecare dată ceva nou, o localitate care te suprinde la fiecare vizită pe care o faci, o localitate unde ospitalitatea maramureșeană este la loc de cinste și oamenii te întâmpină cu un zâmbet sincer și candid. Așezată la poalele Munților Rodnei, localitatea Moisei are de oferit numeroase obiective turistice care te fac să vii și să revii de fiecare dată, în orice anotimp pentru că, peisajul este de fiecare dată altul.

Dacă ai să cauți balsam pentru suflet, Mănăstirea Moisei are permanent porțile deschise, dacă ești pasionat de drumeții, Cascada Măgura sau Cascada Cailor ori lacurile glaciare din Munții Rodnei te așteaptă să le descoperi, dacă vrei o plimbare inedită în Munții Maramureșului, mocănița de la Vișeu te duce găfâind mândru pe meandrele Văii Vaserului, iar dacă ești în căutarea istoriei, Monumentul Masacrului de la Moisei și Casa Memorială își spun triste povestea celui de-al doilea război mondial.

Pensiunea Casa Bunicii, Moisei, județul MAramureș

Dacă vrei să deguști o mâncare tradițională de excepție, atunci îți recomand să petreci câteva zile la Pensiunea Casa Bunicii, unde bunica, maestrul de ceremonii de aici, îți va găti după rețete tipice tradiționale din Moisei.

Pensiunea Casa Bunicii, Moisei, județul MAramureș

Pensiunea Casa Bunicii te întâmpină cu o superbă poartă maramureșeană. Lemnul este la el acasă iar mâna măiastră a sculptorului etalează frumoase intarsii în corpul lemnului. O mică parcare și casa se văd de la intrare frumos dichisite și tot timpul pregătite pentru oaspeți.

Interior Pensiunea Casa Bunicii, Moisei

Pensiunea Casa Bunicii reprezintă o frumoasă îmbinare între modern și tradițional. Simplitatea decorațiunilor și accesoriile creează un efect maxim îmbinându-se perfect cu culorile podelelor și a mobilei. Țolurile tradiționale meleagurilor maramureșene sunt piese ce îmbracă interioarele dându-le culoare și senzaația de viu. Graiul molcom și apăsat al gazdelor te face să simți că timpul parcă stă în loc și fiecare moment petrecut aici durează o veșnicie.

Interior Pensiunea Casa Bunicii, Moisei

Pensiunea Casa Bunicii pune la dispoziția oaspeților o clădire cu cinci camere cu baie proprie compartimentate și decorate în așa fel încât să asigure un confort maxim. Prezența lemnului masiv dă acel aer de intimitate și căldură plăcută care îndeamnă la relaxare și odihnă.

Interior Pensiunea Casa Bunicii, Moisei

La parterul clădirii se găsește un hol generos ce dă într-un living unde se poate servi masa. La exterior, un foișor acoperit prevăzut cu grătar utilat cu toate cele necesare asigură posibilitatea pregătirii preparatelor în aer liber.

Interior Pensiunea Casa Bunicii, Moisei

Ceva mai spre firul văii, un spațiu de joacă pentru copii și un ciubăr completează peisajul minunat de la Pensiunea Casa Bunicii. Facilitățile oferite de gazdă fac din timpul petrecut aici un sejur de neuitat în mijlocul naturii alături de niște oameni frumoși și ospitalieri, permanent bucuroși de oaspeți.

Ciubărul de la Pensiunea Casa Bunicii, Moisei

Bunica este cea care va asigura prezența delicioaselor preparate culinare făcute, în majoritate, din produse din fermă proprie. Printre facilitățile oferite de Pensiunea Casa Bunicii se numără și posibilitatea parcării în curtea interioară a pensiunii și, bineînțeles, accesul la internet prin conexiune wireless.

Foișorul Pensiunii Casa Bunicii, Moisei

Preferința gazdelor de la Pensiunea Casa Bunicii este închirierea integrală a pensiunii, dar, în anumite cazuri se poate face cazarea și în regim hotelier.

În curtea Pensiunii Casa Bunicii, Moisei

Pensiunea Casa Bunicii este locul unde, împreună cu familia sau prietenii, poți petrece un sejur de neuitat, în mijlocul naturii, poți să te bucuri de gastronomia locală și de un spațiu de cazare de bun gust, modern, ce îmbină armonios și ingenios stilul modern cu cel tradițional.

Articol scris de Adrian Satmaru

Fotografii de Adrian Satmaru și Pensiunea Casa Bunicii