Sighetu Marmației este așezat la confluența a trei râuri, Iza, Tisa și Ronișoara, delimitat geografic asemenea unei insule, fiind în fapt o insulă a istoriei prin unicitatea evenimentelor, dovadă fiind celebra Închisoare de la Sighet, dar și o insulă a tradiției păstrate cu sfințenie, populată cu oameni frumoși și ospitalieri, un simbol emblematic al Maramureșului Istoric.

Hotelul Restaurant Grădina Morii, Sighetu Marmației, județul Maramureș

Aflat la marginea parcului de sub Dealul Solovan, am descoperit Hotelul Restaurant Grădina Morii. Așezarea sa, arhitectura veche și vibrația locului sunt, la prima vedere, atuurile sale și sunt o invitație deschisă tot timpul anului.

Hotelul Restaurant Grădina Morii, Sighetu Marmației, județul Maramureș

Clădirea cochetă se înalță pe o coamă de deal și, de la distanță, se observă arhitectura sa elegantă. Eleganța, bunul gust și stilul clasic sunt constantele care caracterizează interioarele hotelului.

Lounge-ul Hotelului Restaurant Grădina Morii, Sighetu Marmației

Lounge-ul situat la parterul hotelului este un exemplu de bun gust și rafinament. Canapeaua generoasă ce îmbracă parcă un colț al încăperii, tablourile cu rame aurii ce înfățișează scene de vânătoare, elementele de mobilier din lemn masiv, un vechi gramofon ce odihnește obosit, o imensă oglindă ce reflectă lumina naturală sunt doar câteva dintre elementele care dau acestui spațiu tonul eleganței și al rafinamentului.

Lounge-ul și barul Hotelului Restaurant Grădina Morii, Sighetu Marmației

Lounge-ul include și barul hotelului unde se pot servi băuturi spirtoase și vinuri fine. Fotoliile generoase, din piele naturală, pot deveni locul în care să te relaxezi sau se poate alege terasa barbeque situată la poalele Dealului Solovan, în apropiere de râul Iza, unde liniștea, peisajul și preparatele la grătar se pot asorta pefect cu o halbă de bere rece.

Imagine către grădina și terasa Hotelului Restaurant Grădina Morii

Aici, la terasa Hotelului Restaurant Grădina Morii, am servit o salată Caesar cu un gust deosebit, servită impecabil. Meniul restaurantului este o colecție de preparate de excepție și merită încercată savoarea lor pentru că fiecare este o experiență unică.

Salată Caesar la Hotelul Restaurant Grădina Morii

Camerele hotelului, la fel ca și restul locației, se ridică la standarde foarte ridicate, eleganța, confortul și liniștea fiind principalele atuuri ale acestora. Aici, te poți odihni savurând liniștea și peisajul oferit de Dealul Solovan.

Cameră a Hotelului Restaurant Grădina Morii, Sighetu Marmației

Indiferent de camera aleasă din cele 49 de camere clasificate la 3 stele, răsfățul este același, fiind accentuat de culorile elegante ale accesoriilor, draperii, cuverturi și mobilierul confortabil din lemn masiv.

Cameră a Hotelului Restaurant Grădina Morii, Sighetu Marmației

Camerele single, duble sau camerele triple sunt confortabile și dotate cu tot ceea ce este nevoie pentru un sejur de excelență.

Cameră a Hotelului Restaurant Grădina Morii, Sighetu Marmației

Hotelul Restaurant Grădina Morii este locația ideală atât pentru o vacanță de neuitat cât și pentru întâlniri de afaceri, reuniuni de firmă sau de familie, spațiul și facilitățile puse la dispoziție asigurând toate cele necesare pentru orice fel de eveniment.

Cameră a Hotelului Restaurant Grădina Morii, Sighetu Marmației

Dacă tot vă aflați la Sighetu Marmației, nu uitați că aici există o zonă cu un foarte mare potețial turistic, cele mai importante obiective din Sighet fiind, Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței, Palatul Cultural Astra, Casa Memorială Elie Wiesel, Muzeul Satului Maramureșean, Muzeul Etnografic al Maramureșului sau Cimitirul Săracilor. La foarte mică distanță, aproximativ 16 kilometri de Sighet, Cimitirul Vesel de la Săpânța vă primește cu porțile larg daschise, iar Mănăstirea Săpânța Peri oferă un loc perfect pentru meditație și apropiere de Creator.

Sighetu Marmației este locul unde, în fiecare zi, ai ceva nou de vizitat și de văzut, iar Hotel Restaurant Grădina Morii este locul ideal pentru cazare sau, așa cum își spun în descriere:

Hotelul pulsează împreună cu Sighetul, cu Maramureșul, în ritmul unei frumuseți eterne și-a ospitalității emblematice pentru aceste locuri. Vacanțele spectaculoase vin și trec, Hotelul Restaurant “Grădina Morii” rămâne… mărturie!

Articol scris de Adrian Satmaru

Fotografii de Adrian Satmaru