De-a lungul timpului, în numeroasele expediții pe care le-am făcut în zona Nehoiului am avut ocazia să întâlnesc foarte multe locații care merită din plin toată atenția. Una dintre aceste locații este la doar câțiva kilometri de orașul Nehoiu, la Valea Lupului.

Peisaj în Valea Lupului, Buzău

Pensiunea Valea Lupului este o locație unde nu ai cum să te plictisești. Zona este foarte bogată în obiective turistice care așteaptă să fie descoperite. Natura se depășește în bogăția de peisaje minunate.

Pensiunea Valea Lupului, Valea Lupului, județul Buzău

Prevăzută cu restaurant, bar și terasă, Pensiunea Valea Lupului constituie locația perfectă pentru organizarea de evenimente care nu depășesc 60 de persoane. Terasa se intinde pe două laturi ale pensiunii, iar restaurantul este plasat strategic in așa fel încât persoanele care vin cu copii să poată arunca un ochi la aceștia, ferestrele dând exact către locul de joacă.

Valea Lupului, județul Buzău

Pensiunea Valea Lupului este localizată la poalele munților într-o zonă unde râul Buzău se desparte în două văi pentru ca, după câeva sute de metri să revină în aceeași albie.

Calea ferată, Halta Valea Sibiciului

Această zonă este la doar 10 minute de mers pe jos de pensiune, drumul mergând prin spatele curții, pe lângă Halta Valea Sibiciului, apoi peste șinele de cale ferată se trec trei punți suspendate cu o lungime impresionantă, după care se ajunge în acest loc de poveste unde Buzăul își croiește anevoios traseul printre stânci.

Punte suspendată peste apa Buzăului

Este un loc perfect pentru relaxare, un loc und poți fi doar tu și frumusețea naturală, unde te poți bucura în voie, nestingherit de tumultul aglomerației.

Terasa Pensiunii Valea Lupului

După o asemenea plimbare, o masă este bine venită așa că, restaurantul Pensiunii Valea Lupului vă poate servi din preparatele proprii, care, în opinia mea, sunt absolut delicioase.

Poftiți la masă – ciorbiță de vită la restaurantul Pensiunii Valea Lupului

Am degustat cașcaval pane la masa de dimineață, o ciorbă de vită și o ceafă de porc la grătar cu cartofi prăjiți la masa de prânz, iar pentru seară am ales să savurez un piept de pui la grătar.

Poftiți la masă – ceafă de porc la grătar cu cartofi prăjiți la restaurantul Pensiunii Valea Lupului

Toate felurile de mâncare au fost absolut delicioase, iar servirea ireproșabilă, motiv pentru care mulțumesc, pe această cale, doamnei Meluzina, administatorul Pensiunii Valea Lupului.

Sauna Pensiunii Valea Lupului

Pentru cei care doresc să se relaxeze după drumeție și nu numai, Pensiunea Valea Lupului dispune de un centru SPA cu personal medical acreditat care oferă servicii de masaj, saună umedă, saună uscată și sală pentru odihnă.

Cameră la Pensiunea Valea Lupului, Valea Lupului, județul Buzău

Interiorul Pensiunii Valea Lupului este foarte frumos amenajat, iar camerele sunt mari, spațioase, luminoase, balcoanele fiind prevăzute cu o copertină mobilă, astfel că atunci când bate soarele sau plouă veți putea fi permanent feriți și vă veți putea relaxa nestingheriți.

Cameră la Pensiunea Valea Lupului, Valea Lupului, județul Buzău

Din punctul meu de vedere, Pensiunea Valea Lupului este locația perfectă indiferent că mergeți pentru drumeții, relaxare, eveniment sau, pur și simplu, sunteți în tranzit. De menționat este faptul că, de aici, se poate ajunge foarte repede la Barajul și Lacul Siriu și la Cascada Pruncea, locuri de un pitoresc desăvârșit.

Articol scris de Adrian Satmaru

Fotografii de Adrian Satmaru