O scurtă incursiune în zona de o frumusețe sălbatică a județului Buzău, la Sărata Monteoru, unde între Dealurile Istriței, la adăpostul stihiilor, vegetația își face de cap, a fost sursa mea de inspirație pentru câteva zile. Sărata Monteoru, aflată la nici 20 de kilometri de orașul Buzău, este cunoscută, în prezent, ca stațiune balneo-climaterică, dar, în trecut, a fost cunoscută pentru zăcămintele de petrol, pentru singura mină de petrol din Europa.

_MG_5215 copy
Imagine Sărata Monteoru și Casa David

Casa David, o mândrețe de pensiune, a fost locul în care am stat pentru câteva zile, pentru a putea cunoaște mai bine zona, Sărata Monteoru. Aici, am cunoscut ospitalitatea locală, am avut parte de confort și, mai mult de atât, am primit multe informații despre ceea ce se poate face în zonă.

_MG_5227 copy
Casa David, Sărata Monteoru, județul Buzău

Pentru a evita traficul de la ieșirea din București, și din oraș, în general, am preferat să plec undeva în jurul orei 6, dimineața. Așa se face că în jurul orei 8 eram pe lângă Sărata Monteoru. Am avut parte de liniștea dimineții și de soarele primăvăratic abia răsărit de după munți. O căldură plăcută și reconfortantă m-a împins la vizitarea stațiunii, așa că am luat-o ușurel către principalele obiective turistice mai mult sau mai puțin private din zonă. Mai multe despre aceste obiective turistice, voi scrie într-un articol separat.

_MG_5211 copy
Casa David, Sărata Monteoru, județul Buzău

Casa David este situată exact în spatele străzii care taie centru stațiunii. O atmosferă de bine și liniște stapânește zona. Proprietarii erau în pregătiri pentru organizarea unui eveniment mai restrâns, dar am avut ocazia să constat și să admir dedicația și implicația lor pentru a ieși un eveniment perfect. Decorațiunile erau deja instalate, iar ultimele pregătiri s-au făcut cât timp am fost eu acolo.

_MG_5223 copy
Interior Casa David, Sărata Monteoru, județul Buzău

Casa David pune la dispoziția turiștilor 7 camere spațioase structurate în camere cu pat matrimonial, două paturi, trei paturi și un apartament. Camerele sunt organizate în așa fel încât să maximizeze spațiul util, astfel că, aici, la Casa David, ai parte de confortul și spațiul necesar pentru petrecerea unui sejur de neuitat.

_MG_5210 copy
Casa David Sărata Monteoru, județul Buzău

Pensiunea este construită în terase, acest lucru oferind un peisaj cu totul și cu totul special, oriunde ai fi cazat. Balcoanele dau către terase cu fața spre munte, iar liniștea ce te înconjoară pare ireală. Trandafiri întinși pe bolte, locuri de joacă pentru copii, spații verzi și toate utilitățile puse la dispoziție creează cadrul perfect pentru o ședere cât mai plăcută.

_MG_5213 copy
Casa David, Sărata Monteoru, județul Buzău

Printre facilități se numără bucătăria pensiunii dotată cu toate cele necesare pentru gătit, un grătar afară pentru prepararea ingredientelor, și acesta dotat cu toate cele necesare, parcarea care se face în curte, și, bineînțeles, accesul la internet care este gratuit și se face prin intermediul unei conexiuni wireless.

_MG_5229 copy
Grătarul din curtea Casa David, Sărata Monteoru, județul Buzău

În proiect, pe termen foarte scurt, așa cum a declarat proprietarul, este renovarea unei alte case, în aceeași incintă, dar ceva mai sus, care va dispune de patru camere cu baie proprie, o bucătărie de vară și un foișor cu grătar. La momentul la care acestea vor fi date în folosință vom reveni cu detalii.

_MG_5208 copy
Interior Casa David, Sărata Monteoru, județul Buzău

Camerele Casei David sunt luminoase, curate și confortabile. Curățenia locului sugerează curățenia sufletelor acestei zone, încărcate de istorie. Mobilierul nou te asigură că ai parte de confort iar decorurile îți asigură relaxarea de care ai nevoie.

_MG_5202 copy
Interior Casa David, Sărata Monteoru, județul Buzău

Casa David reprezintă o alegere mai mult decât potrivită pentru cei care doresc să se relaxeze și să petreacă uin sejur plăcut și odihnitor într-o stațiune renumită, în compania unor oameni dedicați satisfacerii unor servicii de calitate.

Articol scris de Adrian Satmaru

Fotografii de Adrian Satmaru