A fost o perioadă când, cu treabă, am stat destul de mult prin Mediaș, ocazie cu care am încercat să aprofundez mediul, istoria, oamenii și, mai ales, locurile. Așa am ajuns să cunosc îndeaproape istoria vinului de pe Târnave, istoria știută și neștiută a Bisericii Evanghelice Fortificate, tradiția culinară a medieșenilor și ospitalitatea lor.

1
Delicioasa cafea (sursa foto The Place – Club Cafe & Lounge)

Ca orice nou venit într-un oraș pe care doresc să îl cunosc mai bine, am început să explorez oferta Mediașului în materie de distracție. Așa am descoperit, cu ajutorul recomandării unui prieten din Mediaș (!), un loc absolut extraordinar numit The Place. Foarte ușor de ajuns, chiar pe Șoseaua Sibiului, lângă Muzeul Gazelor Naturale.

_MG_3869 copy
The Place – Club Cafe & Lounge

Interesantă este intrarea din stradă, care se deschide foarte frumos într-o terasă largă, cu aproximativ 40 de locuri, frumos decorată și întreținută, locul ideal pentru a savura o cafea genială sau un coktail în nopțile toride de vară.

_MG_3863 copy
The Place – Club Cafe & Lounge

Interiorul, foarte elegant, este specific localurilor cu program prelungit, cu barul și cabina de mixaj în partea din spate. Și aici, totul aranjat și bine organizat în așa fel încât spațiul să fie maximizat.

_MG_3866 copy
The Place – Club Cafe & Lounge

Interiorul The Place – Club Cafe & Lounge  este modern și confortabil amenajat: fotolii generoase și elegante te îndeamnă să le ocupi cât mai mult timp, jocul culorilor fiind o invitație la distracție, iluminatul discret și foarte inspirat creat de mici corpuri de iluminat agățate de tavan și, bineînțeles, tavanul ocupat de „un cer negru cu stele delicate”. Câteva plante de interior dau un aspect intim localului.

_MG_3867 copy
The Place – Club Cafe & Lounge

The Place – Club Cafe & Lounge este, poate, singurul club din Mediaș unde se organizează, aproape în fiecare sâmbătă, seri tematice care impun un anumit dress code. După spusele celor care se ocupă de acest club, este locul preferat al prelungirilor balurilor de liceu.

2
The Place – Club Cafe & Lounge

Serile tematice țin cont de sărbătorile de peste an sau de la sfârșit de an, sau, după caz, se organizează petreceri care aduc într-o nouă lumină anii de glorie ai muzicii. Astfel, aici, la The Place, anii 80′ și 90′ sunt readuși la viață, evident într-o formă muzicală care să cadreze cu prezentul.

_MG_3877 copy
The Place – Club Cafe & Lounge

Pentru cei pasionați, este de urmărit pagina de facebook a locației, deoarece sunt seri în care râsul este la el acasă, adică, în serile de stand up comedy.

_MG_3875 copy
The Place – Club Cafe & Lounge

Este clar că barul The Place – Club Cafe & Lounge este pregătit cu cafele de toate felurile și coktailuri simandicoase alcoolice și non-alcoolice, indiferent dacă ești client de zi sau de noapte.

The Place – Club Cafe & Lounge este o locație perfectă atât pentru distracție la ore târzii cât și loc unde te poți simți bine pe timpul zilei.

Articol scris de Adrian Satmaru

Fotografii de Adrian Satmaru