Calendaristic, toamna trebuia să-și intre în drepturi de ceva vreme, dar soarele se încăpățâna să arunce temperaturi care rivalizau cu începutul de vară. Totuși, ritmul biologic al copacilor a dat startul la paleta incredibilă de culori a toamnei, așa că, fără să stau prea mult pe gânduri am ales ca punct terminus al călătoriei mele poalele Făgărașului. Nici mai aproape, nici mai departe decât zona Porumbacu. Oricum voiam să fac o vizită la Castelul de Lut, dar acesta este subiectul altui articol ce va fi publicat cât de curând. Am ales o locație care poartă, parțial, numele celui de-al doilea vârf ca înălțime din România, respectiv Vârful Negoiu. Este vorba despre Pensiunea Negoiu.

_MG_2095 copy
Pensiunea Negoiu, Porumbacu de Sus, județul Sibiu

Deschisă în 2018, Pensiunea Negoiu se prezintă elegantă și primitoare, având deja review-uri foarte bune. Am decis să fac un desant pentru a mă convinge cu ochii mei că într-adevăr este o locație conformă cu “zicerile” din recenzii.

_MG_2102 copy
Pensiunea Negoiu, Porumbacu de Sus, județul Sibiu

Din DN1, drumul asfaltat merge către Porumbacu de Sus. Înainte cu 3 kilometri, chiar lângă Castelul de Lut, un drum neasfaltat, dar foarte bine întreținut duce către Pensiunea Negoiu. Am prins a urca și, pe măsură ce mă îndepărtam de drumul asfaltat, culorile toamnei timpurii începeau să-și pună amprenta pe mediul înconjurător. Foioasele începuseră să prindă acea culoare galben ruginie, iar tufele de la liziera pădurii își pierdeau primele frunze. Undeva, pe partea stângă, o clădire impunătoare își deslușea silueta masivă și bine făcută.

_MG_2089 copy
Pensiunea Negoiu, Porumbacu de Sus, județul Sibiu

Am intrat pe o poartă mare, pe un drum pavat cu pietriș și am parcat în parcarea pensiunii. M-am dat jos din mașină și am luat-o ușurel către intrare. În dreapta mea, tufele de lavandă încă mai emiteau mirosul suav, caracteristic. În fața Pensiunii Negoiu, o terasă spațioasă te îndemna să te așezi și să admiri peisajul. Imediat, în dreapta intrării, un foișor cu două mese din lemn masiv găzduia un mândru loc de grătar, iar în partea opusă o pistă pumptrack de biciclete își aștepta mușterii.

_MG_2098 copy
Foișorul Pensiunii Negoiu, Porumbacu de Sus

În interior, am descoperit o sală imensă pentru servit masa, sală ce poate adăposti cu lejeritate 40 de persoane, practic, este sala în care se servește micul dejun, dar poate fi cu mult mai mult de atât.

_MG_2061 copy
Sala de mese de la Pensiunea Negoiu, Porumbacu de Sus

Dotată cu mese robuste și un șemineu, poate constitui un loc de relaxare absolut fantastic. De jur împrejurul șemineului, un colțar de canapele creează ambientul perfect pentru o seară de neuitat. Nici prichindeii nu au fost uitați, astfel că, printre dotări existe și scaune de servit masa pentru copii.

_MG_2065 copy
Livingul de la Pensiunea Negoiu, Porumbacu de Sus

Pensiunea Negoiu se structurează pe două etaje și pune la dispoziția musafirilor 8 camere structurate în camere cu două, trei sau patru paturi, astfel că, atât cuplurile cât și familiile cu copii sunt bine venite.

_MG_2078 copy
Cameră de la Pensiunea Negoiu, Porumbacu de Sus

Fiecare cameră are baie proprie, televiziune prin cablu și oferă a facilități acces la internet prin conexiune wireless sau cablu, minibar, seif și un spațiu mai mult decât decent și bine organizat.

_MG_2076 copy
Cameră de la Pensiunea Negoiu, Porumbacu de Sus

La Pensiunea Negoiu curățenia este exemplară, iar ospitalitatea este demnă de zona în care se regăsește locația.

_MG_2069 copy
Cameră de la Pensiunea Negoiu, Porumbacu de Sus

Posibilitățile de relaxare sunt nenumărate, astfel că, indiferent dacă ai venit la relaxare sau la odihnă activă, aici vei avea tot timpul ceva de făcut. De aici, poți admira peisajele absolut extraordinare oferite de munții Făgăraș sau, dacă ești pasionat de drumeții, poți alege potecile sălbatice către cabanele Negoiu sau Bârcaciu. Dacă ești pasionat de mountain bikeing, o pistă de pumptrack îți stă la dispoziție chiar în curtea Pensiunii Negoiu. Dacă vrei să stai la un grătar, foișorul mai mult decât spațios îți pune la dispoziție un grătar utilat cu toate cele necesare.

_MG_2091 copy
Pista de pumptrack de la Pensiunea Negoiu, Porumbacu de Sus

Nu în ultimul rând este de specificat faptul că micul dejun, aici, la Pensiunea Negoiu, are o particularitate și o denumire aparte. Specific  pentru zonă, micul dejun Sibian constituie un deliciu pentru cei care aleg să petreacă ceva timp aici. Legumele din fermă proprie și meșteșugul platingului se întrepătrund armonios pentru a savura cea mai sănătoasă masă a zilei.

_MG_2087 copy
În curtea Pensiunii Negoiu, Porumbacu de Sus

Din punctul meu de vedere, Pensiunea Negoiu, și datorită așezării geografice, constituie un loc perfect pentru petrecerea timpului liber în natură, în condiții excelente la niște standarde cu mult peste medie.

Încearcă și, cu siguranță, nu vei regreta!

Articol scris de Adrian Satmaru

Fotografii de Adrian Satmaru