Fiecare anotimp are frumusețea lui, dar toamna, mie cel puțin, mi se pare, de departe, cel mai spectaculos anotimp. Este adevărat, vara are frumusețea lui cu verdele omniprezent și aerul cald și blând, primăvara se distinge cu verdele crud și parfumat, iar iarna cu mantia albă și catifelată a fulgilor de nea, dar toamna va crea întotdeauna un peisaj diferit cu niște culori pe care nici pictorii consacrați nu au reușit să le reproducă.

_MG_0749 copy
Poiana Mărului, județul Brașov

Era spre începutul toamnei când am ajuns la Poiana Mărului. Piatra Craiului, pe alocuri pleșuvă cu stâncăriile-i pronunțate împungea cerul albastru, iar primele culori ale toamnei începeau să îmbrace pădurile de pe văi.

_MG_0774 copy
Pensiunea Georgiana și Gabriel, Poiana Mărului, județul Brașov

Am stat ceva timp prin Poiana Mărului, și datorită obiectivelor turistice din zonă, dar, mai cu seamă, datorită ospitalității oamenilor. Oameni frumoși, muncitori, cinstiți și, mai ales, bucuroși de oaspeți.

_MG_0781 copy
În curtea Pensiunii Georgiana și Gabriel, Poiana Mărului, județul Brașov

Exact senzația asta am avut-o la Pensiunea Georgiana și Gabriel. Cocoțată undeva, pe un vârf de colină, la poalele Pietrei Craiului, o mândră clădire mă aștepta cu porțile larg deschise. O pajiște imensă chiar la intrarea în curte, un spațiu acoperit pentru grătar, un leagăn din lemn masiv, o terasă în fața clădirii și doamna Ancuța, proprietarul Pensiunii Georgiana și Gabriel, care nu știa cum să ascundă așternuturile de un alb imaculat pe care abia le luase de pe sârmă de la uscat.

_MG_0780 copy
Cuptorul și terasa Pensiunii Georgiana și Gabriel, Poiana Mărului, județul Brașov

Prima întrebare a venit mai mult decât natural. “Cu ce să vă servesc? Apoi vedeți și casa”. Nu a contat dacă voi sta acolo sau nu, important a fost să-mi ofere ceva. Am zâmbit și am spus că o cafea e mai mult decât suficientă. Am remarcat că, undeva, în dreapta clădirii era în amenajare un corp nou de clădire, chiar lângă terasa acoperită. Am întrebat ce va fi acolo și mi-a răspuns foarte încurcată că mai lucrează puțin, că poate vor reuși să mai construiască ceva camere.

_MG_0784 copy
Terasa acoperită a Pensiunii Georgiana și Gabriel, Poiana Mărului, județul Brașov

Am luat o gură de cafea și am trecut la explorarea locației. Am intrat într-o sală de servit masa imensă. O masă din lemn masiv era protagonista principală, aia, în sala de mese a Pensiunii Georgiana și Gabrieliar scaunele stăteau cuminți aranjate, așteptând parcă să se constituie în confortul cuiva.

_MG_0769 copy
Sala de mese a Pensiunii Georgiana și Gabriel, Poiana Mărului, județul Brașov

În partea dreaptă, o bucătărie complet utilată completa peisajul sălii pentru servit masa. Opus, dar lângă intrare, un spațiu special amenajat pentru tenis de masă. Am aruncat un ochi în bucătăria Pensiunii Georgiana și Gabriel și am rămas foarte plăcut impresionat de ordinea și curățenia de aici.

_MG_0787 copy
Bucătăria Pensiunii Georgiana și Gabriel, Poiana Mărului, județul Brașov

Am urcat pe scară, la primul etaj. Un hol spațios din care se putea intra în camere. Toate camerele Pensiunii Georgiana și Gabriel au ieșire către balcon și au baie proprie.

_MG_0761 copy
Cameră la Pensiunea Georgiana și Gabriel, Poiana Mărului, județul Brașov

Camerele de la Pensiunea Georgiana și Gabriel sunt impecabile, toate cu așternuturi albe mirosind a proaspăt. Priveliștea de la balcon rivalizează cu imaginile văzute în documentarele despre natură.

_MG_0766 copy
Cameră la Pensiunea Georgiana și Gabriel, Poiana Mărului, județul Brașov

Etajul al doilea m-a întâmpinat cu același hol spațios. Și aici curățenia făcea mare cinste locației.

_MG_0760 copy
Cameră la Pensiunea Georgiana și Gabriel, Poiana Mărului, județul Brașov

Pensiunea Georgiana și Gabriel pune la dispoziția musafirilor 10 camere duble cu baie proprie, acces la internet prin conexiune wireless, terasă acoperită cu grătar utilat cu toate cele necesare, o sală pentru servit masa cu 25 de locuri, o bucătărie care satisface și cele mai exigente cerințe și spațiu de joacă pentru copii.

_MG_0755 copy
Balcon la Pensiunea Georgiana și Gabriel, Poiana Mărului, județul Brașov

Pot spune un singur lucru. Pentru un eveniment de mică anvergură, pentru o vacanță de neuitat sau pentru un weekend liniștit, Pensiunea Georgiana și Gabriel constituie locația perfectă.

_MG_0762 copy
Interior la Pensiunea Georgiana și Gabriel, Poiana Mărului, județul Brașov

De asemenea, dacă ești dornic de drumeții, masivul Piatra Craiului îți stă la dispoziție cu o multitudine de trasee. În apropierea Pensiunii Georgiana și Gabriel, se află Rezervația de Urși de la Zărnești, Biserica Fortificată de la Codlea sau Ruinele Cetății Negre de la Codlea, cetate care datează din vremea cavalerilor teutoni.

Într-un peisaj rupt din basme, ospitalitatea doamnei Ancuța constituie ingredientul care dă gust șederii voastre la Poiana Mărului.

Articol scris de Adrian Satmaru

Fotografii de Adrian Satmaru