Am descoperit un oraș, ca multe așezări din Transilvania, frământat de istorie și ancorat în prezent. Numele localității EbesIbașfalău în română, 6 secole mai târziu, denumită Dumbrăveni, apare într-o scriere din anul 1332. Orașul este o mică bijuterie ardeleană cu urme vizibile ale istoriei și culturii multiculturale, românești, maghiare, săsești și armenești.

Turul orașului Dumbrăveni a început cu o plimbare prin centrul vechii urbe ardelenești. Am vizitat Catedrala armeano-catolică, o construcție barocă impunătoare, ce domină piața centrală, Castelul Apafi, devenit Colecția Muzeală a Armenilor Trănsilvăneni.

2
Bistroteca Baum, Dumbrăveni, județul Sibiu

În Dumbrăveni am descoperit un spațiu în care rafinamentul, eleganța și atenția către servicii de calitate sunt convingerile pe baza cărora sunt livrate servicii de excelență. Am descoperit și recomandăm Bistroteca Baum, locul unde excelența este cuvântul care însoțește serviciile oferite clienților. Voi descrie câteva dintre detaliile care fac din Bistroteca Baum, un restaurant de excepție și pe care îl recomandăm.

4
Bistroteca Baum, Dumbrăveni, județul Sibiu

Locația Bistrotecii Baum este în apropierea centrului istoric al orașului Dumbrăveni. Arhitectura armenească a clădirii inspiră eleganță și stil și inspiră o atmosferă boemă.

4
Bistroteca Baum, Dumbrăveni, județul Sibiu

Bistroteca Baum este o combinație perfectă între un restaurant și un bistro. Aceasta este un alt motiv pentru care, considerăm noi că, este o locație perfect adaptată pentru orice gen de eveniment.

8
Bistroteca Baum, Dumbrăveni, județul Sibiu

Rodul imaginației și al experienței bucătarului se regăsește în fiecare farfurie, fiind inspirat din bucătăria românească dar în aceeași măsură din cea internațională.

7
Bistroteca Baum, Dumbrăveni, județul Sibiu

Indiferent de ceea ce alegi din meniu, vei avea parte de o explozie de gusturi, de o experiență unică, irepetabilă. Ingredientele naturale și proaspete, carnea înnobilată cu sosuri sofisticate sau inspirate din bucătăria ardelenească, sunt prezentate pe plate-uri de înaltă calitate.

TARTĂ CU CREMĂ PHILADELPHIA
Tartă cremă Philadelphia la Bistroteca Baum, Dumbrăveni

Alegerea noastră a fost foarte dificilă, astfel încât am decis să alegem o ciorbiță tradițională românească, o ciorbă de văcuță și, din bucătăria internațională, am ales o ciorbă franțuzească de ceapă. Gusturile ni s-au topit în gură fericind deopotrivă și sufletul dornic și pofticios și papilele gustative.

ciorba frantuzeasca de ceapa
Ciorbă franțuzească de ceapă la Bistroteca Baum, Dumbrăveni

Pentru felul doi, am decis conform aceluiași principiu, bucătărie românească și bucătărie internațională. Am ales mușchiuleț de porc cu sos de șampanie și legurme gratinate și T-bone steak de porc.

T-BONE STEAK DE PORC
T-bone Steak de porc, la Bistroteca Baum, Dumbrăveni

Este foarte clar faptul că orice alegere făcută meniul Bistrotecii Baum este o experiență ce trebuie încercată cel puțin o dată. Experiența promisă este o masă delicioasă, însoțită de o băutură rafinată, într-o atmosferă liniștită. Totul, în acest restaurant, este produs în bucătăria proprie, inclusiv deserturile.

PIEPT DE CURCAN AL BALSAMICO CU RUCOLA ȘI CARTOFI NATUR
Piept de curcan al balsamico cu rucola și cartofi natur la Bistroteca Baum, Dumbrăveni

Aceeași înaltă clasă a servirii, profesionalismul este la grad de excelență. Prețurile accesibile și  mâncarea delicioasă au creat, au păstrat atenția clienților. Aceștia pleacă întotdeauna mulțumiți, cu zâmbetul pe buze și relaxați. O dovadă a faptului că serviciile Bistrotecii Baum sunt ireproșabile este clientela fidelă creată de-a lungul anilor.

CREME BRULEE
Creme brulee la Bistroteca Baum, Dumbrăveni

Bistroteca Baum este spațiul unde rafinamentul, eleganța, atenția către servicii de calitate și satisfacerea exigențelor clientului sunt convingerile care au făcut ca acest restaurant să devină superlativul restaurantelor din județul Sibiu.

Nu rata experiența unui meniu desăvârșit, însoțit de servire ireproșabilă, fiind răsfățat de ambiența și eleganța locului!

Articol scris de Adriana Roman

Fotografii de Bistroteca Baum