Într-o scriere din anul 1332, apare numele localității Ebes, Ibașfalău în limba română, 6 secole mai târziu, fiind denumită Dumbrăveni. Orașul de pe malul Târnavei Mari se află într-o zonă deluroasă ce oferă priveliști încântătoare. Orașul Dumbrăveni are o lungă istorie multiculturală și păstrează amprentele culturii și influențelor românești, maghiare, săsești și armenești.

g-0-4
Pensiunea Kokel, Dumbrăveni, județul Sibiu

Astfel, centrul orașului Dumbrăveni este exemplul cel mai bun pentru a cunoaște aceste influențe multiculturale. În piața centrală, se află majoritatea clădirilor care păstrează urmele culturilor împletite atât de armonios. Piața este dominată de impunătoarea Catedrală armeano-catolică, construită în stil baroc.

În secolul al XV-lea, domeniul Dumbrăveni era stăpânit de influentele familii Bethlen, Fejerdi și Apafi. Astfel, în 1552, Grigore Apafi cumpără toate moșiile din Dumbrăveni și construiește castelul feudal în formă de cetate.  Astăzi, castelul adăpostește Muzeul Armenilor Transilvăneni.

g-0-3
Pensiunea Kokel, Dumbrăveni, județul Sibiu

Pensiunea Kokel se află în apropierea centrului istoric al orașului Dumbrăveni. Clădirea cochetă ce împrumută din arhitectura armenească inspiră și promite eleganță și stil pentru cei ce îi trec pragul.

g-2-3
Interior Pensiunea Kokel, Dumbrăveni, județul Sibiu

Pensiunea Kokel are 12 camere de lux care inspiră relaxare într-o atmosferă elegantă. O sală de mese pentru micul dejun, restaurantul, barul, terasa și sala specială pentru jocurile de noroc sunt spațiile care completează serviciile de un înalt profesionalism.

g-3-1
Cameră la Pensiunea Kokel, Dumbrăveni, județul Sibiu

Camerele sunt mobilate modern. Atmosfera aristocratică, aproape, ce domină camerele este dată de jocul cromatic al culorilor lemnului mobilierului și al accesoriilor ce îmbracă discret camera.

g-3-3
Cameră la Pensiunea Kokel, Dumbrăveni, județul Sibiu

Fotolii generoase, măsuțe minimale, covoare ce se asortează armonios cu nuanțele mobilierului, iluminatul cald și discret se așează frumos în tabloul creat în fiecare cameră.

g-4-2
Cameră la Pensiunea Kokel, Dumbrăveni, județul Sibiu

Ziua, aici la Kokel, începe savurând cafeaua și micul dejun delicios, la terasa amenajată rustic, iar, prânzul sau cina, te așteaptă cu surprize culinare delicioase la restaurantul pensiunii.

g-1-4
Restaurantul Pensiunii Kokel, Dumbrăveni, județul Sibiu

Vara, ambientul rustic al terasei Pensiunii Kokel, este spațiul unde poți petrece seri speciale alături de invitați speciali, precum Ștefan Bănică Jr., Holograf, Direcția 5, Marcel Pavel.

g-1-1
Restaurantul Pensiunii Kokel, Dumbrăveni, județul Sibiu

Restaurantul Pensiunii Kokel este spațiul unde măiestria ardelenească îți bucură inima și papilele gustative cu bucatele preparate cu suflet. Barul restaurantului te răsfăța cu cocktailuri diverse.

g-1-3
Restaurantul Pensiunii Kokel, Dumbrăveni, județul Sibiu

Turul orașului Dumbrăveni, poate începe cu o plimbare prin centrul vechii urbe ardelenești. Recomandăm a fi vizitate catedrală impunătoare, ce domină piața centrală, Catedrala armeano-catolică, Castelul Apafi, devenit Colecția Muzeală a Armenilor Trănsilvăneni.

Vizitează, de asemenea, obiectivele turistice din împrejurimile orașului, Cetatea Medievală din Sighișoara aflată la aproximativ 18 kilometri distanță, Biserica fortificată de la Biertan aflată la 11 kilometri distanță de Pensiunea Kokel, Cetatea Mediașului. În luna august, este musai să vezi mirificul Tărâm al Tuberozelor din localitatea Hoghilag.

Aceasta este propunerea noastră pentru o vacanță tihnită, în acest oraș ce respiră după un ritm tihnit departe de tumultul marilor aglomerări urbane.

Articol scris de Adriana Roman

Fotografii Pensiunea Kokel