Când am plecat din București, primii stropi de ploaie rece de toamnă începuseră să-și facă simțită prezența. Era 6 dimineața și pe autostrada spre Pitești erau numai dopuri de ceață. Dealul Negru m-a întâmpinat la fel ca întotdeauna, posac și morocănos. Spre Vâlcea au început să se arate zorii și să se destindă puțin atmosfera.

Plecasem către Avrig în căutarea de noi materiale despre zonă. Valea Oltului, la fel de aglomerată ca de fiecare dată. Pe partea dreaptă a drumului, imediat după Căciulata, Mănăstirea Cozia se mândrea la răsărit cu mantia tomnatică și reflexia ei în apele Oltului. Turnul Spart, vechea graniță de județ, m-a întâmpinat vesel în razele soarelui, iar drumul a devenit ceva mai lejer. Am ajuns la celebra intersecție a DN7 cu DN1 și am apucat drumul către Brașov, cu oprire în zona Avrigului.

Făgărașul își dezvăluia silueta în ceața timpurie a toamnei. Frunze de culori diferite îmi țineau companie de-a lungul drumului. Avrigul m-a primit vesel, parcă bucuros de oaspeți. Din auzite, am aflat că Valea Avrigului ar fi un rai pe pământ așa că, nu am stat prea mult pe gânduri și am apucat într-acolo. Am trecut prin centrul Avrigului și am prins drumul către mult vorbita vale.

72305789_931003520615651_4215043409229905920_n
Vila Tadi, Valea Avrigului, județul Sibiu

Drumul șerpuiește către pantele aparent line ale Făgărașilor. Pe ambele părți ale drumului sunt tot felul de case și vile. Am ales ca punct terminus o vilă, la jumătatea văii. Am considerat că este locul perfect pentru a putea explora toată valea, fiind la mijlocul ei. De cum urci pe Valea Avrigului, după câțiva kilometri, o curte mare, pe partea stângă, stă cu porțile deschise și te îmbie la vizită, Vila Tadi.

72337497_934839890232014_6940355305645539328_o
Vila Tadi, Valea Avrigului, județul Sibiu

Am intrat în curte și am parcat cuminte. Imediat a ieșit din clădire o doamnă numai zâmbet, doamna Daniela, proprietara Vilei Tadi. Cu același zâmbet larg m-a poftit în casă. Până să intru am remarcat vastul spațiu de care dispune vila și locul de joacă pentru copii.

_MG_3145 copy
În curtea Vilei Tadi, Valea Avrigului, județul Sibiu

Am intrat în salonul pentru servit masa. Mesele curate, frumos aliniate așteptau să fie ocupate, iar pe jos o curățenie de îți era milă să calci încălțat. Am pășit cu fereală pentru că abia plouase și nu vroiam să las urme după mine.

_MG_3158 copy
Salonul pentru servit masa la Vila Tadi, Valea Avrigului

Din salonul pentru servit masa am intrat într-un salon ceva mai mic, un salon pentru servit cafeaua. O masă discretă cu o canapea și niște fotolii asigură confortul necesar pentru cafeaua de dimineață sau ceaiului de după amiază. O bucătărie spațioasă utilată cu toate cele necesare stă la dispoziția musafirilor.

_MG_3160 copy
Bucătăria Vilei Tadi, Valea Avrigului

Am urcat la primul etaj, să văd o cameră și am sfârșit prin a face turul vilei în totalitate. Vila Tadi este compusă din 8 camere structurate în 6 camere duble cu baie proprie, 2 camere triple și 2 apartamente cu două camere sau studiouri.

_MG_3139 copy
Cameră în Vila Tadi, Valea Avrigului

Am spus studiouri pentru că cele 2 apartamente cu două camere au în dotare și o chicinetă utilată cu chiuvetă, cuptor cu microunde, plită electrică și vesela necesară pentru pregătirea mâncărurilor rapide.

_MG_3146 copy
Cameră în Vila Tadi, Valea Avrigului

Camerele Vilei Tadi sunt confortabile, iar mobilierul este comod, modern și asigură tot necesarul unei șederi liniștite.  Cele două suite sau studiouri sunt perfecte pentru familiile cu mai mulți copii sau pentru două familii.

_MG_3142 copy
Relaxare pe terasa Vilei Tadi, Valea Avrigului

Toate camerele au ieșire pe terasă, de unde se poate admira în voie peisajul oferit de Valea Avrigului și Munții Făgăraș. Pe terasa Vilei Tadi, pentru confortul sporit, se regăsesc mese și scaune sau fotolii și canapele, astfel că timpul petrecut aici este un adevărat elixir al odihnei și relaxării.

_MG_3155 copy
Relaxare pe terasa Vilei Tadi, Valea Avrigului

Pe toată suprafața vilei și zonelor aparținătoare există acces la internet prin conexiune wireless. Parcarea se face în curtea Vilei Tadi. Doamna Daniela, întotdeauna bucuroasă de oaspeți, face tot posibilul ca musafirii săi să aibă parte de tot ce își doresc.

Am remarcat, fără greutate, curățenia specifică Ardealului, ospitalitatea, specifică tot Ardealului și zâmbetul larg și sincer al doamnei Daniela. Practic, la Vila Tadi de pe Valea Avrigului sunt întrunite toate condițiile necesare pentru un weekend, un sejur sau o petrecere reușite, de dimensiuni mici.

71201681_924133381302665_4350176137062645760_o
Vila Tadi, Valea Avrigului, județul Sibiu

De asemenea, Vila Tadi mai pune la dispoziția musafirilor masa de tenis de masă, loc de joacă pentru copii, o livadă generoasă, asigură, la cerere, transport auto. Nici prichindeii nu au fost uitați, astfel că, la Vila Tadi, există pat pentru bebe, scaun de masă pentru bebe și spațiu special amenajat pentru aceștia. Foarte important, pentru iubitorii de animale, Vila Tadi permite accesul cu animale de companie.

IMG-20191105-WA0045_c
Ciubărul din curtea Vilei Tadi, Valea Avrigului

Pentru cei care sunt pasionați de drumeție, Făgărașul este la dispoziția voastră, iar pentru cei care doresc doar niște plimbări scurte, zona Avrig se poate mândri cu Muzeul Avrig, Biserica Evanghelică Fortificată din Avrig și Palatul Bruckenthal.

Articol scris de Adrian Satmaru

Fotografii de Adrian Satmaru și Vila Tadi