De câte ori nu s-a întâmplat să treci printr-un loc de nenumărate ori și să nu știi pe lângă ce ai trecut? Dacă treci de foarte multe ori, nici nu îți mai aduci aminte pe lângă ce ai trecut pentru simplul motiv că nu constituie ținta călătoriei. Toată lumea, spre exemplu, știe că pe Valea Oltului se află Mănăstirea Cozia și stațiunea Călimănești-Căciulata. Exact așa am pățit și eu, până când, pentru o cafea și o porție de relaxare m-am oprit chiar în centrul stațiunii Căciulata, la doar câteva sute de metri de Mănăstirea Cozia.

_MG_2176 copy
Căciulata, de la fereastra Pensiunii Bucura

Am văzut că mai era un loc de parcare și m-am oprit în fața Pensiunii Bucura din Călimănești-Căciulata. Mi-am zis că, o cafea la ceas de dimineață este fix ceea ce am nevoie, așa că, am oprit.

pensiuneabucuracaciulata1
Pensiunea Bucura, Călimănești-Căciulata, județul Vâlcea

Chiar în fața Pensiunii Bucura o mică terasă cu trei mese, pentru fumători. Am trecut pe lângă ele și am intrat cu gândul să comand o cafea și un mic dejun. Am intrat într-un salon imens, un restaurant în care 80 de persoane intrau cu lejeritate. Am decis să continui explorarea și am întrebat dacă pot vedea niște camere.

_MG_2186 copy
Restaurantul Pensiunii Bucura, Călimănești-Căciulata, județul Vâlcea

La etajul imediat superior am dat de un alt restaurant cu o capacitate similară cu cel de la parter. Apoi au urmat camerele. 16 camere structurate în 12 camere duble cu posibilitate de pat suplimentar, 2 camere triple și 2 apartamente perfecte pentru familiile cu copii.

_MG_2172 copy
Cameră la Pensiunea Bucura, Călimănești-Căciulata, județul Vâlcea

La Pensiunea Bucura, atât camerele duble cât și cele triple și apartamentele dispun de balcon, aer condiționat, acces la internet prin conexiune wireless, minibar, telefon fix și, bineînțeles, televiziune prin cablu.

_MG_2174 copy
Cameră la Pensiunea Bucura, Călimănești-Căciulata, județul Vâlcea

Camerele sunt spațioase, toate au baie proprie, iar organizarea este făcută astfel încât să maximizeze spațiul. La Pensiunea Bucura satisfacția clientului este pe primul loc astfel că serviciile oferite depășesc cu brio orice fel de așteptări.

_MG_2168 copy
Cameră la Pensiunea Bucura, Călimănești-Căciulata, județul Vâlcea

Aici, curățenia este pe primul loc. După un scurt tur al Pensiunii Bucura, am ieșit în curtea din spate. O terasă imensă structurată pe trei etaje, chiar la poalele muntelui m-a întâmpinat bucuroasă în culorile pastelate ale toamnei abia începute.

_MG_2167 copy
Din balconul Pensiunii Bucura, Călimănești-Căciulata, județul Vâlcea

Afară era destul de cald așa că am avut ocazia să beau o cafea cu proprietarul Pensiunii Bucura, domnul … Bucura. Oarecum îngrijorat, dar bucuros pe de altă parte mi-a împărtășit din neajunsurile cu care se confruntă, cel mai frecvent întâlnit și foarte grav fiind lipsa forței de muncă în ciuda salarizării mai mult decât atractive.

_MG_2164 copy
Cameră la Pensiunea Bucura, Călimănești-Căciulata, județul Vâlcea

De asemenea, tot de la domnul Bucura am aflat că este în proiect amenajarea unui salon de spa la standarde foarte ridicate. Acest salon se dorește a fi construit ca extindere, deci terasa etajată nu va avea de suferit.

_MG_2187 copy
Coastă de porc cu sos barbeque la Restaurantul Pensiunii Bucura, Călimănești-Căciulata

La ora actuală, pe perioada de iarnă, Pensiunea Bucura poate găzdui evenimente cu un număr maxim de 160 de persoane. Bucătăria pensiunii are specific tradițional, dar aici se pot servi și preparate internaționale.

Am avut plăcerea să servesc o coastă de porc cu sos barbeque, un deliciu absolut pe care îl recomand tuturor celor care calcă pragul Pensiunii Bucura.

Articol scris de Adrian Satmaru

Fotografii de Adrian Satmaru