Întotdeauna am fost fascinat de peisajele oferite de lacuri şi baraje, dar niciodată nu mi-am imaginat ce peisaje extraordinare sunt de la o pensiune construită atât de aproape de un baraj.

_MG_8482 copy
Pensiunea Felix, Gura Siriului, județul Buzău

Mergeam pe DN10, de la Nehoiu către Întorsura Buzăului, şi, bineînţeles că m-am oprit pe marginea barajului Siriu pentru a mă delecta cu priveliştea munţilor Buzău. Am zărit, chiar la baza barajului, o construcţie care semăna foarte bine a pensiune, aşa că, am coborât să văd despre ce e vorba.

_MG_8476 copy
Pensiunea Felix, Gura Siriului, județul Buzău

Nu mică mi-a fost mirarea când am constatat că intuiţia nu m-a înşelat. Am parcat în laterala pensiunii chiar sub baza barajului şi am intrat în curte. Prima impresie a fost că am intrat din greşeală în grădină, dar aleile asfaltate şi îngrijite mi-au dat de înţeles că, de fapt, intrasem în curtea pensiunii.

_MG_8498 copy
Curtea Pensiunii Felix, Gura Siriului, județul Buzău

În partea dreaptă una dintre construcţii, iar în partea stângă o multitudine de crini de toate culorile, trandafiri şi un spațiu imens de joacă dotat cu fileu pentru badminton, volei, leagăne şi locuri de jpacă pentru copii.

_MG_8477 copy
Curtea Pensiunii Felix, Gura Siriului, județul Buzău

M-a întâmpinat o doamnă, care, cu zâmbetul pe buze, mi-a urat bun venit şi m-a întrebat dacă doresc să servesc o cafea. Am acceptat fără rezerve, doar din dorinţa de a petrece mai mult timp în acest peisaj mirific din curtea Pensiunii Felix, peisaj completat miraculos şi armonios de barajul Siriu şi de munţii Buzăului.

IMG_8511 copy
Cameră la Pensiunea Felix, Gura Siriului, județul Buzău

Pensiunea Felix este compusă, practic, din două corpuri de clădire care împreună au 10 camere duble, toate dotate cu baie proprie, televizor şi încălzire centralizată. Curăţenia a fost cea care mi-a făcut cu ochiul şi aerul proaspăt din încăperi.

IMG_8494 copy
Bucătăria Pensiunii Felix, Gura Siriului, județul Buzău

Pentru turiştii care doresc să se autogospodărească, Pensiunea Felix pune la dispoziţia acestora o bucătărie complet utilată şi două foişoare cu grătar. Pe toate suprafaţa pensiunii accesul la internet se face prin conexiune wireless.

_MG_8486 copy
Foișorul Pensiunii Felix, Gura Siriului, județul Buzău

Pe lângă facilităţile expuse mai sus, Pensiunea Felix pune la dispoziţia oaspeţilor şi un spaţiu de petrecere a timpului liber dotat cu masă de biliard, masă pentru tenis de masă sau spaţii special amenajate pentru practicarea jocurilor de societate, șah, table, rummy sau cărţi de joc.

IMG_8501 copy
Biliard, tenis de masă și alte activități la Pensiunea Felix

Foişoarele, leagănele şi spaţiul verde din curtea pensiunii fac aproape imposibilă senzaţia de plictiseală dacă stai la Pensiunea Felix.

_MG_8492 copy
Sala de mese a Pensiunii Felix, Gura Siriului, județul Buzău

Dacă eşti pasionat de drumeţii, munţii Buzăului stau la dispoziţie cu renumitele obiective turistice şi poteci întortocheate care duc printre altele şi către Lacul Vulturilor, Lacul Siriu, Cascada Casoca sau Vulcanii noroioşi. Pentru cei care doresc să viziteze şi alte obiective turistice, tot în zonă, se află Tabăra de sculptură de la Măgura, Mănăstirea Ciolanu sau Muzeul Chihlimbarului de la Colţi. Pentru cei  pasionaţi de aventură, Valea Buzăului vă stă la dispoziţie pentru practicarea raftingului, o recomandare în acest sens fiind Rafting Club Nehoiu, o organizaţie autorizată pentru practicarea sporturilor în domeniu.

_MG_8481 copy
Peisaj la Pensiunea Felix, Gura Siriului, județul Buzău

Indiferent dacă petreci doar câteva zile aici sau un întreg concediu, Pensiunea Felix de la baza barajului şi lacului Siriu constituie o locaţie perfectă atât pentru odihnă şi relaxare cât şi pentru practicarea sporturilor de aventură sau odihnei active prin vizitarea obiectivelor turistice din împrejurimi.

Articol scris de Adrian Satmaru

Fotografii de Adrian Satmaru