Pentru orice pasionat de istorie, prima capitală a Țării Românești reverberează într-un anumit fel și creează anumite așteptări. Exact așa a fost și pentru mine atunci când am decis să vizitez Curtea de Argeș, încă odată. Deși am fost aici de nenumărate ori, parcă, de fiecare dată am descoperit ceva nou. Așa s-a întâmplat și de această dată. Am descoperit o mândrețe de hotel, în centrul fostei Curți Domnești, pe bulevardul Basarabilor.

_MG_9778 copy
THR Center, Curtea de Argeș, județul Argeș

Am intrat în Hotelul THR Center și, de la intrare, am simțit atmosfera foarte relaxată și intimă. Recepția hotelului este mobilată modern, iar iluminatul dat de un candelabru chic și zâmbetul doamnei de la biroul recepției te asigură că ești binevenit.

_MG_9781 copy
THR Center, Curtea de Argeș, județul Argeș

Am avut ocazia să vizitez câteva camere și un apartament, iar mirarea mă cuprindea la fiecare cameră. Majoritatea hotelierilor preferă camere mici în așa fel încât să poată caza cât mai multi oaspeți. La Hotelul THR Center lucrurile stau exact invers.

_MG_9765 copy
Cameră la THR Center, Curtea de Argeș, județul Argeș

La dispoziția musafirilor sunt puse camere cu pat matrimonial sau apartamente de trei sau patru persoane. Indiferent că discutăm despre camere sau apartamente, spațiul util este generos și este organizat în așa fel încât confortul oferit să fie maxim. Aici, la Hotelul THR Center, mărimea camerelor este în perfectă armonie cu organizarea furniturilor și culoarea de pe pereți. Nimic nu este lăsat la voia întâmplării.

_MG_9768 copy
Cameră la THR Center, Curtea de Argeș, județul Argeș

Fiecare cameră a hotelului are smart TV, seif, acces gratuit la internet prin conexiune wireless, acces la balcon, uscător de păr și climatizare. Pentru cei de la THR Center clientul este cel mai important. Aici, la THR Center, singurul lucru de la care nu se face rabat este calitatea serviciilor.

_MG_9753 copy
Cameră la THR Center, Curtea de Argeș, județul Argeș

Apartamentele au 2 dormitoare, o suprafață de 36 de metri pătrați și o priveliște absolut superbă de la balcon. Practic, de aici poți admira tot centrul vechii curți domnești.

_MG_9771 copy
Cameră la THR Center, Curtea de Argeș, județul Argeș

Din punctul meu de vedere, curățenia, ospitalitatea și orientarea către client sunt principalele atuuri care recomandă de la sine acest hotel.

_MG_9772 copy
Vedere de la balconul THR Center, Curtea de Argeș, județul Argeș

Dacă tot ești cazat aici, la THR Center, fă-ți timp și vizitează vechea Curte Domnească, Mănăstirea Curtea de Argeș cu Necropola Regală, Barajul Vidraru, Transfăgărășanul cu numeroasele-i obiective turistice, Bâlea Lac, Cascada Bâlea, iar dacă ești pasionat de munte, Făgărașul îți stă la dispoziție cu poteci și peisaje nebănuite. Dacă alegi să mergi în Făgăraș, nu uita să iei în calcul echipamentul necesar și, mai ales, nu uita să consulți stare vremii.

_MG_9775 copy
Vedere de la balconul THR Center, Curtea de Argeș, județul Argeș

Dacă vrei să vezi adevărata Cetate a lui Vlad Țepeș, fă o incursiune la Poienari și nu vei regreta. Pe aceste meleaguri istoria s-a scris la fiecare colț de stradă, mărturie stând Valea lui Stan sau drumul secret al lui Vlad Țepeș, Cetatea Poienari și Mănăstirea Curtea de Argeș.

Articol scris de Adrian Satmaru

Fotografii de Adrian Satmaru