Sunt ani buni de când nu am mai pus piciorul în Băile Herculane, așa că, am decis că a venit momentul să fac o diferență între ce a fost odată și ce se regăsește la ora actuală. Am preferat să merg pe Valea Cernei, prin Parcul Național Domogled – Valea Cernei așa că am apucat către Târgu Jiu, apoi am continuat către Hobița, localitatea natală a lui Constantin Brâncuși și am trecut în Parcul Național Domogled – Valea Cernei pe la Apa Neagră, puțin înainte de Podul lui Dumnezeu.

Intrarea în Parcul Național Domogled – Valea Cernei a fost mai mult decât maiestuoasă, la acest lucru contribuind indiscutabil natura care a creat asemenea minunății. Drumul sinuos de-a lungul Cernei, cascadele și lacurile întâlnite au completat peisajul desprins din basme. Băile Herculane m-au întâmpinat tumultuoase, aglomerate cu tot felul de muzici și dughene cu de toate pe marginea drumului.

_MG_7746 copy.jpg
Parcul central Băile Herculane

Stațiunea Băile Herculane își are începuturile acum aproape două milenii, când romanii au pășit în Dacia și, încântați de calitatea și proprietățile terapeutice ale apelor termale existente aici, au închinat zeilor un adevărat templu balnear construit în cinstea lui Hercules, fiul lui Zeus și al Elenei. Aici, La Therme Herculi au fost construite adevărate edificii și statui comemorative pentru Hercules, Esculap și Higeea.

În 1736, sub tutela Imperiului Austriac începe reconstrucția băilor și a drumurilor de acces, majoritatea edificiilor având o puternică influență arhitecturală barocă, austriacă.

Cel mai important izvor termal își are originea sub actualul Hotel Roman. După al doilea război mondial, comuna primește statutul de oraș, iar în anul 2011 cel de stațiune balneară.

Pentru cei ce vin să viziteze zona, în Băile Herculane există numeroase vestigii romane, dar și imperiale de pe vremea imperiului austriac, astfel martori ai trecerii timpului sunt fostul Cazinou, Hotelul Decebal, Vila Elisabeta, faimoasele băi sulfuroase, băile Diana, Podul din Fier Forjat, Podul Roșu, Podul de Piatră, Statuia lui Hercules, Complexul balnear Apollo I și multe altele. Pentru iubitorii de natură, cascada Vânturătoarea, Cascada Roșețu, Grota cu aburi sau Grota Haiducilor sunt obiective care nu trebuie uitate sub nici o formă.

_MG_7852 copy
Pensiunea Cuibul Viselor – La Johnny, Băile Herculane, județul Caraș Severin

Având atât de multe de vizitat a fost absolut necesar să mă cazez în zonă, astfel că am ales o pensiune undeva mai retrasă, pe malul Cernei, undeva unde să pot sta liniștit și să mă bucur de natură și liniște. M-a inspirat mult numele pensiunii, așa că am ales Pensiunea Cuibul Viselor – La Johnny.

_MG_7811 copy
Pensiunea Cuibul Viselor – La Johnny, Băile Herculane, județul Caraș Severin

Practic, pensiunea se află în satul Pecinișca, dar aparține de Băile Herculane. Amplasată chiar pe strada Pecinișca, la doar câteva sute de metri de centrul comercial, într-o zonă retrasă unde poți admira în voie atât culmile munților cât și cristalinul apei, Pensiunea Cuibul Viselor – La Johnny m-a uimit cu arhitectura construcției, terasată, gândită în așa fel încât din oricare punct ai privi să ai acces la frumusețile făurite de mama natură.

_MG_7868 copy
Pensiunea Cuibul Viselor – La Johnny, Băile Herculane, județul Caraș Severin

Un om absolut extraordinar din toate punctele de vedere, gazda mea, domnul Johnny Trotea, a reușit să facă din acest loc, un colț de rai. De cum intri în curte, dai într-o terasă cu câteva mese, la stânga sunt apartamentele, fiecare cu terasă proprie, iar la dreapta camerele V.I.P. și restaurantul.

_MG_7835 copy
Curtea interioară și foișorul Pensiunii Cuibul Viselor – La Johnny

În curtea interioară un foișor acoperit foarte spațios își face simțită prezența cum comori scările către Cerna. O pajiște verde cu șezlonguri îți dă de știre că aici poți face plajă fără să fii deranjat de nimeni.

_MG_7861 copy
Pe malul Cernei la Pensiunea Cuibul Viselor – La Johnny, Băile Herculane

Practic, La Johnny găsești absolut tot ceea ce ai nevoie, de la un restaurant absolut extraordinar de unde poți admira peisajul oferit de Cerna și de munți până la sala de conferințe, grădina pentru relaxare, locurile pentru grătar, atmosfera calmă și ospitalieră, dotările camerelor și serviciile la standarde fără concurență.

IMG_7816 copy
Restaurantul Pensiunii Cuibul Viselor – La Johnny

Dacă mai punem la socoteală și amabilitatea și ospitalitatea domnului Johnny ajungem la o singură concluzie, Pensiunea Cuibul Viselor – La Johnny este locul ideal pentru relaxare, este locul unde poți visa în liniște, este locul unde întâlnești relaxarea și liniștea.

IMG_7819 copy
Cameră la Pensiunea Cuibul Viselor – La Johnny, Băile Herculane

Capacitatea de cazare a Pensiunea Cuibul Viselor – La Johnny este de 60 de persoane, locația fiind foarte potrivită pentru organizări de evenimente corporate sau pentru evenimente personale care implică un număr mare de invitați.

_MG_7817 copy
Terasă la Pensiunea Cuibul Viselor – La Johnny, Băile Herculane

Preparatele restaurantului sunt cu precădere tradiționale, dar, pentru doritori, există în meniu și preparate din bucătăria internațională.

tigaie_porc.jpg
Din meniul restaurantului Pensiunii Cuibul Viselor – La Johnny – tigaie de porc cu legume trase în foc și mămăliguță

Personal, m-am delectat cu o tigaie de porc cu legume trase în foc și mămăliguță, un deliciu pe care îl recomand cu toată căldura, iar la desert, papanași specialitatea casei “La Johnny”.

IMG_7815 copy
Restaurantul Pensiunii Cuibul Viselor – La Johnny

Servirea a fost ireproșabilă, preparatele absolut delicioase, iar zâmbetul domnului Johnny și grija cu care se poartă cu toți musafirii a condimentat atât cât trebuie atmosfera oferită și creată în acest minunat loc.

_MG_7865 copy
Pensiunea Cuibul Viselor – La Johnny, Băile Herculane, județul Caraș Severin

Dacă sunteți în trecere sau veniți la relaxare sau tratament, stați La Johnny, cu siguranță veți reveni.

Articol scris de Adrian Satmaru

Fotografii de Adrian Satmaru